Két Meyer Optik Görlitz Biotar objektív újul meg

0

A Meyer Optik Görlitz ismét új vintage objektíveket dob piacra, ezúttal két Biotar modell kap új optikai felépítést és nagyobb fényerőt.

A Biotar 58mm f/1,5 II és 75mm f/1,5 II portréobjektívek fejlesztésekor fontos cél volt, hogy megőrizzék az eredeti, 25 évvel ezelőtti objektív képi világát, háttérelmosását, bokéját, ugyanakkor igyekeztek a felbontást a mai igényeknek megfelelően növelni, sőt, még a fényerőt is közel a duplájára emelték (az eredeti objektívek f/2 fényerejűek).

A Biotar 75mm f/1,5 II esetében a vetített képkör 60 mm átmérőjű, így enyhébb vignettálás várható, mint az 58mm f/1,5 II modellnél, amely 44 mm átmérőjű vetített képkörrel rendelkezik – de így is képes a teljes Leica képkocka kirajzolására. Az alumínium tubusba épített objektívek kézi élességállításúak, a rekeszt az elülső gyűrűvel állíthatjuk.

Mindkét objektív Canon EF, Canon RF, Fujifilm X, Leica M, Leica L, mFT, Nikon F, Nikon Z, Pentax K, Sony E bajonettel, valamint M42 menettel is kapható lesz, áruk egyaránt 1000 euró.