Meyer Optik Görlitz trió

0

Az új tulajdonos szépen lassan kiköszörüli a patinás Meyer Optik Görlitz néven a közelmúltban esett csorbát (az előzményekről itt olvashatsz: 1. a Kickstarteres csalás, 2. a korábbi tulajdonos bukása, 3. az új tulajdonos) és máris három manuális élességállítású, átdolgozott objektívet állít hadrendbe. Mindhárom objektív november végétől lesz elérhető Canon EF, Nikon F, Pentax K, Fujifilm X, Leica L és M, Sony E, M42, valamint mikro NégyHarmad rendszerekre.

A Meyer Optik Görlitz Lydith 30mm f/3,5 II nem a fényerejével kíván kitűnni, inkább a saroktól sarokig remek képminőségét emeli ki a gyártó. Igaz, erre nem látunk konkrét bizonyítékot a kis méretű mintaképeken. A november végétől kapható objektívért 900 eurót kérnek.

A Meyer Optik Görlitz Trioplan 50mm f/2,9 II szintén nem fényerő bajnok, viszont a mellékelt gyári mintaképek alapján legalább érthető, hogy a különleges, gyűrűs bokeh az, amit ettől az objektívtől várhatunk. Ez az objektív is 900 euróba kerül majd.

A Meyer Optik Görlitz Trioplan 100mm f/2,8 II már fényerejét elnézve is ígéretes, a nem általános, körkörös-gyűrűs bokeh viszont egyértelműen mutatja, hogy azok számára lesz ez az objektív jó választás, akik különleges hangulatú portrékat szeretnének készíteni. A Trioplan 100 kicsivel többe kerül majd, mint az előző kettő, ennek ára 1000 euró lesz.