Könyv és az ember

0

A győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár fotópályázatot hirdet az olvasás fontosságának hangsúlyozása céljából. A nevezéseket 30×40 cm-es képként várják postacímükre.
Beküldési határidő: 2008. szeptember 5.

Sajtóközlemény:

“Óh ne mondjátok azt, hogy a Könyv ma nem kell, /hogy a Könyvnél több az élet és az Ember: mert a Könyv is Élet, és él, mint az ember-/így él: emberben könyv, s a Könyvben az Ember. Babits Mihály: Ritmus a Könyvről /részlet/

Pályázati felhívás

A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár a Győr-Moson-Sopron megyében élők részére

KÖNYV és az EMBER

c. fotópályázatot hirdet

A pályázat célja és tartalma
Az olvasás szeretetének és fontosságának hirdetése, propagálása, megörökítése. Lefényképezhető a parkban, utazás közben, családban, strandon, könyvtárban, iskolában ill. egyéb helyen olvasó ember, a kisgyermek ismerkedése a könyvvel. A könyv és az ember egyéb kapcsolata is lefényképezhető. (a könyvvásárlás öröme, a könyv ajándékozása, a házi könyvtár boldogsága, a könyvtárlátogatás sikere stb.) Örömmel fogadjuk a szellemes, az olvasást különleges helyen és formában hirdető munkákat.

Részvételi feltételek
Az alkotások mérete 30×40 cm. Az ennél kisebb méretű fotókat 30×40 cm-es 2 mm-nél nem vastagabb kartonra kell felragasztani. Képsorozat nem küldhető be! Az alkotó felelőssége, hogy a képen szereplő személyek hozzájárultak a róluk készült képek nyilvánosságra hozatalához. Az alkotások 2007. októbere és 2008. augusztusa között készüljenek, ill. előbb készült munkákat is elfogadunk, amennyiben azok még más pályázaton nem szerepeltek. A szerző a képei beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a kiíró a pályázattal kapcsolatos publikációkban a szerzői jogdíj megfizetése nélkül az alkotásokat felhasználja. A kiíró az alkotásokat a legnagyobb gondossággal kezeli, de az esetleges sérülésért felelősséget nem vállal. A kép hátoldalán szerepelni kell a szerző nevének, telefonszámának, postacímének és az alkotása címének.

Beküldési határidő
2008. szeptember 5.

Beküldési cím
Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár, 9023 Győr, Herman O. u. 22. Tel: 516-670

Díjazás
I. díj: 50.000 Ft,
II. díj: 30.000 Ft
III. díj: 20.000 Ft
IV-X. díj: Könyvjutalom

A díjátadás, és a zsűri által kiválasztott alkotásokból nyílt kiállítás megnyitása ünnepélyes keretek között történik a 2008. októberi Győri Könyvszalonon, a pontos időpontról értesítést küldünk.

A legjobb fotókat a könyvszalon után a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban is kiállítjuk.
A beküldött fotók 2008. december 5-15. között átvehetők ill. a nem győrieknek postázzuk!