Fotózz lyukkameraként a Lensbaby Obscura-val

0

Ha szereted a különleges képi világot és eddig is érdekelt a lyukkamera, csak sosem volt időd/kedved ezzel kísérletezni, akkor a Lensbaby Obscurát neked találták ki.
A Lensbaby ugyanis olyan készletet dobott piacra, amellyel tükörreflexes, vagy MILC gépből is egy csapásra lyukkamerát készíthetünk.

A Lensbaby Obscura 50 Canon EF és Nikon F bajonettel érhető el, f/32, f/64 és f/161 nyílással használható. Full-frame gépekhez készült, látószöge a szokásos 50mm-es objektív által adott 47 fokos (de természetesen APS-C szenzorral is használható). Az Obscure 50 ára 280 amerikai dollár.
Hasonló képességgel, de a Lensbaby cserélhető Optic Swap rendszeréhez készült az Obscura Optic, amelynek ára 180 dollár.

Az Obscura 16 elsősorban MILC-ekre termett, 16mm-es nagylátószöget kínál, f/22, f/45 illetve f/90 nyílással való fotózást tesz lehetővé. Elérhető full-frame, APS-C és mikro NégyHarmad MILC-ekhez. Az elérhető bajonettek: Canon RF, Fujifilm X, Leica L, Nikon Z, Sony E és mikro NégyHarmad. A termék ára 250 amerikai dollár.

A Lensbaby Obscuraval ilyen képek készíthetők: