Canon RF 28mm f/2,8 STM

0

A Canon tovább bővítette RF bajonettes objektívjeinek körét és bejelentette az RF 28mm f/2,8 STM modelljét, amely főképp kis méretével, visszafogott tömegével és kedvező árával hódíthat, amellett, hogy jó nagylátószöget kínál remek fényerővel.


A 75 fokos látószöget kínáló Canon RF 28mm f/2,8 STM mindössze 120 grammot nyom, külső kialakítása egyszerű, ennek ellenére került rá AF/MF kapcsoló, viszont külön vezérlőgyűrűt a fókuszgyűrűn kívül nem kapott (de ez a gyűrű használható vezérlőgyűrűként is).
A nyolc lencsetagja közül három aszférikus, a fókuszmeghajtást léptetőmotor biztosítja (kézi fókusz esetén is).

A kis méret eléréséhez összecsukható kialakítás kapott az objektív, így használaton kívül igen vékonykára összecsukható. A fényképezőgép bekapcsolásakor a tubus automatikusan kitolódik.

A Canon RF 28mm f/2,8 STM júliustól lesz kapható, ára 370 euró lesz.
Sajtóközlemény:

Bemutatkozik a Canon legkisebb és legkönnyebb RF objektívje

Az RF 28mm F2.8 STM egy rendkívül kompakt és könnyű, teljes képmezős RF pancake kialakítású objektív. Gondosan tervezték, hogy tökéletes kiegészítője legyen az olyan fényképezőgépeknek, mint a nemrég bemutatott EOS R8. Könnyedén elfér bármely fényképezőgép-táskában, vagy a vázsapka helyett is használható, ideális az utazó és az utcai fotósok számára.

Sokoldalú, 28 mm-es gyújtótávolsága és nagy, F2,8-as maximális rekesznyílása révén számos felvételkészítési helyzethez alkalmas. A nagy rekesz lehetővé teszi a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezést, és kis mélységélességet biztosít a háttér elmosódásához, hogy a téma kiemelkedjen. Az RF 28mm F2.8 STM egy kombinált vezérlő- és fókuszgyűrűt tartalmaz, így a felhasználók egyszerűen módosíthatják a beállításokat és szükség esetén gyorsan kézi fókuszra válthatnak. Mi több, az STM motor a csendes autofókuszt és a témák közötti sima átmenetet is lehetővé teszi.

A Canon EOS R váz és RF objektív kombinációja által a különböző korrekciós lehetőségek alkalmazása is biztosított a kezdő fotósok és videósok számára, ezáltal jobb képminőséget kínál kisebb objektív kialakítással. A három nagy pontosságú, műanyagból öntött aszférikus elem hatékony elhelyezésével kiváló képalkotási képesség és kompakt méret érhető el, miközben az elemek száma minimálisra csökkenthető.

Az RF 28mm F2.8 STM szuperkompakt, könnyű és megfizethető opcióként bővíti a Canon fejlett objektívjeinek választékát az EOS R rendszer felhasználói számára, amelyek közé az alábbiak tartoznak még:

  • RF 16mm F2.8 STM
  • RF 24mm F1.8 MACRO IS IS STM
  • RF 35mm F1.8 MACRO IS IS STM
  • RF 50mm F1.8 STM
  • RF 85mm F2 MACRO IS IS STM