Előre mutató Canon fejlesztések

0

A Canon bejelentette következő generációs képalkotó eszközeinek fejlesztését, a Cinema EOS 8K rendszerű profi kameráét és a 8k referencia monitorét. Ezen kívül egy új DSLR is készül, amelybe 120 Mpixeles CMOS szenzor kerül.

A Cinema EOS 8k kamerába Super 35mm-es szenzor kerül, amelynek felbontása 8192×4320 pixel lesz, mindezt pedig 60 kép/mp sebességgel lehet majd kiolvasni. A ma még hihetetlen részletgazdagságúnak számító videók 13 Fé dinamika átfogásúak lesznek. A készülő rendszerhez nem csak új kamera, de referencia monitor is dukál. A nagy színtér lefedettségű kijelző 300 ppi pixelsűrűségű lesz, ez normál nézési távolságból már vetekszik az emberi szem feloldóképességével, így ultra-realisztikus videólejátszás valósítható meg rajta.

A Canon a videórendszerén kívül a fényképezőgépeinek fejlesztését sem hanyagolja. A készülő új DSLR 120 Mpixel felbontású CMOS szenzor köré épül, s EF bajonettes objektíveket fogad majd. Az ultranagy felbontás nem csupán óriási méretű, kiváló felbontású nyomatok készítésére lesz alkalmas, de a képek jelentős kivágását is lehetővé teszi, még nagy nyomatméret esetén is komolyabb minőségromlás nélkül.