Adj új életet memóriakártyádnak!

0

Ahogy a fényképezőgépek és memóriakártyák egyre inkább fejlődnek, a régi kártyákra már nem nagyon van szükségünk. Mit kezdünk manapság egy 128 MB-os kártyával? Az már MP3 lejátszóba is kevés, nem hogy fotózáshoz.
A photochaining.com szerint viszont még nincs veszve minden, új életet önthetünk régi kártyáinkba azáltal, hogy csatlakozunk akciójukhoz.

A mozgalom lényege, hogy régi, már szükségtelen memóriakártyáinkra feltöltünk számunkra érdekes, humoros és/vagy kreatív fotókat, majd becsomagolva elhelyezzük valamilyen nyilvános helyen. Akár egy kávézóban, vagy étteremben, forgalmas téren, vagy bevásárlóközpontban. Mindegy hová visszük, a lényeg, hogy adjunk nevet a kártyánknak, írjuk fel rá az instrukciókat (a weboldal címét és a mozgalom lényegét), majd bízzuk sorsára.

Az így megtalált memóriakártyákon található fotókat a megtaláló publikálja a photochaining.com-on, a helyszín rövid ismertetőjével. Ezt követően törli a memóriakártyát, majd felteszi rá a saját képét, s ő is elhelyezi valahol a kártyát.
Az oldalon a korábbi kártyák képeire is kereshetünk.

Az érdekes ötlet világszerte alkalmazásra talált, s nem csak az USA-ban, de Angliában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban és Svájcban is elindult már.

Csak rajtunk múlik, hogy nálunk is elkezdődik-e…