Nikon Coolpix S8100

0

A Nikon kisméretű ultrazoom gépeit képviselő tavalyi S8000 modell után idén a Coolpix S8100-at vehetjük majd kézbe, mely a 14 megapixeles elődhöz képest kisebb felbontást kapott, viszont 12 megapixeles képérzékelője egy hátsó-megvilágítású CMOS szenzor. Ennek köszönhetően teljes felbontásban akár 10 kép/mp-es sorozat is készülhet, kisebb képméretben pedig max. 120 kép/mp-es. Fejlődött a mozgóképfelvétel felbontása is, mely ezúttal 1080 soros (Full HD).

A Nikon Coolpix S8100 főbb tulajdonságai:

  • 1/2,3”-os BSI-CMOS szenzor (12,1 Mpx effektív felbontás)
  • ISO160-3200 érzékenység
  • 10x-es optikai zoomátfogású Zoom-Nikkor ED objektív (30-300 mm ekv.)
  • Optikai stabilizátor
  • Mozgásérzékelés
  • HDR funkció
  • Éjszakai, alacsony zajszintű sorozat
  • Gyors retusálás szolgáltatás
  • D-Lighting (dinamika kiterjesztés)
  • Max. Full HD (1080p) videofelvétel, sztereó hangrögzítéssel
  • 10 kép/mp sorozat (max. 120 kép/mp, kis felbontásban)
  • 3” képátlójú LCD kijelző (921 000 képpont)
  • 102 MB belső memória
  • Lítium-ion akkumulátor
  • SD / SDHC / SDXC kártyák támogatása

Sajtóközlemény:

A Nikon COOLPIX S8100 bemutatkozik Európában és Dél-Afrikában
Gyors felvételkészítés és 10x zoom – kiváló teljesítmény még erős fényben és sötétben is

Amszterdam, 2011. január 11. – A Nikon bejelentette, hogy rövidesen megkezdi a COOLPIX S8100 típusú fényképezőgép értékesítését Európában és Dél-Afrikában. Az S8100 a Nikon COOLPIX termékcsalád egyik legújabb tagja. 12,1 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelője és lenyűgöző, 10x zoomja révén kiváló teljesítményt nyújt, és kiemelkedő képminőséget garantál még gyors sorozatfelvétel esetén és gyenge fényben is. A Nikon COOLPIX S8100 gyors reakciója és sokoldalúsága révén még a gyorsan mozgó témát is kiváló állóképeken és teljes HD (1080p) videókon örökíti meg.

A kihagyhatatlan pillanatokat megbízhatóan megörökítő COOLPIX S8100 ultragyors indítási idejével, nagysebességű automatikus élességállításával és az egymást követő képek közötti rövid késleltetési idejével áll a fotós rendelkezésére. Az új CMOS-érzékelő fejlett funkciói a sötétben is jól kihasználhatók. A fejlett Éjszakai portré módban úgy örökíti meg az éjszakai helyzeteket és a beltérben rögzített portrékat, ahogyan a fotós látja őket, miközben csökkenti a képek elmosódását. Az Éjszakai portré módban a gép egymás után több felvételt készít, amelyek külön exponálják a portréalanyt, illetve a hátteret, majd ezeket a felvételeket azonnal egyetlen végső képpé állítja össze. Ezáltal fényes, csodálatos, elmosódásmentes éjszakai portrék készülhetnek, amelyek képzaja még kézi fényképezés esetén is igen alacsony.

„A COOLPIX S8100 a kiemelkedő gyorsaságot remek gyenge fényes teljesítménnyel ötvözi, ezáltal még nehéz körülmények között is eredményes fotózást tesz lehetővé”, mondta Sander van Velzen, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere. „A gép karcsú, elegáns megjelenése révén nemcsak remekül hordozható, de tulajdonosa büszkén is fogja magával vinni.”

Nagy teljesítmény, kiváló képminőség
Hűen a COOLPIX Style sorozat hagyományaihoz, az S8100 nemcsak remek teljesítményével és képminőségével, hanem kis méretével és elegáns stílusával is megörvendezteti tulajdonosát. A 10x optikai Zoom-NIKKOR ED objektívvel felszerelt COOLPIX S8100-zal a fotós közelebb kerülhet a témához, még akkor is, ha teljes HD (1080p) felbontású videót készít róla. A családi videók készítői számára az S8100 teljes HD videofelvételi lehetőséget kínál sztereó hanggal, külön videofelvétel gombbal, valamint a felvétel közben is használható optikai zoommal és automatikus élességállítással. Felvétel után a videók még a fényképezőgépen tökéletesíthetők, egy új funkció pedig azt is lehetővé teszi, hogy a videofelvétel közben állóképeket rögzítsen a készülék.

Ne maradjon le az akcióról
A gyorsan tovatűnő pillanatok megörökítését a COOLPIX S8100 többféle módon segíti. Egyrészt gyors sorozatfelvételi funkciója akár öt teljes felbontású képet rögzít legfeljebb 10 kép/mp sebességgel, másrészt a fényképezés előtti gyorstár már a kioldógomb teljes lenyomása előtt is rögzít legfeljebb két felvételt. A rendkívül gyors akciófotókat a Sport sorozatfelvétel mód teszi lehetővé, amely kb. 120 kép/mp sebességre képes. A Témakövetés funkcióval az S8100 automatikusan követi a kijelölt témát az automatikus élességállítás (AF) bekapcsolásával, így a fotós teljes nyugalommal a legjobb pillanat megörökítésére összpontosíthat.

Fejlett technológiák segítik a szép éjszakai felvételek készítését
A COOLPIX S8100 négyféle technológiával segíti azt, hogy az éjszakai tájképek és portrék még gyenge fényben vagy beltéri körülmények között is elmosódásmentesek legyenek:

  • Az új EXPEED C2 képfeldolgozó motor még nagy érzékenységnél is hatékony zajcsökkentésre képes. A gép teljes képméret (12M 4000 × 3000) esetén is támogatja az ISO 3200 funkciót, így a fotós gondtalanul fényképezhet a sötétben vagy gyenge beltéri fényben is.
  • A rendelkezésre álló két nagy teljesítményű rázkódáscsökkentő (VR) funkció – az objektív eltolásos és az elektronikus rázkódáscsökkentés – egyszerre is bekapcsolható. Így nincs szükség állványra a sötét helyeken vagy a maximális telefotó pozícióban sem; a hatékony rázkódáscsökkentés akár négy lépésköznyi záridő-előnyt jelenthet.
  • A Mozgásérzékelés automatikusan érzékeli a fényképezőgép rázkódását és a téma elmozdulását, és automatikusan kompenzálja azt a záridő és az ISO érzékenység beállításával, így csökkentve a kép elmosódását. Ezzel a funkcióval a mozgó téma is könnyen kimerevíthető.
  • A fényképezőgép a fényképezési körülményeknek megfelelő, optimális vakuvezérlést kínál. Sötétben a gép automatikusan beállítja a záridőt annak érdekében, hogy a fényképezőgép bemozdulása ne okozzon elmosódást a képen. Ezen felül megnöveli az ISO érzékenységet, hogy a vaku által meg nem világított háttérelemek is jól látsszanak. Ellenfényes portrék készítésekor a fényképezőgép automatikusan felismeri az emberi arcot, és úgy állítja be a vakut és az élességet, hogy minden alkalommal szép portré szülessen.

Az új CMOS-képérzékelő alacsony zajszintje és kiemelkedő képminősége további előnyöket is kínál. Ilyen például a fejlett Ellenfény fényképezési mód, vagy a beépített HDR (széles dinamikatartomány) funkció, amely több, ugyanarról a kompozícióról készített felvételt egyetlen jó minőségű, gazdagabb tónusrészletekkel rendelkező képpé állít össze. Ezen felül az S8100 fejlett Éjszakai tájkép módja öt egymás után készített, rövid záridejű felvételből egyetlen, tisztább éjszakai felvételt állít össze kézi fotózás esetén. Legyen szó romantikus, gyertyafényes vacsoráról vagy a város éjszakai fényeiről, a COOLPIX S8100 garantálja, hogy a fontos pillanatok még a sötétben sem tűnnek el nyomtalanul.

Sokoldalú kreativitás
A COOLPIX S8100 segít abban, hogy a fotós megvalósíthassa legjobb ötleteit. Fejlett fényképezési és szerkesztési funkciók sora áll rendelkezésre, köztük az új módválasztó tárcsa, amelyet praktikusan, a kioldógomb mellett helyeztek el, így gyors és egyszerű hozzáférést kínál a fényképezési módokhoz. A COOLPIX S8100 kreatív szabályzójának alkalmazásával egyszerűen, a fényképezőgépen módosíthatja a kép fényességét, színtelítettségét és színtónusát. További beépített funkciók is használhatók, például a Gyors retusálás és a D-Lighting, amelyek segítségével a fotós a visszajátszás során módosíthatja képeit.

Az S8100 további kulcsfontosságú funkciói között megtalálható a 17 motívumprogram mód, valamint az Automatikus program választó, amely automatikusan felismeri az adott fényképezési helyzetet, és annak megfelelően módosítja a fényképezőgép beállításait, így bármilyen körülmények között szép képek készülnek. A kiváló portrék készítését az S8100 a Nikon Intelligens portré rendszerével segíti. Ez egy sor automatikus funkcióval – beépített vörösszemhatás-korrekció (In-Camera Red-Eye Fix™), javított Arc-prioritásos AF, Pislogásra figyelmeztető jelzés, Mosoly időzítő és Bőr lágyítás – teszi vonzóbbá még a legfélénkebb portréalanyról készült képeket is.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozási rendszer a Nikon sokéves fennállása során összegyűjtött tapasztalatokra, és az ez idő alatt kifejlesztett technológiai megoldásokra épül. A Nikon híres rendszerének legfrissebb verziója, az EXPEED C2 még inkább kitolja a fényképezés határait: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt és kiemelkedő képminőséget kínál. Az EXPEED C2 a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki az érzékelőből. Tiszta, élethű képeket készít, csökkenti a zajt és sima tónusátmeneteket rögzít, ezáltal a fényképek és a videók egyaránt csodálatosak lesznek.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint az számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és a felhasználó lenyűgöző videókat készíthet velük úgy, hogy képsorokat vág ki és állóképeket ad hozzá. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

A Nikon my Picturetown szolgáltatása
Egyszerűen és biztonságosan mentheti képeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.