Olympus VG-120 és VG-130

0

Új ultrakompakt masinákat dob piacra az Olympus VG-120 és VG-130 néven.
A friss 14 Mpixeles fényképezőgépek 5×-ös zoomobjektívvel készülnek, melyek akár 26 mm-nek megfelelő gyújtótávolságra is beállíthatók. A HD videózásra képes VG-120 és VG-130 egymástól csak burkolatukban különbözik, míg a VG-120-at műanyag ruhába öltöztették, a VG-130 teljes fémházat kapott.
A mindössze 2 cm vastag fényképezőgépekhez ráadásul igen kedvező áron juthatunk hozzá január közepétől, hiszen a VG-120 27.990 Ft, míg a VG-130 29.990 Ft lesz.
Az alacsony árért cserébe a manuális beállítások egy részéről kell lemondanunk, mint pl. a rekesz és zársebesség kézi megadása.

Az Olympus VG-120 és VG-130 főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel
  • ISO100-1600 érzékenység
  • Objektív: 5×-es zoomátfogás, 26-130 mm ekv. gyújtótávolság
  • LCD: 3″-os 230.400 szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • USB töltés
  • beépített használati útmutató
  • VG-130-nál teljesen fém burkolat
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Olympus VG-120

Olympus VG-120

Olympus VG-120

Olympus VG-120

Olympus VG-130

Olympus VG-130

Sajtóközlemény:

A VG sorozat kiváló képeket és nagyszerű ár-érték arányt kínál

Az új Olympus kompaktokkal minden nap forgatás nap
Még egyszerűbb képalkotás az igazi mindenes VG-130 és VG-120 fényképezőgépekkel

2011. Január 6, Hamburg – Az Olympus az ideális kompakt fényképezőgépet kínálja azok számára, akik jó minőségű képeket és filmeket szeretnének készíteni a lehető legkisebb gonddal és kiadással. Az új VG-130 és VG-120 maga a tökéletes mindenes. Az 5x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű objektív, a 14 megapixel felbontás és a digitális képstabilizátor által az Olympus hagyományosan csúcsminőségű optikáját és intelligens funkcióit – például a különálló filmfelvétel gombot – kapjuk, így a pillanat egyszerűen megörökíthető. A nagy fényerejű, 3 inch méretű, 230 400 képpontos LCD kijelzővel és a karcsú designnal még a fotók mutogatása is élvezet. A VG-130 más – árkategóriájára egyáltalán nem jellemző – luxust is kínál: teljes fémházzal rendelkezik. A VG-130 és a VG-120 2010. január közepétől kapható 29.990.- HUF és 27.990.- HUF áron.

Jobb minőség, kevesebb pénzért
Az Olympus méltán híres optikai termékeinek kiváló minőségéről – és ezt a csúcsminőséget a kompakt VG-130 és VG-120 most mindenki számára elérhetővé teszi. Mindkét fényképezőgép a nagyszerű 5x optikai zoomnak és a 26-130mm* nagylátószögű objektívnek, valamint az elképesztően vékony kialakításnak köszönhető sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít. A VG-120 csupán 19.1mm vastag, a teljes fémházas VG-130 pedig mindössze 0.2mm-rel vastagabb.

Több film, kevesebb probléma
Az Olympus VG sorozata számtalan intelligens funkcióval segít a nagyszerű optika teljes kihasználásában – így emlékeink kiváló minőségű megörökítésében. A különálló filmfelvétel („Movie Rec”) gombnak köszönhetően nem szükséges átverekednünk magunkat a különböző funkciómenükön egy minőségi (720p High Definition) videofelvétel indításához. Ehhez mindössze a piros gomb megnyomására van szükség! Az automatikus segédeknek – például a követő AF, intelligens automatikus (i-Auto) üzemmódnak – valamint a hét Művészi Szűrőnek és az SDHC/SDXC** kompatibilis memóriarendszernek hála a zsebben hordott VG fényképezőgép szinte azonnal használatra kész.

Az Olympus VG-130 ezüst, fekete, piros, illetve rózsaszín kivitelben, 29.990.- HUF áron, míg a VG-120 ezüst, fekete, piros és kék színben, 27.990.- HUF áron, 2011. január közepétől érhető el.

A VG-130 és VG-120 kiemelt tulajdonságai:

Képminőség:

  • 5x optikai zoommal rendelkező nagylátószögű (26-130mm*) objektív kiváló közeli és nagylátószögű képekhez
  • Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel
  • 14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is
  • Digitális képstabilizátor a bemozdult képek kiküszöbölésére

Használhatóság:

  • 3” színes LCD kijelző (230,400 képponttal) a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek visszanézéshez
  • Arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához
  • Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz
  • Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával (pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalúság:

  • Mágikus szűrők a fotók kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy Fókusz, és az új Csillagfény

További kiemelt funkciók:

  • Attraktív és nagyszerűen hordozható szupervékony kivitel
  • Teljes fémház (csak a VG-130 esetén)
  • [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján.
  • ISO 100 – ISO 1600 érzékenység
  • SDHC memóriakártya kompatibilitás**
  • Beépített vaku
  • Beépített használati útmutató
  • USB akkumulátor töltés funkció

35mm ekvivalens.
** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

Részletes ismertető

Továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

Követő AF
E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Digitális képstabilizátor
E speciális funkció segítségével elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák által elmosódott képek készítése.

i-Auto mód
Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere a leginkább használt témákat felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver
Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere. Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint, a GPS-alapú térkép funkció által helyszín szerint, illetve alkalom szerint.

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen: Halszem (csak fotók): a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
Pin Hole: csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.
Pop Art: fokozza, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
Punk: a képeket rózsaszín és fekete kontraszttal teszi élesebbé, ezzel punk stílus hatását kelti.
Rajz: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
Lágy fókusz: lágy tónust, légies, másvilági hangulatot kölcsönöz a képeknek. Olyan megjelenést ad, mintha a képre mennyei fény borítana fátylat, a részleteket, mint például a hajat vagy virágszirmokat azonban nem tompítja.
Csillagfény (csak fotók): a tárgyakon megcsillanó fényt örökíti meg.

HD videofelvétel (720p High Definition)
A nagy felbontású (High-definition – HD) mozgóképfelvétel funkcióval készült filmek lenyűgöző minőségben jeleníthetők meg HD TV-készüléken. A HD videofelvétel 1280×720 képpont felbontással és másodpercenként 30 kép sebességgel készít Motion JPEG formátumú kisfilmeket.

Téma felvételi mód
A fotózni kívánt témának leginkább megfelelő felvételi mód kiválasztásával a téma – például tájkép, éjszaka, vízpart és hó, valamint kisállatok – fotózásához ideális beállítások automatikusan kerülnek megadásra.

Árnyékkompenzáló (SAT) technológia
A SAT technológia automatikusan végez szürkelépcső-finomhangolást az alulexponált képterületeken, így az árnyék által egyébként elfedett részletek is megjelennek a képen. E finomhangolás közben a világos képterületek részletei és expozíciója érintetlen marad – illetve az eredmény az élőkép funkció által azonnal megjelenik a kijelzőn. A SAT technológia alkalmazása fényviszonyoktól függetlenül kiváló expozíciót, illetve széltől szélig szépen elkülönülő részleteket eredményez.