Galéria: Sigma 56mm f/1,4 DC DN | Contemporary (tesztfotók)

0

Egy viszonylag régi elmaradásunkat pótoljuk be most, hiszen a Sigma APS-C szenzoros MILC-ekhez tervezett 56mm-es portré objektíve még 2018-ban jelent meg. Igaz, mikro NégyHarmados vázhoz is elérhető, így már sorra vehettük volna egy Olympus vagy Panasonic MILC-cel is, de az erősebb kivágás miatt nem ez tűnik az ideális megoldásnak. Más kérdés, hogy most meg a ló másik oldalára estünk azáltal, hogy egy Sony Alpha 7R II full-frame szenzoros MILC-en teszteltük, igaz, ez automatikusan APS-C kivágást végez, így kvázi olyan, mint ha APS-C-n teszteltünk volna.

A szerethetően könnyű objektív kiváló, f/1,4 fényerőt kínál, amely az APS-C szenzoros tükör nélküli fényképezőgépek tulajdonosok egy részének (Canon EF-M és Sony E bjaonettes gépekkel rendelkezőknek) lehetővé teszi remek portrék készítését. Full-frame DLSR-re elérhető néhány 85mm f/1,8 objektív (mint pl. a Canon EF 85mm f/1,8), ami nagyon kellemes képességekkel rendelkezik, nos, a Sigma 56mm f/1,4 DC DN C hasonló tudású, azzal a különbséggel, hogy ez az objektív már nyitott blendén is pengeéles leképezést kínál!
Nem kérdés, hogy mivel főképp portréra lehet majd használni ezt a kistelét, így mi is igyekeztünk több portréfotót is bemutatni vele.

A részletes bemutató cikkünk jövő héttől lesz olvasható, de addig is, a tesztfotókat már lehet mazsolázni!

Sigma 56mm f/1,4 DC DN Contemporary tesztfotók