Vízálló apróság: Olympus µ-550WP

0

A µ-550WP az Olympus komolyabb igénybevételt is kiálló ultrakompaktjainak legújabb képviselője. Masszív, szigetelt fémházat kapott, így akár 3 méteres mélységig is ellenáll a víz nyomásának. CCD szenzorának legnagyobb felbontása 10 megapixel.

Olympus mju-550WP

Olympus mju-550WP

Optikája 3x zoomátfogású, 38-114mm-nek megfelelő látószöggel és digitális stabilizátorral, mely ISO1600-ig képes emelni az érzékenységet. Az automata vezérlésű gép 16 témaprogrammal rendelkezik, melyek közül a legfontosabb ötöt az Intelligens automatika önállóan is képes kiválasztani. Aki nem biztos beállításainak hatásában, egy előnézeti funkcióval megtekintheti a lehetséges végeredményt. Használhatunk Arcfelismerés beállítást is, a képjavítás szolgáltatások pedig a kész fotókról távolítják el a vörösszemet, vagy világosítják az árnyékokat.

Mozgókép üzemmódban 30 kocka/mp sebességű, 640 x 480 pixeles videók készíthetők, hangfelvétellel. A gép hátulján egy 2,5” méretű, 230 000 képpontos LCD található. A képek mentésére xD, illetve microSD kártyát használhatunk. Az Olympus µ-550WP világoskék, fehér és fekete színváltozatban kerül forgalomba, február elején.

Olympus mju-550WP

Olympus mju-550WP

Sajtóközlemény:

Sokoldalú víz alatti pillanatfotózás 3x-os optikai zoommal

Hullámverés: a vízálló Olympus µ-550WP

Hamburg, 2009. január 7. – Úszna egyet, fényképezőgépét viszont nem hagyná a medence szélén? A µ-550WP modellel nyugodtan megmártózhat, és közben fotózhat is. Robusztus fém váza 3 méteres mélységig vízálló, így az új Olympus modell tökéletes társ a strandon, könnyűbúvárkodás során vagy egy esős napon. A világoskék, fehér és fekete színekben kapható µ-550WP 2009. február elején kerül kereskedelmi forgalomba. Felejtse el a drága, bonyolult és terjedelmes megoldásokat a vízfelszín alatti fotózáshoz: az Olympus µ-550WP mindenki számára kompakt és elérhető megoldást kínál a pillanatfotózáshoz. Ez a szemet gyönyörködtető, 10 megapixeles fényképezőgép 3 méterrel a vízfelszín alatt és szárazföldön egyaránt részletes, kiváló minőségű képek készítésére alkalmas 3x-os optikai zoommal rendelkezik. Az Intelligens automata üzemmód leegyszerűsíti a kiváló eredmények elérését: a fényképezőgép automatikusan érzékeli az öt leggyakrabban előforduló helyzetet, és ennek megfelelően elvégzi a beállításokat. Az Arcfelismerő technológia gondosodik a fotóalanyok legjobb minőségű megörökítéséről – akár a fotóssal együtt a szörföznek, akár a parton pihennek. Aµ-550WP Digitális képstabilizáló rendszere jelentősen csökkenti a fényképezőgép bemozdulása által okozott életlenséget. A Beállítás előnézet lehetővé teszi a felhasználó számára a felvétel elkészítése előtt a különböző beállítások hatásainak előnézetét, mint például a fehéregyensúly. Ha a legutóbbi könnyűbúvárkodás alkalmával készített fotók nem éppen jól sikerültek, a Tökéletes javítás funkció jöhet megmentésül: a vörös szemek javítása és a világosítás egy gombnyomással elvégezhető, közvetlenül a fényképezőgépen. A fotók a az integrált, 6,4 cm átmérőjű LCD kijelzőn jeleníthetőek meg, és xD Picture Card vagy – a mellékelt tartozék segítségével – microSD Card memóriakártyán tárolhatóak.

A funkciók széles választékával és impresszíven sokoldalú teljesítménnyel bíró, vízálló µ-550WP ideális kompakt fényképezőgép spontán pillanatok megörökítésére a vízfelszín felett és alatt egyaránt. 2009. február elején kerül a boltokba.

Olympus µ-550WP – fő jellemzők:

  • Izgalmas felvételek vízben és víz mellett 3 méterig vízálló** tulajdonságának köszönhetően
  • Világoskék, fehér és fekete színekben kapható
  • A nagy pontosságú 3x-os optikai zoommal (38-114 mm*) nagyszerű fotók készíthetőek a kiváló tájképektől a lenyűgöző portréfotókig, vizes körülmények mellett is
  • Tökéletes képek egyszerűen – Az Intelligens automata üzemmód érzékeli az öt leggyakrabban előforduló helyzetet, és ezeknek megfelelően automatikusan végzi el a beállításokat, beleértve az élességet és az expozíciót is
  • 10 megapixel poszter méretű nyomtatáshoz
  • Digitális képstabilizáció (max. ISO 1600) csökkenti az életlenséget gyenge fényviszonyok mellett is
  • Egyszerű képmegjelenítés és megosztás a 6,4cm/2,5” átmérőjű LCD kijelzőn (230.000 képpont)
  • Arcfelismerés a tökéletesen élesre állított és exponált arcokért
  • 16 expozíció-vezérlési program (pl. Víz alatti pillanatfotó) gondoskodik a megfelelő beállításokról különböző körülmények között
  • Őrizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételeken (VGA felbontás, 30 fps sebesség)
  • xD-Picture Card és microSD Card kompatibilis

* 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva
** Az IEC 529 IPX8 szabványának megfelelően
A microSD az SD Card Association védjegye

Digitális képstabilizáció
Speciális üzemmód, amely automatikusan növeli a fényképezőgép ISO érzékenységét, ami rövidebb záridőt tesz lehetővé – így segít elkerülni a fényképezőgép bemozdulása, illetve gyorsan mozgó témák által okozott életlenséget.

Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. Az Arcfelismerő technológia három arc érzékelésére alkalmas.

Intelligens automata üzemmód
Az „intelligens” AUTO üzemmód az Arcfelismerés technológia alkalmazásával lehetővé teszi öt, gyakran előforduló helyzet automatikus érzékelését, így manuális beállítások nélkül is tökéletes felvételek készíthetőek.

microSD kompatibilitás
A fényképezőgéphez mellékelt speciális tartozék jóvoltából a fényképezőgép az xD-Picture Card memóriakártyákon kívül microSD memóriakártyákkal is kompatibilis.

Képjavítás
A képi hibák azonnali javítására szolgál egyetlen gombnyomással. Lehetővé teszi az árnyékok világosítását és a vörös szemek megszüntetését. Ezek a szerkesztési funkciók közvetlenül a fényképezőgépen érhetőek el.

Beállítás előnézet
Lehetővé teszi különböző beállítások előnézetét a felvétel elkészítése előtt. Így a felhasználó biztos lehet abban, hogy a rögzített felvétel tökéletes lesz. A kép osztott ablakban jelenik meg az LCD kijelzőn valós időben, így egyszerűen összehasonlíthatóak a különböző opciók, és elkészíthető a lehető legjobb felvétel.