Canon és World Press Photo együttműködés

0
2

A Canon és a World Press Photo eddigi 18 éve tartó együttműködését most újabb 3 évvel meghosszabbították.

Sajtóközlemény:

A Canon folytatja 18 éve tartó együttműködését a World Press Photo alapítvánnyal

Budapest, 2009. november 16. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette, hogy további három évre meghosszabbítja 18 éve tartó támogatási együttműködését a World Press Photo alapítvánnyal, amelynek keretein belül segíti a sajtófotósokat.

A fotóriporterek legtekintélyesebb versenyének számító World Press Photo független, nonprofit szervezetként alakult 1955-ben. A fotográfusok ezreit felvonultató rangos verseny gyakran ritka és meghökkentő betekintést nyújt a globális problémák és események világába.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy 18 év után továbbra is együttműködhetünk egy ilyen rangos szervezettel. A Canon professzionális termékkínálatát a világon mindenhol ismerik azok a fényképészek, akik tartós és megbízható eszközöket keresnek” – mondta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging európai vezetője.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Canon további három évvel meghosszabbította 18 éves múltra visszatekintő együttműködésünket. A jelenlegi gazdasági helyzetben ez különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen elkötelezettséget jelent a fényképészet és szervezetünk jövője iránt” – Lillan Baruch, a World Press Photo vezetőbizottságának tagja.

A 2009. évi versenyen 124 országból, 10 kategóriában több mint 5.000 hivatásos fényképész nevezte be képeit, és 96.000 alkotás közül választották ki az amerikai Anthony Suau nyertes fotóját, amelyen egy fegyveres rendőr látható egy jelzálogtartozás miatt elárverezett amerikai lakásban. A 2009-es év World Press Photo nyertesét 2010. február 12-én jelentik be.