Balatoni pillanatok

0

Meghosszabbított jelentkezési határidővel várják a balatoni képeket a „Balatoni pillanatok” című fotópályázat szervezői.
Nevezni 2010. február 15-ig lehet a fotopalyazat@balatontipp.hu e-mail címen.

Sajtóközlemény:

Balatoni pillanatok – fotópályázat a magyar tenger szerelmeseinek

Az Balatontipp.hu a TravelMateCard Kft. támogatásával fotópályázatot hirdetett „Balatoni pillanatok” címmel. A pályázatra olyan képeket várunk, amelyek látványosan, mások számára is átélhető módon mutatják be a Balaton és környékének szépségét, egy nyaralás, kirándulás emlékezetes pillanatát, élményeit.

A legjobb három fotó készítőinek Alsóörs önkormányzata egy-egy kétszemélyes, egy-egy hétre érvényes bérletet ajánlott fel a község strandjára. Ezenkívül egy-egy négy személyre szóló, négyéves érvényességű Útitárskártyát is kapnak teljesítményük elismeréseként. A következő hét helyezett jutalma egy-egy négy személyre szóló, kétéves érvényességű Útitárskártya lesz. A legjobban szereplő fotókat a továbbiakban is bemutatjuk a Balatontipp.hu galériájában.
(Örömmel fogadjuk a további felajánlásokat is, hogy a díjakat, díjazottak körét bővíteni tudjuk. A felajánlóknak megfelelő nyilvánosságot biztosítunk a Balatontipp.hu oldalain. Eddigi támogatóink nevét, linkjét a kiírás végén találják.)

A pályázaton minden induló maximum kettő saját készítésű digitális, vagy digitalizált fotóval indulhat. A pályázónak a kép „eredeti” változatának beküldése mellett közölni kell a készítés idejét, helyét és esetlegesen a címét.
Amennyiben a pályázó egy kép valamilyen módosított változatával akar indulni, akkor is meg kell küldeni az eredeti felvételt is. A közlésre szánt változat hosszabb oldalának mérete fekvő kép esetén legalább 1500 pixel, álló kép esetén legalább 1100 pixel.*
A pályázó a kép beküldésével kijelenti, hogy a képet Ő készítette, rendelkezik a közlés jogával, az azon esetleg szereplő – felismerhető – személyek hozzájárultak a kép nyilvános megjelentetéséhez.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat meghirdetője biztonsági céllal logóját elhelyezze a képen és a képet internetes oldalain megjelentesse. A pályázat meghirdetője vállalja, hogy közlés esetén ugyanazon lapon feltünteti a szerző nevét és a kép készítésének idejét.
A meghirdető fenntartja a jogot, hogy kép minősége, tartalma vagy a származás tisztázatlansága miatt elzárkózzanak egyes fotók közlésétől. Amennyiben a közlés megkezdése után merülnének fel ilyen problémák, akkor a képet törlik az oldalról.

A képeket 2010. február 15-ig* várjuk a fotopalyazat balatontipp.hu címen. A már beérkezett felvételeket ide, a Balatoni pillanatok oldal linkjére kattintva lehet megnézni.

A képeket az olvasók minősítik szavazataikkal. Mindenki három képre szavazhat az első, a második és a harmadik helyezés meghatározásával. A végső sorrend az így adott szavazatok összesítéséből alakul ki.
A szavazásra a beérkezési határidő lezárulása után, 2010. február 16-március 15-ig lesz lehetőség. Mindenki csak egyszer szavazhat.
A szavazók között 10 darab négy-négy személyre szóló, „egyéves” érvényességű Útitárskártyát sorsolunk ki.

Ha valaki nem akar lemaradni a szavazásról, rendelje meg a Balatontontipp.hu, az Utikalauz.hu és az Utitarskartya.hu közös ingyenes hírlevelét, amelyben rendszeresen tájékoztatunk a Balatonnal kapcsolatos újdonságokról, a Föld különböző tájairól frissen megjelent útibeszámolókról és az európai Útitárskártya hálózat legújabb elfogadóhelyeiről.

Figyelmükbe ajánljuk az Utikalauz.hu oldalon ugyancsak most zajló Fotókkal a Föld körül című fotópályázatot, melyre a világ bármely részéről várjuk a képeket.

*A csillaggal jelzett kiegészítés 2009. január 11-én került a kiírásba.

Nagyvázsony, 2009. december 23.

A Balatoni Turisztikai Szolgálat (BTSZ Bt.) és a TravelMatecard Kft. munkatársai

*Az eredeti beadási határidőt január 7-én 15 nappal (február 15-ig) meghosszabbítottuk, hogy azok is indulhassanak, akik a balatoni települések helyi újságjaiból értesülnek a pályázatról. Ennek megfelelően változott a szavazásra rendelkezésre álló idő is.