Firmware frissítés a Nikon Z 6II és Z 7II gépekhez

0

A Nikon új firmware-t adott ki a Leica képkocka méretű szenzorral szerelt Z 6II és Z 7II tükör nélküli fényképezőgépeihez.

Az új, C1.30-as firmware az alábbi módosításokat hozz a Z 6II és Z 7II esetében:

  • A FÉNYKÉPEZÉS MENÜ és a VIDEOFELVÉTEL MENÜ kibővült a Portréhatás egyensúlya funkció menüelemeivel
  • A megdöntött monitoron immár mindig megjelenik a felvételi mód kijelző, amikor a VISSZAJÁTSZÁS MENÜ Kép megtekintése menüpontja Be értékre van állítva
  • Az alábbi hibákat javították ki:
    – Rögzített FTZ bajonett adapter esetén nem lehetett használni az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f4 Egyéni beállítását (A rekesz rögzítése).
    – Bár rendes esetben az élesség rögzül, amikor a kioldógombbal készített sorozatfelvétel alatt a felhasználó nyomva tartja az AF-ON gombot, a fényképezőgép az AF-ON gomb funkcióját figyelmen kívül hagyva újraállította az élességet, amikor a felvételkészítést az alábbi beállítások mellett felfüggesztették:
    ▹ az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ a6 Egyéni beállítása (AF aktiválás) Csak AF-BE értékre volt állítva, miközben az Élesség nélküli kioldás beállítása a Bekapcsol volt,
    ▹ a Kioldási mód beállítása a Folyamatos L vagy a Folyamatos H volt,
    ▹ az Élességállítási mód beállítása az Egyszeri AF volt, és
    ▹ az AF mező mód beállítása az Egypontos AF volt.
    – Az SB-5000 vakuegységek készenléti jelzőfénye nem gyulladt ki, amikor a felhasználó vezeték nélküli távoli vakus fényképezéshez WR-R10 vagy WR-R11b egységet használt.

Ezeken felül a Z 6II C1.30-as firmware-e még az alábbi változást is hozza:
Az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f2 Egyéni beállításának (Egyéni vezérlők) > Videofelvétel gomb menüpontja kibővült a Hangos jegyzet funkcióval. E funkció hozzárendelése után a videofelvétel gombbal visszajátszás során rögzíthet és lejátszhat legfeljebb 60 másodperces hangos jegyzeteket.

A frissítés telepítéséhez szükséges fájlok elérhetők a Nikon Letöltési Központjában, linkeket hírünk alatt közlünk!