Aurora Strip Bounce: fénykard, nem csak jediknek

0

Azt mindenki tudja, hogy ha nincs elegendő pénze, akkor el kell menni hitelért a bankba. Azt viszont talán kevesebben, hogy ha nincs kellően jó fényed, akkor is bankra lesz szükséged: Aurora fény bankra 😀

Először is elnézést a suta poénért, de az Aurora Lite Bankről mindig az jut eszembe, hogy valakik hozzák-viszik a fényt ebbe a fényintézetbe 😉 Viccen kívül, az Aurora tényleg a fények mestere, vagy legalábbis a műtermi fotózás eszközeinek mesteri gyártója.

A koreai cég 1993 óta gyárt fényformálókat, illetve vakukat, folyamatos fényt adó lámpákat, LED paneleket.
Jelen cikkünkben a rendszervakukhoz készült Strip Bouince fényformálót vizsgáljuk meg, amelyek 35 és 50 cm hosszúságú változatban kaphatók.

Azzal remélhetőleg mindenki tisztában van, hogy a lágy fények, finom árnyékok létrehozásához nagy felületről kell a fényt kibocsátani. Ez lehet egy méretes szoftbox, vagy akár ernyő is, a lényeg, hogy a modell/tárgy felől nézve nagy méretűnek látszik a fényformáló (és itt jön a képbe a távolság, mert egy 20 cm-es szoftbox tárgyfotózáshoz néha már sok is, míg egy 150 cm-es szoftbox 3 méterről sokszor kevés).

Vannak helyzetek viszont, amikor nem szükséges teljesen megszüntetni az árnyékokat, csak egy kissé lágyítani azt, viszont a fényforrást nem akarjuk pontszerűen hagyni, mert a témánk kiterjedése fontossá teszi, hogy egyenletes fényt kapjon, amihez méretes fényforrás (fényformáló) kell.

Ilyen esetekben szokás alkalmazni hasáb formájú szoftboxokat, amelyeket stúdióvakukhoz is megvásárolhatunk, de az Aurora kínálatában rendszervakuhoz is találunk ilyet.


Az Aurora Strip Bounce egy 15×18 cm-es kis táskában hordható, amelyből az SB 35 esetében 25,5×48 cm-es, az SB 50 esetében 25,5×63 cm kiterített méretű fényformálót vehetünk elő.


A lapos fényformáló 8×35 cm-es, illetve 8×50 cm-es diffúzor panelből, valamint a körülötte lévő ezüst fényvisszaverőből áll.


Az összeállítás rém egyszerű: mindössze hosszanti irányban össze kell tekernünk a fényformálót, hogy egy rúd formájú eszközt kapjunk. Ezt követően a fényformáló tetejére kell ráhúznunk a sapkát, amely belül szintén fényvisszaverő anyagot tartalmaz.

A vakura felfogatás sem bonyolult, a mellékelt, szilikonos belső felületű (azaz csúszás gátlós) tépőzáras pántot kell a vakufej köré tekernünk, amely stabilan tartja majd a fényformálót.

A használatnak természetesen csak a fantáziánk szabhat határt, mi most egy egyszerű beállításon keresztül mutatjuk be, miért jobb a csík formájú fény, mint a pontszerű. Figyeljük az árnyékokat!
aurora_strip_bounce_inuse2


Az Aurora Strip Bounce rendszervaku fényformálót a Mikrosattól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

A termékek bruttó 10.900 illetve 12.500 Ft-ért vásárolhatók meg.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!