Helikon-Art pályázat

0

Vándorkiállítás létrehozására írt ki pályázatot a Helikon-Art alapítvány, melynek célja az amatőr alkotók festményeinek, grafiáinak illetve fotóinak népszerűsítése, terjesztése.
Nevezési határidő: 2009. június 15.
A képeket e-mailben várják, lehetőleg 1024×768 pixelnél nagyobb felbontásban, de 5 MB-nál kisebb fájlméretben. A kiállításon való szerepléshez azonban minimum 6 Mpixeles felbontásra van szükség, ezt a szervezők a zsűrizés után kérik be a nevezőktől.

Sajtóközlemény:

FESTMÉNY-, GRAFIKA- és FOTÓPÁLYÁZAT

A Helikon-Art Alapítvány (helikonart@gmail.com) pályázatot hirdet amatőr alkotók festményeinek, grafikáinak és fotóinak beküldésére, azzal a céllal, hogy elősegítsük a tehetséges amatőr alkotók alkotásainak terjesztését. A Helikon-Art Alapítvány az első 15 helyezett alkotásból vándorkiállítást szervez a 2009-2010-es évben a következő tervezett helyszíneken: Kecskemét, Debrecen, Szeged, Pécs, Sümeg, Ajka, Budapest, Miskolc, valamint szlovákiai és erdélyi városokban.

Pályázati feltételek:
Általános feltételek
* A pályázat benyújtásához nevezési díj nem szükséges.
* A pályázatokat a Helikon-Art Alapítvány Kuratóriuma és Kocsis Zoltán sajtófotós bírálja el.
* Témaköri megkötés nincs.
* Pályázónként és műfajonként max. három mű adható be.
* A pályázat beadásának határideje: 2009. június 15.
* A pályázat elbírálásának határideje: 2009. július 1.
* A pályázat nyerteseinek értesítése: az elbírálást követő 5 napon belül.
* A pályázat beküldésekor a grafikák és a festmények esetében fotózott alkotást kérünk beküldeni. A pályázatokat e-mailben az alábbi címre várjuk: Palyazat.fgf@gmail.com
* Kérjük a következő elérhetőségeket megadni: név, életkor, telefonszám, e-mail cím, valamint kérjük egy hozzájárulási nyilatkozat csatolását a vándorkiállításon való szerepeltetéshez.

Szakmai feltételek:
* A festmények és grafikák maximális eredeti mérete: 1.5m x 1.5m.
* A digitális fotók minimális felbontása a pályázat beküldéséhez: 300 dpi, ill. 6 MPixel a kiállításon való megjelentetéshez azonban biztosítani kell tudnia a megfelelő képminőséget.