Fotós képzés az ELTE-n

0

Fotós képzés indul ez év októberében az ELTE Karrierközpontjában, amely elméleti és gyakorlati foglalkozásokat is tartalmaz, utóbbin a fotózáson túl a képfeldolgozás rejtelmeibe is bevezetést kapnak a résztvevők. A képzésre bárki jelentkezhet a Karrierközpont weboldalán, a tanfolyam sikeres elvégzéséhez bridge, vagy cserélhető objektíves fényképezőgép ajánlott.

Sajtóközlemény:

A fotós képzés foglalkozásait elsősorban azon fiatalok számára alakítottuk ki, akik a fényképezőgépet nem csak emlékképek dokumentálására, hanem tudatos módon érzelmeik, egyéni látásmódjuk kifejezésére, illetve munkavégzésük során kívánják felhasználni.

A program ideje alatt fontos szerep jut a fényképezés technikai alapjainak elsajátításán túl a kompozíciós elvek kiismerésére, a terepgyakorlatokon készített fotók közös elemzésére és az egyéni stílus kialakításának elősegítésére.

A résztvevők a program sikeres elvégzése után képesek lesznek önálló módon a fotográfia, mint művészeti ág alapvető elvárásainak megfelelő képek készítésére, az ehhez szükséges látásmód alkalmazására, a készített képek alapfokú digitális feldolgozására, valamint birtokában lesznek a jövőbeli fejlődésükhöz szükséges ismeretanyagnak. A képzés végén az ELTE Karrierközpont oklevelet állít ki.

A képzés dátumai:
2014. október 8. 16:30 – 19:30 (elméleti alapok)
2014. október 10. 16:30 – 19:30 (elméleti alapok)
2014. október 15. 16:30 – 19:30 (elméleti alapok)
2014. október 17. 16:30 – 19:30 (elméleti alapok)
2014. október 18. 10:00 – 17:00 (terepmunka)
2014. november 8. 10:00 – 17:00 (terepmunka)
2014. november 15. 10:00 – 17:00 (terepmunka)
2014. november 19. 16:30 – 19:30 (képfeldolgozás)
2014. november 21. 16:30 – 19:30 (képfeldolgozás)
2014. november 26. 16:30 – 19:30 (képfeldolgozás)

A képzés helyszíne:
Az elméleti és képfeldolgozós alkalmak a 1088 Budapest, Múzeum körút 4/A. szám alatt zajlanak. A terem az „A” épület alagsorában található (-123. terem, Karrierközpont Képzőterem). A terepmunka helyszíneit a csoport az oktatóval egyezteti mindhárom esetben.

A képzés díja:
A képzés díja ELTE kedvezménnyel (ELTE hallgatói vagy dolgozói jogviszony, Alumni kártya) 40.000 Ft. A kedvezményre nem jogosultak 60.000 Ft áron tudják igénybe venni a képzést. A képzés részvételének feltételeként a résztvevő az első képzési alkalomra hozza magával a kifizetés igazolását (internetes banki utalásról print screen vagy banki utalás vagy készpénzes befizetés esetén a bank által adott bizonylat).

A képzés eszközigénye:
A tanfolyamot bármilyen bridge, tükörreflexes (DSLR), vagy tükör nélküli rendszerkompakt (MILC) fényképezőgéppel el lehet kezdeni. (Az alap dolgokat egyszerűbb fényképezőgéppel is el lehet majd sajátítani.) A digitális képfldolgozáshoz ajánlott saját laptopot használni, hiszen a tanfolyamon elkezdett teendőket rögtön le is lehet majd menteni, és otthon lehet folytatni a munkát.

A jelentkezés módja:
Jelentkezés a kepzes@karrier.elte.hu címre küldött kitöltött jelentkezési lappal. A továbi teendőkről a megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatjuk az érdeklődőket. (pl. képzési szerződés aláírása, átutalással kapcsolatos információk). Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 21. (23:59)

A képzés létszámkorlátja:
A tanfolyamot min 10, maximum 15 jelentkező esetén tudjuk elindítani a meghirdetett dátummal, a kezdő dátum is ennek függvénye (amennyiben nem gyűlik össze a szükséges létszám a képzés elindítására, a jelentkezők várólistára kerülnek).
A létszám alakulásáról az ELTE Karrierközpont a jelentkezőket írásban tájékoztatja (a regisztráció során megadott e-mail címre küldött értesítés formájában), lemondás esetén az esetlegesen befizetett képzési díjat visszatéríti.

A képzés elindulása esetén a jelentkezési határidő előtt, írásban (e-mail) történő visszamondás esetén a szervező az átutalt részvételi díjat visszautalja. A jelentkezési határidő lejártát követően, de a képzés tényleges megkezdése előtt történő, írásbeli lemondás esetén a szervező az átutalt részvételi díjat 5000 Ft adminisztrációs díj levonásával visszautalja. A képzésről lemondás nélküli távolmaradás esetén nem áll módunkban a képzés díját visszatéríteni.

A jelentkezésről, fizetési módokról az ELTE Karrierközpont ügyfélszolgálatán vagy az kepzes@karrier.elte.hu elektronikus levélcímen lehet érdeklődni. Az ELTE Karrierközpont fenntartja a jogot az általa szervezett képzések időpontjának, helyszínének megváltoztatására és vállalja, hogy erről a részvevőket írásban értesíti.