Kiosztották az EISA díjakat

0

Az EISA (European Imaging & Sound Association) szervezet a kontinens 20 országának közel 50 technikai lapját egyesíti. Közös szavazataik alapján választják meg minden évben az audió, fotó és videó termékek díjazottjait.

A fotó kategóriában 13 elismerés talált gazdára a DSLR fényképezőgépektől a képszerkesztő szoftverekig.

Európa professzionális fényképezőgépe:
Canon EOS-1D Mark III
(sajtóközlemény lent)

Európa haladó szintű fényképezőgépe:
Fujifilm FinePix S5 PRO

Európa konzumer fényképezőgépe:
Olympus E-510
(sajtóközlemény lent)

Európa legjobb fényképezőgépe:
Pentax K10D
(sajtóközlemény lent)

Európa haladó szintű kompakt fényképezőgépe:
Canon PowerShot G7
(sajtóközlemény lent)

Európa legjobb kompakt fényképezőgépe:
Panasonic Lumix DMC-TZ3

Európa legjobb formatervezésű kompaktja:
Samsung i70

Európa legjobb profi objektíve:
Canon EF 70-200mm F4 L IS USM
(sajtóközlemény lent)

Európa legjobb konzumer objektíve:
Tamron AF 18-250mm F3,5-6,3 Di-II LD Asph (IF)

Európa legjobb makró objektíve:
Sigma 70mm F2,8 EX DG Macro

Továbbá:

SAJTÓKÖZLEMÉNY (Olympus):

A 2007-2008 év európai consumer fényképezőgépe

Az Olympus E-510 EISA díjat nyert

Hamburg, 2007. augusztus 15. – A csúcstechnológia, a kivételes képminőség és a kiváló ergonomikus kezelhetőség nyerő kombinációjával az Olympus E-510 biztosította magának a köztiszteletben álló EISA “A 2007-2008 év európai consumer fényképezőgépe 2007-2008” díját. Ez az innovatív, a NégyHarmad szabványra épülő digitális tükörreflexes fényképezőgép élőkép funkcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi a képek optimális megkomponálását, míg a beépített képstabilizátor gondoskodik a képek élességéről – bármilyen objektív csatlakoztatása mellett. Az impresszív Olympus E-System sorozat többi tagjához hasonlóan a professzionális kivitelű 10,0 megapixeles E-510 is az Olympus egyedülálló Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszerét alkalmazza a por káros hatásainak megelőzésére.

A zsűri döntését az EISA az alábbiakkal indokolta: „Az Olympus E-510 digitális tükörreflexes fényképezőgép kiváló képminőséget és számos más nyilvánvaló előnyt nyújt a piac többi résztvevőjéhez képest.” Másik nyerő tulajdonsága a kezelhetőség: „Kompakt és könnyű fényképezőgép, a nagy markolatnak köszönhetően pedig kényelmesen tartható.” Természetesen az E-510 modellbe épített innovatív technológiák sem kerülték el az EISA figyelmét. Álláspontjuk szerint a fényképezőgép „pormentesítő és képstabilizáló rendszere felbecsülhetetlen előny az amatőr fotósok számára.”

Az EISA, 20 ország 50 nemzetközi szakmai folyóiratával, beleértve a hang, elektronika, képalkotás és fotográfia területeit, a multimédiás termékek legnagyobb szakmai kiadó egyesülete Európában. Minden évben a legjobb új termékeket díjazzák a funkciók, a minőség és a felhasználói tetszés alapján.

SAJTÓKÖZLEMÉNY (Pentax):

A PENTAX K10D Digitális SLR fényképezőgép elnyerte az “EISA European Camera of the Year 2007-2008” díjat

A PENTAX Corporation cég örömmel jelenti be, hogy a PENTAX K10D cserélhető objektíves, digitális tükörreflexes (SLR) fényképezőgép, amelyet 2006. novemberében bocsátottak az európai piacra, a tekintélyes EISA [European Imaging & Sound Association] szervezet az “EISA European Camera of the Year 2007- 2008” díjjal jutalmazta, vagyis az év kamerája lett 2007-2008-ban. Az EISA szervezet, 18 európai ország, mintegy 50 vezető fotó, videó, audió, házimozi és mobil elektronikai magazinját foglalja magába. Az EISA minden évben beválasztja az előző évben az európai piacra került összes terméket, és közülük a legkiválóbb termékeket díjjal jutalmazza.

Az EISA kártya azt jelenti, hogy a PENTAX K10D ideális fényképezőgép a fotózásért rajongó és a professzionális fotósok számára egyaránt. 10,2 millió tényleges pixelt kínál, PENTAX-eredetű Rázkódáscsökkentő (SR [Shake Reduction] mechanizmust, az éles és tiszta felvételek érdekében, még hosszú megvilágítási idő esetén is. Továbbá, a kiváló teljesítményű A/D konverter, a legkiválóbb, 22 bites felbontóképességgel, minden további nélkül átalakítja a nagymennyiségű adatot, lehetővé téve, hogy a K10D kiváló finomságú, valósághű képeket készíthessen, az újonnan alkotott képalkotó berendezés jóvoltából. A por- és vízálló konstrukciója mellett a K10D a legtöbb körülménynek megfelel. A PENTAX K10D kamerát már megválasztotta a Technical Image Press Association (TIPA), Camera Journal Press Club (CJPC), a 2007. év legjobb digitális tükörreflexes fényképezőgépének Európában a ”Best D-SLR Expert in Europe 2007” kategóriába, és elnyerte a ”Camera Grand Prix 2007” díjat Japánban. Az EISA által adományozott ”EISA European Camera of the Year 2007-2008” díjjal együtt, a K10D kamera már három fő díjat szerzett Európában és Japánban.

SAJTÓKÖZLEMÉNY (Canon):

A Canon három EISA díjat kapott

Amstelveen, Hollandia, 2007 augusztus 15.: A Canon idén három, igen nagytekintélyű díjat kapott az European Imaging and Sound Association (EISA) szervezettől, amely az Európában legnépszerűbb elektronikai eszközök gyártóinak adja át az elismeréseket. A Canon EOS-1D Mark III megkapta az Európa 2007-2008. évi legjobb professzionális fényképezőgépe díjat, a Canon EF 70-200mm f/4L IS USM objektív az Európa 2007-2008. évi legjobb professzionális objektívje díjat nyerte el, a Canon PowerShot G7 pedig a Európa 2007-2008. évi legmodernebb kompakt fényképezőgépe lett. A három díj megerősíti a Canon vezető pozícióját a digitális tükörreflexes fényképezőgépek nyugat-európai piacán.

„A Canon számára nagy megtiszteltetés, hogy elnyerhette ezeket a díjakat az EISA fotós zsürijétől,” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. “A három díj kiválóan bizonyítja az innováció iránti elhivatottságunkat, amely a teljes termékválasztékunkra jellemző.”

Canon EOS-1D Mark III: Európa 2007-2008. évi legjobb professzionális fényképezőgépe

A világ leggyorsabb digitális tükörreflexes fényképezőgépe – 110 képes sorozatot rögzít 10 kép/másodperces sebességgel – újradefiniálta a nagysebességű professzionális fényképezés fogalmát. A gépet úgy tervezték, hogy a legbarátságtalanabb környezetben is megbízhatóan működjön, és gyorsan hírnévre tett szert, mint tartós és nagyteljesítményű fényképezőgép.

Főbb jellemzői:

  • 10,1 megapixeles APS-H CMOS képérzékelő
  • 110 felvételes sorozat 10 kép/mp-es sebességgel
  • Nagy sebesség és nagy felbontás a két DIGIC III processzorral
  • 14-bites képfeldolgozás
  • 19-pontos autofókusz rendszer
  • EOS beépített szenzortisztító-rendszer

Canon EF 70-200mm f/4L IS USM: Európa 2007-2008. évi legjobb professzionális objektívje

A kompakt és könnyű EF 70-200mm f/4L IS USM objektív négy fokozatú képstabilizátort tartalmaz az optimális működéshez gyenge fényben is. Megfelelő arányaival és kiváló képminőségével a könnyű felszerelést kedvelő profi fotósok kedvence lett.

Főbb jellemzői:

  • Kompakt, könnyű váz (760 g, 172 mm hosszú)
  • Négy-fokozatú képstabilizátor két üzemmóddal
  • 1 fluorit és 2 UD lencsetag, kiemelkedő optikai teljesítmény
  • Gyűrű típusú USM motoros autofókusz állandó kézi működtetéssel is
  • Köralakú blende
  • Por- és nedvességálló tömítések

Canon PowerShot: G7Európa 2007-2008. évi legmodernebb kompakt fényképezőgépe

A klasszikus formájával és rengeteg funkciójával a PowerShot G7 kompakt digitális fényképezőgép gyorsan népszerű lett azon amatőr fotósok körében, akik eggyel tovább szerettek volna lépni. A 10 megapixeles felbontást a DIGIC III processzor 25 felvétel-készítési módban képes kihasználni – az automatikustól a teljesen manuális vezérlésig.

Főbb jellemzői:

  • 10 megapixeles felbontás
  • 6x optikai zoom, optikai képstabilizátor
  • DIGIC III processzor továbbfejlesztett zajcsökkentési funkciókkal
  • Arcfelismerés AF/AE
  • 2,5” képátlójú, nagyfelbontású LCD
  • Fényképezés gyenge megvilágításban, vaku nélkül, ISO 1600 érzékenységgel