Kiböjtöltük a Nikon D7500-at

0

A Nikon bejelentette új, felső-középkategóriás tükörreflexes fényképezőgépét, a D7500-at.

Az új gép a D500-ban is alkalmazott 20,9 Mpixeles, aluláteresztő szűrő nélküli DX formátumú (APS-C) CMOS szenzorát használja, no persze nem csak ennyi a hasonlóság a D500-zal. Azt is mondhatnánk, hogy a D7500 a D500 „jóárasított”, kicsit egyszerűbb változata.

Az elődnél méretesebb markolatú vázban megerősítették az időjárásálló szigeteléseket, dönthetővé tették a hátsó 3,2″-os LCD-t, valamint nagyobb kapacitású akkumulátort választottak. A D7500-ban Expeed 5 képfeldolgozó processzor dobog, a fénymérésre 180 ezer pixeles RGB szenzort használ a gép, az érzékenységet ISO100 és ISO1640000 közé állíthatjuk, videózni pedig akár Ultra HD felbontásban is lehetséges, 144 Mbps sávszélességgel. Ha ennél kisebb, Full HD felbontást választunk, akkor 3 tengelyes digitális stabilizátor, illetve aktív D-Lighting is használható felvétel közben.

A gyors szenzornak és képfeldolgozó processzornak köszönhetően a sorozat sebességet 8 kép/mp-re pörgették fel, emellett a belső puffer méretét is jelentősen megnövelték, így már 50 darab RAW fotót is készíthetünk egyetlen sorozatban.

A fókuszrendszer maradt a D7200-ban is alkalmazott 51 pontos, de új a fókuszcsoport választás lehetősége, illetve LiveView módban lehetséges az AF automatikus kalibrálása is.

A Nikon D7500 váz nyártól, 1250 amerikai dollárért lesz megvásárolható, a vázat és egy 18-140mm f/3,5-5,6G ED VR objektívet tartalmazó kitért pedig 1750 dollárt kérnek majd.

A Nikon D7500 főbb tulajdonságai:

 • 20,9 megapixeles, aluláteresztő szűrő nélküli DX (APS-C) formátumú CMOS szenzor
 • Expeed 5 képfeldolgozó processzor
 • ISO100-51200 érzékenység 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO50-1640000-re
 • Ultra HD videófelvétel 30 kép/mp frissítéssel, 144 Mbps sávszélességgel, Full HD videóknál max. 60 kép/mp frissítés és 3 tengelyes digitális stabilizátor
 • 51 pontos AF rendszer, -3 Fé érzékenység
 • automatikus AF kalibrálás lehetősége
 • 8 kép/mp sorozat sebesség, 50 képes RAW puffer
 • 3,2″-os fel-le dönthető LCD, 922 ezer képponttal, érintésérzékeny felülettel
 • pentaprizmás, 100% lefedettségű, 0,94×-es nagyítású kereső
 • geépen belüli RAW konvertálás, akár több kép egyszerre
 • beépített Wi-Fi és Bluetooth adapter, SnapBridge
 • Lítium-ion akkumulátor (950 kép)
 • SD kártyafoglalat

Részletes adatlap a hírünk alatti linkről érhető el.Sajtóközlemény:

Készítse el élete legjobb felvételét a vadonatúj D7500 segítségével

Amszterdam, Hollandia, 2017. április 12.: A Nikon bejelentette a D7500 fényképezőgép forgalomba hozatalát, amelyet a fényképészek kreatív lehetőségeinek kibővítésére terveztek, a fényképészet iránti szenvedélyük megéléséhez. A nagy teljesítményű, gyors, könnyen csatlakoztatható D7500 ugyanazt a képminőséget biztosítja, mint a D500 – a Nikon DX-formátumú DSLR-csúcsmodellje –, és olyan teljesítményt, amely a legnagyobb kihívást jelentő feltételek között is megállja a helyét.

Az utazásra kiválóan alkalmas vázzal és nagy teljesítményű képfeldolgozó technológiával rendelkező D7500 ideális választás azoknak a fotósoknak, akik mindig a lehető legjobb kép elkészítésére törekednek. A D500-hoz hasonlóan a D7500 20,9 megapixeles, DX formátumú CMOS-érzékelője is olyan ISO-tartományt biztosít, amely a hihetetlen ISO 1 640 000-ig terjed. A beépített Nikon EXPEED 5 processzor gyorsabb és tisztább képfeldolgozást biztosít. A 180 ezer képpontos RGB-képérzékelő jelentősen megnövelt képpontszáma pedig pontosabb fénymérést tesz lehetővé. A videofelvétel funkcióval 4K/UHD felbontású videók rögzíthetők, és a Nikon fényképezőgépbe épített elektronikus rázkódáscsökkentési funkciója kiküszöböli a fényképezőgép nem kívánt mozgásainak hatását. Az ergonómiai fejlesztések között megtalálható az új dönthető monitor, amely érintőképernyős kezelést biztosít, és a mély markolat, amely stabil és rendkívül kényelmes fogást biztosít. Ez az első Nikon DSLR, amelynek beépített vakuja támogatja a rádióvezérelt, korszerű vezeték nélküli megvilágítás funkciót.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A D7500 egy tökéletes haladó fényképezőgép az olyan amatőr fotósok számára, akik csodálják, hogy mire képes a D500, de nincs szükségük annak rengeteg professzionális funkciójára. Ugyanazt a kategóriaelső képminőséget biztosítja, mint a D500, de egy kisebb vázban, amelyet könnyebb kezelni. A 8 kép/mp sebességű fényképezés teljes AF/AE-követéssel biztosítja a nagyszerű akciófotók készítéséhez szükséges gyorsaságot és precizitást. A SnapBridge segítségével pedig a fotósok megoszthatják a kiváló fotóikat, bárhol is legyenek.”

Főbb jellemzők

A D7500 csúcsmodell képminősége: 20,9 megapixeles, DX formátumú képérzékelő. EXPEED 5. 180 ezer képpontos RGB-képérzékelő.

Lenyűgöző fényérzékenység: kiválóan teljesít gyenge fényviszonyok mellett az ISO 100–51 200 tartomány segítségével, amely ISO 1 640 000 (ekvivalens) értékig kiterjeszthető.

Elsőrangú témafelismerés: 180 ezer képpontos RGB-fénymérő-képérzékelő és továbbfejlesztett jelenetfelismerő rendszer. Rögzítsen dinamikus kompozíciókat pontos expozícióval.

Csúcsfényre súlyozott mérés: a kép legfényesebb elemeit részesíti előnyben, így segít elkerülni a beégett csúcsfényeket tartalmazó képeket.

Rendkívüli AF-precizitás: az 51 pontos AF-rendszer mindig pontos, egészen a lenyűgöző –3 Fé értékig. Kövesse, fókuszáljon rá, és tartsa meg a téma élességét – még akkor is, ha csak a holdfény világítja meg.

Moziszerű 4K/UHD- videofelvétel: készítsen 4K/UHD felbontású, 30p sebességű felvételeket vagy Full HD (1080p) felbontású videókat akár 50p/60p képkocka sebességgel.

Időzített videó: a fényképezőgéppel könnyedén készíthető tiszta, jól exponált 4K/UHD és Full HD felbontású időzített videó teljes DX formátumban.

8 kép/mp teljes AF/AE- követéssel: készítsen 50 NEF (RAW) vagy 100 nagy JPEG finom képet egyetlen nagy sebességű sorozattal.

Dönthető képernyő és érintéses vezérlés: vékony, 8 cm-es (3,2 hüvelykes) dönthető monitor. Kezelje az AF és a zárkioldó funkciókat érintéses vezérléssel az Élő nézetben készülő felvételeknél.

Optikai pentaprizmás kereső: körülbelül 100%-os képfedést biztosít.

Automatikus Picture Control rendszer: a fényképezőgépbe épített Picture Control rendszer nyolc vezérlőt tartalmaz, többek között az új Automatikus Picture Control funkciót, amely a témának megfelelően optimalizálja a színt, a kontrasztot és a fényerőt. Több kép készítése esetén automatikusan beállítja a változókat.

DX-könnyedség: a fényképezőgép vázának tömege mindössze kb. 640 g, és mély markolattal és időjárásálló szigeteléssel van ellátva. A DX NIKKOR objektívek kompaktak, a fényképezőgép érzékelőjének 1,5-szörös vágási tényezője pedig telefotóhatást nyújt az FX-objektívekkel történő fényképezés során.

Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a Nikon vakukkal, valamint a Nikon ME-1 sztereó mikrofonjával és a ME-W1 vezeték nélküli mikrofonjával is.

Készletek: a D7500 változatos összeállításban vásárolható meg. Portrékat vagy városi felvételeket készít? Válassza az AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR objektívet tartalmazó csomagot. A kompakt AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR objektív első osztályú útitárs. Rögzítsen lenyűgöző látképeket az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR objektív zoomos telefotó funkciójával.

SnapBridge-kompatibilitás
A fényképezőgép Bluetooth® és Wi-Fi® funkciói csak a SnapBridge használata esetén állnak rendelkezésre. A SnapBridge fényképezőgéppel történő használat előtt a kompatibilis intelligens eszközre telepíteni kell a Nikon SnapBridge alkalmazást.

A Bluetooth® szóvédjegy és emblémák a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegyei, a Nikon és leányvállalatai a Bluetooth SIG, Inc. licencengedélyével használják.
A Wi-Fi® és a Wi-Fi Certified embléma a Wi-Fi Alliance® bejegyzett védjegyei.
Az Android és a Google Play a Google Inc. védjegyei.