A Samyang is kivezette autofókuszos Canon RF objektívjeit

0

Úgy tűnik, hogy a Canon rettentően komolyan veszi azt a célját, hogy egyedüliként áruljon autofókuszos objektíveket Canon RF bajonettel.
Valahol persze ez érthető, de a teljesen zárt rendszerek sosem lesznek annyira népszerűek, mint a 3rd party gyártókkal együtt dolgozók (lásd a mostani Sony-t, akik már korábban megtapasztalták a MemoryStick memóriakártyájukkal, hogy nem érdemes különcködni és zárt rendszert fejleszteni). Így ez most a Canon részéről egy kissé öngólnak tűnik, hiszen most már gyakorlatilag ez az egyetlen tükör nélküli rendszer, amelyre csak és kizárólag a saját gyártója készíthet autofókuszos objektívet (leszámítva persze az olyan szűk gyártókat, mint a Hasselblad, akik szintén a zártság hívei).

A külső gyártótó származó autofókuszos objektívek eltüntetése a piacról még augusztusban kezdődött, első hírünk a Viltrox ügyfélszolgálati chatje alapján készült, amelyben leírják, hogy miért nem található már meg a firmware frissítés az RF bajonettes autofókuszos Viltrox objektívekhez.
A Canon azonban nem állt meg a Viltroxnál, már a Samyang sem forgalmaz Canon RF bajonettes objektívet, pedig ebből korábban elérhető volt az AF 85mm f/1,4 RF és az AF 14mm f/2,8 RF is. Most ezekből már csak kézi élességállítású változat szerepel a gyártó weblapján, RF bajonettel autofókuszos objektív pedig egyáltalán nem található.