Kiváló fényerővel: Nikon P310

0

A teljesítményre “gyúró” Nikon P-széria idei legkisebbje a Coolpix P310, melyet haladó fotósoknak, a kiváló optikai teljesítményt keresőknek ajánl a cég. A gépbe szerelt objektív ennek megfelelően 1:1,8 fényerőt biztosít, a kisfilmes értéken 24 mm-nek megfelelő nagylátószög tartományban. A 4,2x-es zoomátfogás a tele végen 100mm (ekv.) gyújtótávolságot kínál. Az új Zoom memória funkció még kényelmesebbé teszi a szolgáltatást.

A gépben egy 16 megapixeles , 1/2,3”-os BSI-CMOS, és egy EXPEED C2 processzor dolgozik. A szenzor mozgatásával dolgozó stabilizátor segít a kézremegés okozta életlenség csökkentésében.

Nikon Coolpix P310

Nikon Coolpix P310

Nikon Coolpix P310

Nikon Coolpix P310

Érzékenységét ISO3200-ig növelhetjük, de lehetőségünk lesz az ISO6400-nek megfelelő kiterjesztett mód használatára is. A gép egyébként a záridő és rekesz manuális beállítását, valamint félmanuális (előválasztás) módokat is kínál.

A Coolpix P310 full HD (MPEG-4, H.264) videofelvételre képes, 30 kocka/mp-es képfrissítéssel és sztereó hanggal. Oldalára egy HDMI kimenet, hátuljára 3”-os, 921 000 képpontos LCD került. A géphez egy lítium-ion akkumulátor jár, melyet feltöltve, kb. 230 felvétel készíthető.

A Nikon Coolpix P310 főbb jellemzői:

  • 16 megapixeles BSI-CMOS
  • EXPEED C2 feldolgozórendszer
  • ISO100-3200 érzékenység (ISO6400-ig kiterjeszthető)
  • 4,2x optikai zoom (24-100mm ekv.)
  • F1,8-F4,9 fényerő
  • Szenzor-elmozdításos stabilizátor
  • Manuális üzemmódok (A, S, M)
  • 2 cm-es makro munkatáv
  • Full HD (1080p) videofelvétel, 30 fps
  • Sztereó hangfelvétel
  • Felnyíló vaku
  • 3”-os (7,5 cm) LCD, 921 ezer képponttal
  • Témakövető autofókusz
  • Lítium-ion akkumulátor (~230 kép)

Sajtóközlemény:

Professzionális működés kompakt kiszerelésben
A Nikon bemutatta a COOLPIX P310 modellt

Amszterdam, Hollandia, 2012. február 1. – A Nikon Europe tovább bővítette a COOLPIX család teljesítménytartományát: a COOLPIX P310 nagy teljesítményű kompakt fényképezőgép, amelyet komoly munkára terveztek. Az új, 16 megapixeles fényképezőgép pompás tulajdonságokkal rendelkezik: nagy fényerejű f/1.8 NIKKOR 4,2-szeres optikai zoomobjektív nagylátószögű tartománnyal, háttér-világítású CMOS-érzékelő, fejlett objektíveltolásos rázkódáscsökkentés, Full HD-videorögzítés, 7,5 cm-es (3 hüvelykes) nagy felbontású LCD-monitor és testreszabható funkciógomb.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Az P310 lélegzetelállító képeket készít, így tökéletes választás a fényképezés megszállottjainak, ha a hordozhatóságot és a nagy teljesítményt együtt keresik. A kiemelkedő fényerejű, f/1.8, 24 mm-es nagy látószögű zoomobjektív nagyszerű, élethű képeket készít kivételes felbontással és részletességgel. A készülék képstabilizáló technikája fantasztikusan hatékony, a manuális módok pedig teljesen kreatív irányítást tesznek lehetővé.”

Engedje szabadjára a tehetségét: a COOLPIX P310
Az P310 a Nikon csúcstechnológiás képfeldolgozó technológiáját ötvözi a COOLPIX sorozat leggyorsabb NIKKOR objektívjével. A végeredmény: egy irigylésre méltó, zsebre vágható fényképezőgép. A kivételesen fényerős és villámgyors f/1.8-as objektív, valamint a rendkívül érzékeny, háttérvilágítású CMOS-érzékelő tűéles képeket hoz létre, még ha éjszaka vagy nehéz fényviszonyok között is fényképez.

A négy manuális expozíciós mód garantálja a teljesen kreatív vezérlést: Programozott automatikus (P), Idő-előválasztásos (S), Rekesz-előválasztásos (A) és Manuális (M) mód. Bonyolult témák fényképezésekor az P310 új, intelligens rendszerével kézi élességállítás esetén is használható a 99 pontos automatikus élességállítás, így a végeredmény biztosan éles lesz. Sőt, ha megtalálta az ideális fényképezőgép-beállításokat, a testreszabható funkciógombbal el is tárolhatja azt, így a következő alkalommal nem kell a menüt böngészve alkalmazni a beállítást. A bemozdulástól mentes felvételekről a Nikon második generációs, fejlett objektív-eltolásos rázkódáscsökkentés-funkciója gondoskodik, amely ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, és akár négyszer lassabb záridőt is lehetővé tesz. A haladó funkciók, mint az automatikus élességállítású optikai zoom még a sztereó hanggal, Full HD (1080p) formátumban végzett videofelvételhez is elérhetők. A COOLPIX P310 még ennél is több lehetőséget kínál: lassított és gyorsított felvétel is készíthető, legfeljebb 120 képkocka/másodperc sebességgel. A beépített HDMI-csatlakozóval a fényképezőgép közvetlenül HDTV készülékre csatlakoztatható, így a fényképeket és filmeket azonnal megtekintheti a családjával vagy barátaival.

A COOLPIX P310 fekete és fehér színekben kapható.

További fő tulajdonságok

  • 7,5 cm-es (3 hüvelykes) 921 000 képpontos LCD-képernyő; a tükröződésmentes, nagy LCD-képernyő szikrázó napsütésben és kevés fény mellett is kontrasztos és tiszta képet biztosít.
  • Automatikus HDR mód: HDR módban a képek lenyűgöző színrészletességgel készíthetők bármilyen helyzetben. Egyetlen kioldás alatt a fényképezőgép két, eltérő expozícióval készült felvételt kombinál, és ezekből hoz létre nagy dinamikai tartományú és gazdag színskálájú képet.
  • Egyszerű panoráma 360/180: dinamikus panorámaképek létrehozása függőleges vagy vízszintes pásztázással.
  • 3D-s fényképezési mód: a mozdulatlan témákról létrehozott térhatású képek lejátszhatók a 3D-s technológiát támogató televíziókon és számítógépeken. A fényképezőgép két különböző pozícióból felvett képet kombinál; a második felvételt automatikusan készíti el, amint a fényképezőgép megfelelő pozícióba kerül.
  • Módválasztó tárcsa: manuális expozíció módok (P/S/A/M) és Felhasználói mód, ahol azonnal kiválasztható a kívánt fényképezőgép-beállítás.
  • Gyors sorozatfelvétel: akár 5 teljes felbontású kép készíthető 6 képkocka/másodperc sebességgel, illetve 30 teljes felbontású kép 1 képkocka/másodperc sebességgel.
  • Témakövető AF: a mozgó témákról is éles kép készíthető.
  • Vezeték nélküli átvitel: kompatibilis az Eye-Fi X2 (vagy újabb) kártyákkal. A digitális fényképek (JPEG formátumban) közvetlenül a telefonra vagy a számítógépre átvihetők. Ha ezután csatlakozik az internetre, használhatja a Nikon my Picturetown nevű képmegosztó szolgáltatását is.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan átfogó, integrált szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a fényképek és videók gyors és könnyed importálását, böngészését, szerkesztését és megosztását. A rendkívül sikeres ViewNX szoftver alapján készült ViewNX 2 a PC-k operációs rendszereinek funkcióinál sokkal többet nyújtó felhasználóbarát programcsomag. Az újonnan beépített videoszerkesztő funkciókat egyenesen a Nikon díjnyertes digitális tükörreflexes termékeiből vettük át, így a felhasználók lenyűgöző videofelvételeket készíthetnek. A ViewNX 2 minden Nikon digitális fényképezőgép tartozéka, de ingyenesen letölthető az internetről is.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikon hosszú történelme során összegyűjtött tudásának és kifejlesztett technológiáinak legjavát ötvözte. A Nikon kiváló rendszerének legújabb fejlesztése, az EXPEED C2 a fényképészet nyújtotta lehetőségeket még tovább bővíti továbbfejlesztett videofelvétel, illetve nagy érzékenység és maximális képminőség biztosításával. A kiváló fényképek és videók érdekében az EXPEED C2 maximalizálja az érzékelő teljesítményét, így élénk színű, alacsony képzajú, folyamatos színátmenetű, tiszta és életszerű képeket ad.

Nikon my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB-nyi ingyenes tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.