Tokina atx-i 100mm f/2,8 FF MACRO

0

A Tokina új objektívet dob piacra, a full-frame szenzoros tükörreflexes gépek(némelyiké-)hez készült atx-i 100mm f/2,8 FF MACRO modellt.

A frissített 100-as makró a nemrégiben útjára indított új atx-i (Advanced Technology-X interactive) széria második tagja. A 9 lencsetagból felépített objektív 30 cm-es legkisebb tárgytávolságon 1:1 leképezést kínál. Optikai rendszerében nem alkalmaztak különleges (aszférikus, alacsony szórású, stb.) lencsetagot, így a maximális felbontás elérését célozták meg.

Jó látni, hogy a Tokina végre kimozdul a kényelmi pozíciójából és felmutat egy kis fejlesztést, ráadásul ebből az objektívből készült már Sony E bajonettre is egy változat, annek a neve az atx-i helyett a Firin előtagot tartalmazza (Tokina FíRIN 100mm f/2,8 FE MACRO – ez még az atx-i előtt, áprilisban jelent meg). Reméljük, hogy a Tokina lépést tud tartani a nagyokkal és hamarosan a Leica L bajonettet is támogatja majd, s talán a Canon RF és Nikon Z bajonettek sem maradnak Tokina objektívek nélkül!

A Tokina atx-i 100mm f/2,8 FF MACRO Canon EF és Nikon F bajonettel lesz elérhető, ára Japánban 54.800 jen lesz (~450 euró, így Európábna várhatóan 500-550 euró közötti áron kerül majd forgalomba).