HD Pentax-DA★ 16-50mm f/2,8 ED PLM AW készül, frissült az ütemterv is

0

A Ricoh ma bejelentette a HD Pentax-DA★ 16-50mm f/2,8 ED PLM AW objektív fejlesztését, amely a korábbi Pentax SMC DA★ 16-50mm f/2,8 ED AL (IF) SDM újragondolt változata lesz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az előd optikai felépítésén változtatnak-e (a ma megjelent limitált példányszámú HD Pentax-FA objektívek esetében ez nem történt meg), de mindenesetre az már mond valamit, hogy az előző változat 30 cm-es közelpontja helyett az új modell 40 cm-es közelpontú lesz.
Egyébként azt ígérik, hogy az APS-C szenzoros tükörreflexesekhez készülő új objektív kiváló felbontást kínál majd nyitott blendén is, fókuszmeghajtását pedig új, egyfajta lineáris léptetőmotor, ún. PLM meghajtás adja majd. Az objektív blendevezérlése elektronikusan történik, a burkolat pedig több ponton kap majd időjárásállóságot (cseppállóságot) nyújtó szigetelést.

A piacra kerülés dátumára egyelőre 2021-et adtak meg.

Frissítették a K bajonettes objektív ütemtervet is, ami alapján egy nagy fényerejű nagylátószögű fix (~32 mm környékén) és egy telezoom (70-250mm?) objektív érkezik majd 2021-ben, vagy később.