FlashQ X20: kis vaku beépített rádiós transcieverrel

0

A LightPix új kisvakut dob piacra, a korábbi GN20 továbbfejlesztéseként értelmezhető, rádiós vezérléssel is használható FlashQ X20-at.

Első ránézésre egy nagyon egyszerű vakunak tűnik az X20, ám képes TTL módban is működni, feje pedig 90 fokban felfelé is hajtható. Elejére egy változtatható színhőmérsékletű (3000-5500K) videólámpa is került, amely 60 lux fényerőre képes 1 méterre.
A beállításokat néhány gomb segítségével könnyedén elvégezhetjük, a vaku aktuális paramétereit pedig egy kör alakú LCD-n követhetjük nyomon.
Ha ahhoz támadna kedvünk, hogy a géptől eltávolítva, kreatívabb fényekkel dolgozzunk, a könnyű felfogathatóság érdekében állványmenet is került az X20 aljára, ráadásul a vakupapucs egyben 2,4 GHz-es rádiós vezérlő is, így azt lecsatlakoztatva a vakuról ráilleszthetjük a fényképezőgépre, míg a vaku beépített rádiós vevője pedig gond nélkül fogadja a kis jeladó parancsait (azaz bármilyen egyéb kiegészítő nélkül alapkiépítésben is használható off-camera módban). A lehetőségeink bővítéséhez hatféle színmódosító fóliát is mellékelnek.

A vaku 23mm-nek megfelelő látószöget villant ki, kulcsszáma ISO100-on 20 méter. A működtetéshez két AA méretű elemre vagy akkumulátorral van szükség, a jeladóban egy apró akku található, amely a vakuból tölthető (egy feltöltéssel 30 óra üzemidő érhető el). A vaku kondenzátorainak feltöltése 5-6 mp-ig tart egy maximális teljesítményű villanás után. A villanás teljesítménye 1..1/64 között állítható, 1/16 -ig 1/3, alatta 1 Fé lépésekben.

A LightPix FlashQ X20 csupán 6×10×3 cm méretű, tömege 120 gramm (akku nélkül). Megvásárolni egyelőre Sony fényképezőgépekhez lehet, ára 150 amerikai dollár.

További részletek a termék weboldalán találhatók.