Megérkezett a Nikon Z 6II és a Z 7II

0

A Nikon bejelentette új full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépeit, a Z 6II és a Z 7II modelleket.
A Z 6 és Z 7 alapjaira épülő fényképezőgépek dupla Expeed 6 képfeldolgozó processzort kaptak, így komplexebb autofókusz algoritmusokat képesek futtatni, amelynek köszönhetően továbbfejlesztett szem- és állatérzékelés érhető el, akár videófelvétel közben is. Növelték a fókuszrendszer érzékenységét is, a Z 6II pl. -4,5 Fé érzékenységű (f/2 objektívvel), vagy éjszakai módban -6,5 Fé. A gyorsabb processzor a sorozatfelvételnél is előnyös, hiszen így gyorsabb sorozatfelvétel érhető el (a Z 6II az előddel szemben 12 helyett 14 kép/mp-et, a Z 7II 9 helyett 10 kép/mp-et kínál). Ezen felül a belső puffer méretét is megnövelték, a Z 7II például háromszor hosszabb sorozatra képes, mint a Z 7 (Z 6II 77 db 12 bites RAW, Z 7II 124 db 12 bites RAW, mindkét gép JPEG-ben max. 200 képet készít egy sorozatban).

Javult a videófelvételi képesség is, hiszen a Z 7II immár 4k UltraHD felbontásban is kínál 60 kép/mp képfrissítést (a Z 6II a jövő év elején érkező firmware frissítés után kínálja majd ezt a sebességet).

Bővült a használható memóriakártyák köre is: az XQD/CFexpress kártyafoglalat mellett egy UHS-II kompatibilis SD foglalat is került a gépekbe.

A Z 6II és Z 7II fényképezőgépekhez új kiegészítő portrémarkolat is készült, az MB-N11 dupla akkumulátor használatot tesz lehetővé, működés közben cserélhető az akku, valamint ezzel a markolattal már a függőleges gépállás esetében is jól kezelhetők a gépek a kialakított kezelőszerveknek köszönhetően. Ez a markolat a korábbi Z 6 és Z 7 gépekkel nem kompatibilis!

A Nikon Z 6II novembertől lesz kapható, a váz ára 2200 euró lesz, a Z 7II decembertől kerül forgalomba 3400 euróért.
Hazai árakat is tudunk a Nikon Magyarország jóvoltából: a Z 6II váz ára 799e Ft lesz, FTZ adapterrel együtt 849 ezer Ft-ot kell fizetnünk, míg Nikkor Z 24-70mm f/4 objektív + FTZ adaptert is tartalmazó kit pedig 1,1 MFt lesz. Várható forgalmazás kezdete 2020. november 7.
A Nikon Z 7 II váz 1,2 MFt-ba kerül majd, december első felétől lesz elérhető.

Az MB-N11 portrémarkolat ára 400 euró lesz.

A gépek bemutatóját online is meg lehet tekinteni ma délután 2 órakor:
https://www.nikon.co.uk/en_GB/products/category_pages/digital_cameras/mirrorless/the_next_chapter.page

A Nikon Z 6II és Z 7II főbb jellemzői:

 • Képérzékelő:
  • Z 6II: full-frame méretű (36×24 mm) 24,5 Mpixel felbontás
  • Z 7II: full-frame méretű (36×24 mm) 45,7 Mpixel felbontás
 • Érzékenység:
  • Z 6II: ISO100-51200 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO50 és ISO204800-ig 1 Fé lépésekben
  • Z 7II: ISO64-25600 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO32 és ISO102400-ig 1 Fé lépésekben
 • Objektív: Z bajonett
 • 3,69 millió képpontos elektronikus kereső
 • DSLR-nél karcsúbb felépítés
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • Sorozat sebesség:
  • Z 6II: 14 kép/mp
  • Z 7II: 10 kép/mp
 • RAW formátum támogatása
 • LCD: 3,2″ 2,1 millió szubpixel, érintésérzékeny, fel-le dönthető
 • 3840×2160 pixeles videórögzítés (60, 50, 30, 25, 34 kép/mp) vagy 1920×1080 pixel (24, 25, 30, 50, 60, 100, 120 kép/mp), max. fél óráig (a Z 6II 2021-ben érkező firmware frissítés után kapja meg az 50 és 60 kép/mp 4k UltraHD felvételi lehetőséget)
 • 10 bites 4:2:2 HDMI kimenet N-Log mentési lehetőséggel
 • Automatikus élességállítás:
  • Z 6: 273 pontos hibrid (fázis-különbség és kontraszt alapú)
  • Z 7: 493 pontos hibrid (fázis-különbség és kontraszt alapú)
 • XQD/CFexpress és UHS-II SD kártyafoglalatok
 • EN-EL15C Li-ion akkumulátor (410 illetve 420 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
 • USB3.2 Type-C és micro HDMI csatlakozás, mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet

Sajtóközlemény:

A NIKON BEMUTATJA A Z 7II ÉS A Z 6II TELJES KÉPES, TÜKÖR NÉLKÜLI FÉNYKÉPEZŐGÉPEK ÚJ GENERÁCIÓJÁT

2020. október 14.: A Nikon ma bemutatja a Nikon Z 7II és a Nikon Z 6II – a Z 7 és a Z 6 vezető, tükör nélküli fényképezőgépek új generációjának tagjait.

A teljes képes Z 7II és Z 6II fényképezőgép a rendkívül nagy látószögű Z-bajonetthez és NIKKOR Z objektívek folyamatosan bővülő sorozatához készült. Mindkét modell kihasználja a Dual EXPEED 6 feldolgozó rendszer, a gyorsabb és nagyobb pufferek előnyeit – amelyek a gyors sorozatfelvételt támogatják, valamint a kettős kártyafoglalat nyújtotta lehetőségeket – amely az UHS-II SD és XQD vagy CFexpress-kártyákhoz használható. A fényképezőgép 4K/60p videófunkcióval is rendelkezik . Egy külön megvásárolható, új egy- vagy kétforrású elemtartó markolat, a MB-N11 illeszthető hozzá, amely támogatja a függőleges fényképezést, valamint az új WR-R11b vezeték nélküli távvezérlő is.

Z 7II
A Z 7II a díjnyertes Z 7 új generációja, amely kiváló témaérzékelést, nagy felbontást és kiemelkedő megbízhatóságot biztosít. A nagyobb dinamikatartománynak és a széles ISO-tartománynak köszönhető teljesítménye révén a feldolgozási teljesítmény és a pufferkapacitás akár 10 kép/mp-es fényképezési sebességet tesz lehetővé. Akár 200 teljes felbontású JPEG vagy 77 12 bites, tömörítetlen RAW-képet is készíthetnek a fotográfusok egyetlen sorozatban.

A Z 7II fényképezőgép továbbfejlesztett AF-funkciói széles mezős AF-támogatást nyújtanak emberek és állatok fotózásához, a 3D követéshez hasonló témakövető AF-funkciót, valamint gyenge fényviszonyokban használható továbbfejlesztett AF-et. A 3.690.000 képpontos elektronikus kereső (EVF) természetesebb nézetet nyújt, a nagy frissítési sebesség pedig csökkenti az elsötétítés mértékét.

A fényképezőgép olyan haladó és profi fotósok számára készült, akik páratlan módon szeretnék kifejezni a téma részleteit. Legyen szó olyan portréfotósról, aki nagy sebességgel kíván felvételt készíteni a bőr, a haj, a ruha és smink textúrájának megörökítéséhez; vagy egy olyan tájképfotósról, akinek strapabíró, könnyű felszerelésre van szüksége, amellyel nehéz körülmények között is képes lesz megörökíteni a természet szépségét.

Z 6II
A Z 6II a Z 6 örökségére épít. Robosztus és könnyű kezelhetőséget, professzionális minőségű mozifilm hangulatú videókat, és erőteljes teljesítményt nyújt állóképek rögzítésekor. A fényképezőgép por- és cseppálló kialakítása lehetővé teszi a sorozatfelvételt szélsőséges körülmények között is, míg az élességállító gyűrű új, visszaforgatási képessége révén a felhasználók kézzel is beállíthatják az élességet az általuk megszokott módon.

A videófelvételi képességeket illetően a fényképezőgép 4K UHD és Full HD minőségben is képes rögzíteni FX-és DX-formátumú videóformátumban. A HLG fényképezési formátum eközben több részletet, nagyobb dinamikatartományt és kontrasztot biztosít – így minimálisra csökken az utómunka . A továbbfejlesztett szemérzékelő és állatérzékelő AF nagyobb élességet biztosít a témák számára videófelvételkor.

Ezen AF-funkciók a fényképezőgép megnövelt sebességével és teljesítményével együtt támogatják a kiváló állóképek készítését. A Z 6II támogatja a 14 kép/mp sebességű sorozatfelvételt, és több fénykép készíthető vele sorozatfelvételkor: 200 JPEG vagy 124 12 bites, tömörítetlen RAW-kép egyetlen sorozatban.

A Z 6II fényképezőgép olyan felhasználók számára készült, akik mozifilm hangulatú videókat is szeretnének készíteni az állóképek mellett egy kompakt rendszerrel. Ez a megfelelő fényképezőgép professzionális videókészítéshez, például esküvői fotózáshoz, ahol elengedhetetlen az irányíthatóság, a rugalmasság és a kompromisszumok nélküli kimeneti minőség.

A Nikon Z-bajonettrendszer
Mindkét fényképezőgép a Nikon Z-bajonettrendszert használja annak érdekében, hogy a fény elérje a teljes érzékelőt, beleértve a szélsőséges sarkokat is. A bővülő NIKKOR Z-objektívválasztékkal – vagy az FTZ bajonettadapterrel használható több mint 300 kompatibilis F-bajonettes NIKKOR objektívvel – kombinálva soha nem látott új magasságokba emelik a Nikon optikai kiválóságának és innovációjának hagyományát.

Tartozékok
Az MB-N11 egy- vagy kétforrású elemtartó markolaton kioldógomb és a függőleges irányú fényképezést megkönnyítő vezérlők találhatók. A csomag egy USB-C portot is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy két akkumulátort egymás után töltsön fel, miközben leválasztja a fényképezőgépről.

A WR-R11b vezeték nélküli távvezérlő révén távolról vezérelheti a fényképezőgép kioldását, és szinkronizálhatja több olyan fényképezőgép kioldását, amelyek egy fő fényképezőgéphez kapcsolódnak. A WR-R11b kompatibilis bizonyos Nikon fényképezőgépekkel és ez a vezeték nélküli jeladó-vevő a külső vakuk – például az SB-5000 vaku – vezérlésére is használható a fejlett vezeték nélküli megvilágítási beállításokban. A WR-R11b is kompatibilis a WR-1 távvezérlővel, amely egy professzionális minőségű vezérlő, nagy hatótávolságú funkciókkal.

Nagyszerű részletek. Z 7II

 • Nagyobb teljesítmény, részletesebb képek: A széles Z-bajonett a nagy, 45,7 megapixeles, teljes képes érzékelő és a Twin EXPEED processzor előnyeit használja ki. A széles ISO-tartományon belül a nagyobb dinamikai tartomány és teljesítmény előnyeit élvezheti. Akár 4K/60p-felbontással készíthet videókat.
 • Maximális sebesség és megbízhatóság: A kettős kártyafoglalat segítségével az UHS-II SD-kártyákat az egyik foglalatban, az XQD vagy a rendkívül gyors CFexpress-kártyákat pedig a másikban használhatja. Bármilyen munkafolyamathoz alkalmazható.
 • Rendkívül nagy látószögű, borotvaéles AF: mindig sikeres élességállítás. A fényképezőgép visszaállítja a kiválasztott élességpontot, amikor felébreszti a készenléti állapotból. A -4 Fé értékig levihető fénymérés f/2 vagy nagyobb maximális rekesszel rendelkező objektívvel való fényképezéskor elérhető.
 • Gyorsabb fényképezés hosszabb ideig – csendben: A 10 kép/mp sebességű fényképezés óriási rugalmasságot tesz lehetővé, míg a nagyobb puffer segítségével megszakítás nélkül rögzítheti a felvételeket.
 • Gyors kereső: A nagy felbontású 3.690.000 képpontos elektronikus kereső (EVF) nagy képfrissítési sebessége jelentősen csökkenti az elsötétítést, még nagy sebességgel történő fényképezés esetén is.
 • Az Ön igényeihez igazítható kijelző: A testreszabható információs kijelzők segítségével gyorsan módosíthatja a beállításokat, vagy teljesen ki is kapcsolhatja az információs kijelzőt fényképezés közben. Az EVF automatikusan kikapcsol, ha kifordítja a monitort élő nézetben.
 • A masszív nem elég jó kifejezés: Durva terep, mostoha időjárási körülmények vagy színpadi ködgépek – a teljes mértékben védett Z 7II nem hátrál meg.
 • SnapBridge: A Nikon folyamatosan fejlődő SnapBridge alkalmazásának köszönhetően az okoseszközön keresztül frissítheti fényképezőgépe firmware-jét.

Kompromisszumok nélkül megalkotva. Z 6II

 • Bármilyen fényben kiváló: A széles Z-bajonett és a nagy, 24,5 megapixeles, teljes képes érzékelő tiszta, részletgazdag képeket tesz lehetővé a rendkívül széles ISO-tartományban. A kedvezőtlen fényviszonyok esetén használható AF -6 Fé értékig levihető f/2 (vagy nagyobb fényerejű) objektívvel elérhető.
 • Sokkal gyorsabban: Teljes felbontású állóképeket készíthet akár 14 kép/mp sebességgel teljes AF/AE használatával. Akár 200 JPEG vagy 124 12 bites, tömörítetlen RAW-képet készíthet egyetlen sorozatban.
 • Twin EXPEED: A két processzor megduplázza a rendelkezésére álló teljesítményt minden téren, kezdve az AF-től egészen a puffer kapacitásáig. A teljesítmény tökéletesen egyenletes, akár videót készít, akár állóképeket rögzít.
 • Kettős kártyafoglalatok: Bármilyen munkafolyamathoz alkalmazható. Az UHS-II SD-kártyákat az egyik foglalatban, az XQD-kártyákat vagy a legújabb, rendkívül gyors CFexpress-kártyákat pedig a másikban használhatja.
 • Multimédiás erőmű: Élesebb, tisztább videófelvételeket készíthet a szélesebb dinamikatartománnyal. A szemérzékelő és az állatérzékelő AF a felvétel során beállítható – és elképzeléseinek megfelelő felvételeket készíthet.
 • Strapabíró kialakítás: A rendkívül erős, könnyű magnéziumötvözetből készült vázzal rendelkező fényképezőgép könnyen hordozható és elég strapabíró ahhoz, hogy bárhol helytálljon. A teljesen védett kialakítás védelmet nyújt a porral, a szennyeződésekkel és a nedvességgel szemben.
 • NIKKOR Z: Lenyűgöző mélységélességet érhet el a gyors élességállítású, kompakt NIKKOR Z objektívek széles választékával.
 • A Z-rendszer sokoldalúsága: A külső vakuk akár 14 kép/mp sebességű felvételkészítés esetén is használhatók. Az FTZ bajonettadapter több mint 300 F-bajonettes NIKKOR objektívvel kompatibilis.
 • SnapBridge: A Nikon SnapBridge alkalmazásának köszönhetően az okoseszközön keresztül frissítheti fényképezőgépe firmware-jét.