Csinos lesz a Nikon full-frame MILC-e

0

Úgy tűnik, hogy épp egy lifestyle jellegű termékfotózás modellje (bizonyos Dilireba) buktatta le a Nikont, hiszen ő pakolta ki Twitter oldalára a fotózáson róla készült képeket, ahogyan épp egy fényképezőgéppel pózol. Valószínűleg a hölgynek fogalma sincs róla, hogy éppen egy olyan gépet markolászott, aminek megjelenésére a fotós társadalom már nagyon-nagyon vár és hogy olyan termékről rántotta most le a leplet, ami a Nikon számára óriási mérföldkő – és nyilvánvalóan ezért igyekszik tíz körömmel titokban tartani azt az augusztus 23-i bejelentésig. Hát na, ez most megint nem sikerült, de reklámnak azért így is kiváló. Az alábbi három képen tehát vélhetően pont a Nikon bejelentés előtt álló full-frame szenzoros MILC gépe látható.

A relatív nagy felbontás miatt a kép könnyen hihető, bár az erős tömörítés elvileg a retusálási nyomok eltüntetésére is jó lehetne. Mivel azonban több kép is került fel, amely ugyanazt a gépet (és modellt) mutatja kicsit más pillanatban, kicsit más szögből, ráadásul nem egy tech/pletyka oldalra küldte be valaki, hanem a modell twitter oldalán jelent meg, így jóval nagyobb esélye van annak, hogy valódi képeket láthatunk, mint hogy ezeket egyenként photoshopozták volna…

A képeken látható Nikon gépről két dolgot lehet első ránézésre megállapítani: egyrészt, hogy kellően magas gépváz lesz (bár a hölgy kisujja kissé lóg a gép alatt, ez nem feltétlenül azért van, met nem fér el a markolaton, inkább azért, mert nem is úgy tartotta gépet, ahogyan kell – nem fotós, nem tudja hogy kell megmarkolni egy méretes objektívvel szerelt vázat, a mutatóujja sincs az exponáló gombon, azzal is csak „markol”, így négy ujjnak már kevés lehet a hely), másrészt pedig hogy az elektronikus keresője komoly méretű lesz. De az is egészen jól látszik, hogy a gép vékonyka, nem DSLR vastagságú, így az is szinte biztos, hogy MILC gépet láthatunk. Jól kivehető a gép bal felső részén lévő, rögzítő gombbal is ellátott üzemmódtárcsa, illetve a jobb oldalon található expozíciós (vagy érzékenység) tárcsa is, illetve az exponáló gomb körüli három további gomb is, ami majd könnyebbé teheti a gép kezelését. Kivehető ezen kívül egy felső, státusz LCD is.

Íme tehát a fotók: