Nikon D500-zal az Eldorado Canyonban

0

A Nikon a D5 és a D500 bejelentése után nem sokat teketóriázott, az európai újságírókat kibuszoztatta a közeli Eldorado Canyonba, hogy ismerkedjünk a környék történelmével és az új fényképezőgépekkel. A D5-tel illetve D500-zal töltött táskákat véletlenszerűen osztották ki, nekem egy D500-at dobott az élet. A szervezők persze kérték, hogy cserélgessük a gépeket, hogy mindenki ki tudja mindkettőt próbálni, de ez a gyakorlatban nem igazán működött, így a túra során én maradtam a DX kategória csúcsánál.

Az ilyen rövid, pörgős túrák általában nem adnak elég lehetőséget arra, hogy a gépekkel alaposan megismerkedjünk, de az elkészült képeket otthon átbogarászva mégis le lehet vonni némi következtetést a gép várható minőségével kapcsolatban. Na ez a lehetőség idén nem adatott meg, mert már a buszon a gépek átvétele előtt alá kellett írni a nyilatkozatot, hogy a gépben lévő kártyát nem vesszük ki és a képeket nem használjuk fel semmilyen formában. Így az itt látható képek egyike sem az új Nikonnal készült. Eligazítás Mivel párhuzamosan három helyszínen egyszerre zajlottak az események, a csapatot rövid eligazítás után három részre bontották. Meg lehetett nézni az információs központként szolgáló boltot, a száz évvel ezelőtt használt aranybányát és lehetett egy kört menni quadokkal.
Eldorado Canyon
Eldorado Canyon
Ez utóbbit a sivatagban szokatlanul hideg és csapadékos idő tette igazán izgalmassá. A kanyonban ugyan a leereszkedett felhők alatt voltunk, de a szitáló eső és a kellemetlenül hűvös idő nem kedvezett igazán sem a fotózásnak, sem pedig a quadozásnak. Roncsok és barkácsolt cuccok mindenütt A kanyon egyébként egy elhagyatott aranyásó központ, ahol a második világháború előtt néhány évtizedig aktív arany és ezüstbányászat folyt. A hely azóta különböző lomok aktív gyűjtőhelye, de az amerikaiak egy kis marketinggel ebből is pénzt tudnak csinálni. Nikon D500 Mivel a géppel készült képeket nem lehetett felhasználni, sajnos az új SnapBridge szolgáltatásait sem tudtuk kipróbálni.
Eldorado Canyon aranybánya
Így maradt a fotózgatás és a quadozás, amit a perektől rettegő amerikaiak egy 4 oldalas, sok helyen aláírandó, minden felelősséget kizáró nyilatkozattal vezettek fel. Nikon D500 Nikon D500 Hogy milyen a Nikon D500? Szenzációs. Nagyon jó. Nagyon kellemes használni. De ennél sokkal messzemenőbb következtetést nem vonnék le abból a néhány órás ismerkedésből, amíg a gép nálam volt. Ha a SnapBridge okostelefonos kapcsolat tényleg úgy működik, mint ahogy ígérik, akkor ez a megoldás óriási áttörés lehet a hagyományos fényképezőgépek netre integrálásában. Lehet ugyanis bátran fotózni a jó minőséget adó fényképezőgéppel, az azonnal megosztható, kisebb felbontású fotók rögtön rendelkezésre állnak a zsebünkben lévő telefonon. Hogy ez mennyire meríti majd a telefon és a fényképezőgép akkumulátorát, illetve mennyire gyorsan tölti meg a telefon tárhelyét, azt majd egy részletesebb teszt során megtudjuk. Persze ezek mind függenek a felhasználási szokásoktól is. Eldorado Canyon A programot naplemente után a régi vegasi szállodák tetejéről leszerelt feliratokat gyűjtő Neon múzeumban zártuk, ahol sok lerobbant és már nem működő fénytabló mellett egy-két ikonikus szálloda egy-egy lámpája régi fényében tündököl. Neon Museum Neon Museum Neon Museum Neon Museum Neon Museum Neon Museum