Fujinon XF 23mm és 33mm f/1,4 R LM WR, valamint két meglepetés!

0

A Fujifilm új objektíveket mutatott be az APS-C szenzoros X rendszeréhez is, míg az XF 23mm f/1,4 R LM WR egy korábbi, azonos gyújtótávolságú és fényerejű változat továbbfejlesztése, az XF 33mm f/1,4 R LM WR vadonatúj darab.

A 15 lencsetagból álló objektívekben két aszférikus és három extra-alacsony szórású tag dolgozik a kiváló képminőség érdekében. Az időjárásálló szigetelésekkel is rendelkező új modellek fókuszmeghajtását lineáris léptetőmotorral oldották meg, amely csendes és gyors fókuszálást tesz lehetővé.
Mindkét objektív 58mm-es szűrőmenet átmérővel rendelkezik, s gyárilag mellékelnek hozzájuk egy napellenzőt.

Elsőként a Fujinon XF 33mm f/1,4 R LM WR objektív kerül majd piacra, várhatóan még szeptember végén, ennek ára 800 amerikai dollár lesz. A nagyobb látószöget kínáló Fujinon XF 23mm f/1,4 R LM WR objektív novembertől lesz kapható, ára 900 amerikai dollár lesz.

A két végleges objektív mellett két objektív fejlesztéséről is ejtettek pár szót az X Summit 2021 Prime online eseményen, amelynek során elárulták, hogy jövőre egy 150-600mm-es telezoom és egy 18-200mm-es utazózoom készül az APS-C szenzoros X rendszerhez.