Canon stand

0

Persze-persze, voltam a Canon standon is, hiszen a Canon az egyetlen gyártó, amelyik valóban a CP+ idejére időzített két fontos DSLR bejelentést is. Az Európában EOS 600D, Amerikában EOS Rebel T3i itt pedig EOS Kiss X5 néven ismert modell a két belépő szintű gép közül a komolyabbik. Kezelőszervei, kihajtható LCD-je és tudása már-már a nagyokat idézi, tömege azonban mindent elárul. Rendkívül könnyű gép. A tudósítás támogatója a Sony A sikeres EOS 550D-hez a kihajtható és elforgatható LCD-t leszámítva a gyártó kívülről nem is nagyon nyúlt, de a tudását is csak csiszolgatták. Persze ha egyszer valami már jól működik, azt kár lenne elrontani. Ráadásul olyan szorosan be vannak már stokizva egymás mellé a DSLR kategóriák, hogy bármilyen komolyabb módosítás azonnal felrúgná az erősorrendet.

A másik modell az EOS 1100D, ami itt EOS Kiss X50 néven fut. Ez képviseli a Canonnál a tükörreflexes kategória alját, az abszolút belépő szintet. Kicsit érzésre is olyan a gép a nagyon látványosan műanyag kialakítással.

Az olcsó hatást a bordó külső csak növeli. Ettől persze még lehet nagyon jó gép, sőt valószínűleg az olcsó, könnyű, de jó minőségű képeket készítő gépet kereső célközönség számára tökéletes is. Ráadásul lesz feketében is. Elkezdtem fotózni a minap bejelentett kompaktokat is, de mivel azok is teljesen más néven futnak, hamar feladtam a dolgot. A helyszínről készült tudósítás támogatója a Sony Central and Southeast Europe Kft., a beszámolók illusztrációit pedig egy 16-108mm-es objektívvel és egy F58AM vakuval felvértezett Sony α55-ös vázzal készítem.