Fujifilm Instax SQUARE SQ20

    0

    Reneszánszát éli az instant fotónyomtatási lehetőséget kínáló Fujifilm Instax rendszer, ami teljesen érthető módon igyekszik megfelelni a kor elvárásainak, így újabb és újabb szolgáltatásokkal bővül. Teheti, hiszen ezek a gépek már nem analóg, hanem digitális rendszerek, így könnyedén biztosítják azokat a szolgáltatásokat, amiket a célközönség a mobiltelefonján megszokott.

    Az idei Photokina sajtónapján bejelentett Fujifilm instax SQUARE SQ elsősorban a mozgalmasabb témákra lett kihegyezve, így segít elkapni egy mozgássor legkifejezőbb pillanatát, vagy bemutatni négy képen a teljes folyamatot, de ha csak a mozgás dinamikáját akarjuk ábrázolni, akkor arra is van lehetőség. A fényképezőgép LCD képernyőjén nyomtatás előtt ellenőrizhető és akár effektezhető is a kép. Az instax SQUARE SQ20 idén októbertől lesz kapható, az ára egyelőre nem ismert.

    Sajtóközlemény

    Hibrid Instant Kamera “instax SQUARE SQ20”

    A FUJIFILM vállalat (President: Kenji Sukeno) örömmel jelenti be, hogy elindítja a négyzetes formátumú filmmel kompatibilis „instax SQUARE SQ20” (SQ20) instant kamerarendszer instax sorozatának új fényképezőgépét, mellyel a felhasználók élvezhetik az azonnali fotónyomtatás élményét. Az SQ20 számos funkcióval rendelkezik, mint például a motion (mozgás) mód, amely a legjobb pillanat nyomtatható ki a mozgó tárgyakról, de más új funkciókat is tartalmaz, melyekkel élvezheti dinamikus képeit. Az elegáns és könnyen kezelhető kialakítás miatt bárhová magával viheti a fényképezőgépet, így soha nem marad le egyetlen értékes pillanatról sem.

    Az SQ20 funkciók széles választékát kínálja, melyekkel élvezetes a képkészítés és a képnyomtatás. Az állóképek normál rögzítésén túl a fényképezőgép hátoldalán lévő tárcsát használva egy új, mozgókép funkcióval (max. 15 másodperc) készíthet videofelvételt, és könnyen kinyomtathatja a mozgó tárgyakról készített legjobb pillanatot – amit korábban nehéz volt. A „Time Shift Collage” (időeltolásos kollázs) használatával 4 időeltolásos képet készíthet – egyidőben – a kioldógomb egyetlen megnyomásával. Így élvezheti az új fényképfelvételi módot, mellyel 4 képből álló kollázst készít. A fényképezőgép az instax szériában az első, mely rendelkezik zoom funkcióval. A lencse oldalán található egy szelfi tükör a fényképezési tartomány ellenőrzésére. Digitális képérzékelővel és digitális képfeldolgozási technológiával ellátott hibrid instant kameraként, a fényképezőgéppel nyomtatás előtt kiválaszthatja és a különböző szűrőkkel szerkesztheti is kedvenc képeit. A hibrid instant fényképezőgép előnyeit kihasználva a fényképészeti kifejezések széles skáláját alkalmazhatja, akár ugyanazon képen.

    A fényképezőgép stílusos és könnyen kezelhető. Két színváltozatban érhető el, matt fekete mely minden jelenethez és stílushoz illik, és bézs az elegáns és divatos megjelenéshez. A lencsegyűrű – és a gyűrű körüli kialakítás – a víz hullámzását idézi. Ez nemcsak a fényképezőgép tartását könnyíti meg, de egyben kortárs dizájn is.

    1998 óta az instax termékcsaládját a világ minden táján használják, és különösen fiatal fiatalok körében népszerű. Az összesített szállítmányok mára meghaladták a 30 millió darabot. A Fujifilm tovább kívánja terjeszteni az azonnali „instax” fotórendszert, mellyel az emberek „élvezhetik a fényképek azonnali nyomtatását

    Főbb jellemzők

    • Fénykép készítés az LCD kijelző használatával, kedvenc képek kiválasztása nyomtatás előtt
      A felvételkészítés, a szerkesztés, a feldolgozás és a nyomtatás során az összes művelet eredménye megjelenik az LCD kijelzőn. A fényképezőgéppel nyomtatás előtt kiválaszthatja kedvenc képeit.
    • Mozgó témák is könnyedén rögzíthetők, és dinamikus fényképek nyomtathatók
      Legjobb kép
      A fényképezőgép hátoldalán lévő tárcsát használva egy új, mozgókép funkcióval (max. 15 másodperc) készíthet videofelvételt, és könnyen kinyomtathatja a mozgó tárgyakról készített legjobb pillanatot – amit korábban nehézkes volt.
      Time Shift Collage (Időeltolásos kollázs)
      A „Time Shift Collage” (időeltolásos kollázs) használatával 4 időeltolásos képet készíthet – egyidőben – a kioldógomb egyszeri megnyomásával. Így élvezheti az új fényképfelvételi módot, mellyel 4 képből álló kollázst készít. A képek közötti időeltolás legfeljebb 2,0 másodperc, 0,2 másodperces időközökkel.
      Speciális szűrő “Sequence”
      A „Szekvencia” speciális szűrő dinamikus és álomszerű képeket készít, a folyamatosság érzetét adva képeihez.
    • Élvezze a videók szerkesztését, és a szűrők használatát állóképeknél
      Számos szerkesztési funkció létezik, például különböző szűrők, beleértve a részleges szín-szűrő funkciót, a matrica szerkesztést és a fényerő beállítást. Ezekkel a szerkesztési effektekkel különféle felvételeket és nyomtatásokat készíthet videókhoz és állóképekhez.
    • Különféle fotográfiai kifejezések a dupla expozíciós és a bulb móddal
      A fényképezőgép olyan speciális felvételi módokkal rendelkezik, mint a dupla expozíció amely a zár kétszeri megnyomásával két képet kombinál egy filmre, míg a bulb mód éjszakai jelenetekhez és fényekhez használható.
    • Egyéb jellemzők
      4.0 x digitális zoom
      A fényképezőgép az instax szériában az első, mely rendelkezik zoom funkcióval.
      Szelfi tükör
      A lencse oldalán található egy szelfi tükör, a fényképezési tartomány ellenőrzésére.
    • Stílusos és kifinomult megjelenés
      A fényképezőgép ikonikus kialakítású, vékony, kerek, szimmetrikus váza könnyen tárolható. Kettős zárrendszerrel rendelkezik, két exponáló gombbal – egy a jobb és egy a bal oldalon. A lencsegyűrű – és a gyűrű körüli kialakítás – a víz hullámzását idézi. Ez nemcsak a fényképezőgép tartását könnyíti meg, de kortárs dizájn is.
    Képérzékelő 1/5-in., CMOS elsődleges színszűrővel
    Effektív pixelek 1920 x 1920
    Adathordozó Beépített memória, mikroSD/mikroSDHC memória kártya
    Felvételi kapacitás Beépített memória: Kb. 50 fájl állóképekhez, Kb. 30 sec videófelvételekhez mikroSD/mikroSDHC memória kártya: Kb.1000 fájl 1 gigabájtonként
    Videófelvételi kapacitása mikroSD/mikroSDHC memória kártya: Kb. 3 perc 1 gigabájtonként
    Fájlrendszer Állóképek: Camera File System (DCF), Exif Ver.2.3 szabványnak megfeleltetve, JPEG and PIM szabványos Video: 800x800x15fps H264 (hang nélkül)
    Gyújtótávolság Fix 33.4mm (35-mm formátummal egyenértékű)
    Rekeszérték F2.4
    Automata fókusz-rendszer Single AF (Kontrasztérzékelő TTL, AF vakuval)Continuous AF (kizárólag videofelvételekhez)
    Fókusz tartomány 10cm~∞
    Zár sebesség 1/7500 sec. to 1/2 sec. (Auto), maximum 10 sec. Bulb módban
    Érzékenység ISO 100 -1600 (Auto)
    Expozíció vezérlés Programmed AE
    Fénymérés 256 zónás (TTL), Multi fénymérés
    Fehéregyensúly Auto
    Vaku Auto/Direkt flash/nincs vaku Hatékony tartomány: Kb. 50 cm to 2 m
    Fényképezési mód Standard, Dupla expozíció, Bulb mód, Osztott, Kollázs, Időeltolásos kollázs
    Önkioldó Kb. 10 sec./Kb. 2 sec.
    Képeffek Állóképekhez és videókhoz: 16 szűrő, Fényerő szabályozás, Vignette Csak videókhoz: 3 szűrő Csak állóképekhez: 2 szűrő
    Visszajátszás Trimming, Több kép lejátszása
    Film FUJIFILM Instant Film “instax SQUARE” (külön vásárolható)
    Nyomtatható képek 10 print/csomag
    Film méret 86 mm × 72 mm
    Képméret 62 mm × 62 mm
    Támogatott képméret 800 x 800 dots
    Nyomtatási megoldás 12.5 dots/mm (318 dpi, 80 μm dot pitch)
    Színmélység 256 színárnyalat színenként (RGB)
    Támogatott képformátum JPEG (Előfordulhat, hogy a képszerkesztő / feldolgozó szoftverrel mentett néhány kép nem jelenik meg vagy nyomtatódik ki.), Az álló kép kivágható a videóból
    Nyomtatási idő Kb. 12 mp
    Nyomtatási időzítés Röviddel fényképezés vagy a kép kiválasztása után nyomtatja a képet
    Nyomtatási funkció Képek a beépített memóriában/microSD/microSDHC kártyán
    Újra nyomtatás Az előző 50 print nyomtatható (A nyomtatási előzményekben tárolt legfeljebb 50 kép)
    Digitális zoom Akár 4,0 x felvétel / nyomtatás
    LCD monitor 2.7-in. TFT color LCD monitor Pixelek: Kb. 230k-dots
    Bemeneti/Kimeneti terminálik Mikro USB Mikro-B (Töltéshez és adatkommunikációhoz)
    Akkumulátor Lítiumionos akkumulátor (beépített, nem távolítható el).
    Töltés Beépített
    Nyomtatási kapacitás Kb. 100 kép (teljesen feltöltött akkumulátorral) * A használat körülményeitől függően változik.
    Töltési idő Kb. 3 – 4 óra (0.5 A USB port használatával) * A levegő hőmérsékletétől függően változik.
    Méretek 119 mm × 127 mm × 50 mm (W × H × D)
    Súly 390 g (film csomag és kártya nélkül) 440 g (film csomaggal és kártyával)