Még mindig bajban a GoPro

0

Két évvel ezelőtt írtunk arról, hogy a GoPro nehéz gazdasági helyzetben volt, a bevételek drasztikusan csökkentek, az egyre rosszabb negyedéves adatok hatására a részvényárfolyamok is zuhanni kezdtek, akkor bukott be az ár 15 dollár alá.

A helyzet azóta sem javult, sőt, a részvényárak azóta kvázi elérték a minimumukat (jelenleg 7 dollár alatt jegyzik a GoPro részvényeket, amelyek 2015 negyedik negyedévében még bőven 60 dollár felett voltak), ennél lentebb már csak akkor eshetne, ha a gyártó csődöt jelentene és végfelszámolást kérne.
Erről azonban szó nincs, de arról igen, hogy kiszáll a GoPro a drón üzletből, azaz nem lesz több GoPro drón, ráadásul világszerte 20%-kal csökkenti alkalmazottainak számát.

A részvényeseknek nem indult túl jól az év, hiszen a legutóbbi jelentés megjelenését követően tovább estek a részvényárfolyamok. Ez azonban csak a rossz hír első fele, a sokkal problémásabb az, hogy a GoPro felkérte a new york-i J.P. Morgan Chase-t, hogy találjon vevőt a cégre.

A GoPro tehát eladósorba került, így jövője viszont teljesen bizonytalan.

Az mindenesetre tény, hogy a jobb időket is megélt, főképp akciókameráival sikert aratott gyártóra rájár a rúd, nem elég, hogy óriásivá duzzadt a konkurencia és olcsóbbnál olcsóbb akciókamerák lepik el a piacot, amivel nem tud lépést tartani a GoPro, még a drónok használatának szabályozása sem segíti a távvezérlésű kis légijárművek forgalmazását.

címlap kép: Jmik/Shutterstock