Megjelent az Atomos Ninja V+, a Ninja Stream és egy Ninja bővítmény is

0

Az Atomos bejelentette új termékeit, amelyek közül a legizgalmasabb a Ninja V+.


Az új videórögzítő lehetőséget kínál HDMI-n keresztül akár 8k felbontásban 30 kép/mp-es (Canon EOS R5), vagy 4k felbontásban 120 kép/mp-es (Z Cam E2 és E2-M4) videófolyam ProRes RAW formátumban történő mentésére, de akár 10 bites H.265 tömörítésű videót is menthetünk (a Ninja V által támogatott H.264 ennél a modellnél már nem elérhető. Opcionálisan SDI adapter is használható a videóbemenetnél.
A kijelző maradt a Ninja V-ben megismert 5″ képátlójú, 1000 cd/m2 fénysűrűségű háttérvilágítással.

Az Atomos Ninja V+ egy későbbi időponttól lesz kapható (nem deklarálta a gyártó a piacra bocsátás pontos dátumát), ára 1500 euró lesz.

Lehetőség van immár a felvett/rögzített anyag azonnali továbbítására is, ezt a Ninja Stream teszi lehetővé.
Beépített Wi-Fi adapterrel, valamint Ethernet csatlakozóval is rendelkezik, így akár vezeték nélküli, akár vezetékes interneten is streamelhetünk.
Szintén 5″-os, 1000 cd/m2 fénysűrűségű LCD-t kínál a felvételek ellenőrzésére és ez a modell is képes ProRes RAW és H.265 egyidejű mentésére.
A Ninja Stram ára egyelőre nem ismert.

Azon Ninja V felhasználóknak, akik szeretnék eszközüket H.265 kompatibilissé tenni, számukra az Atomos egy fizetős csomagot kínál, amellyel H.265 támogatást adhatnak a Ninja V-hez. A frissítés ára 100 amerikai dollár lesz és májustól lesz elérhető.