Sony HDR-TG3E Handycam

0

A Sony legfrissebb bejelentése a HDR-TG3E Handycam, mely Full HD (1920 x1080 pixel) felbontású videók rögzítésére is alkalmas, és kategóriája jelenlegi legkisebb készüléke. Az optika egy 10x zoomátfogású, F1,8 fényerejű Carl Zeiss Vario-Tessar objektív.

A felvevő váza titániumból készült és karcolásmentes bevonattal látták el. Belsejében egy ClearVid CMOS Exmor érzékelő és a Sony digitális gépeiben is megtalálható Bionz feldolgozó rendszer működik. A kompakt fényképezőgépek tulajdonosainak szintén ismerős lehet az Arcfelismerő rendszer, mely automatikusan az emberi arcvonásokhoz igazítja az élességet, expozíciót, fehéregyensúlyt, valamint ideális bőrszín visszaadást biztosít. Az arcfelismerés legfeljebb 8 arc érzékelésére képes. Szintén megtaláljuk a készülékben a D-Range Optimizer szolgáltatást, amely nagyobb dinamikaátfogást biztosít felvételeinknek, így a világosabb és a sötétebb képterületeken is több részletet és jobb megvilágítást kapunk.

A HDR-TG3E beépített mikrofonjával Dolby Digital 5.1 hangfelvételek készülhetnek, a BRAVIA Sync kimenetnek köszönhetően pedig nagy felbontású TV-ken is kiváló képminőségben élvezhetők a visszajátszott videók. A videokamerát egy markolatból kihajtható, 2,7” képátlójú, érintőképernyős, Clear Photo LCD Plus kijelzővel látták el.

A felvételek Memory Stick PRO Duo memóriakártyákra rögzíthetők, melyből egy 4 GB-os darabot mellékelnek a kamerához. Egy 16 GB-os memóriaegységre például közel 6 óra Full HD videóanyag menthető (LP felvételi módban). A mellékelt Handycam Station dokkoló egységgel számítógéphez is csatlakoztathatjuk, és a Disc Burn gombbal a felvételek közvetlen DVD-re írása is megoldható.

A készülék csak Európában kerül forgalomba HDR-TG3E néven. A világ más részein HDR-TG1 típusnévvel kerül az üzletekbe. Várhatóan 2008 májusától lesz kapható.