Kipróbáltuk: Sony Cyber-shot DSC-H70 teszt

0

Kezelőszervek

Fent

(1) Be-, és kikapcsoló gomb: a közepén lévő zöld LED jelzi a bekapcsolt állapotot
(2) Zoomgyűrű: kétsebességű zoom állítás
Lejátszás módban az állóképek részletnagyítására használható, max. 8x-os mértékig, bal irányba forgatva 16 és 25 nézőképes, valamint naptár szerint rendezett oldalak jeleníthetők meg.
(3) Exponáló gomb. Az állóképek expozíciójának indításához, valamint a videofelvétel indításához és leállításához
(4) Módválasztó főtárcsa a következő beállítható funkciókkal:

  • SCN: 12 db automatikus témaprogram választható, melyek a szituációtól függően állítják be a fényképezőgépet (részletesen felsorolásuk a következő oldalon)
  • Intelligens automatika: szinte minden beállítást, még a témamódok kiválasztását is a gép végzi. Választhatunk Normál, vagy „Megnövelt” intelligens témamód választást, melynél az ellenfényes környezet kiküszöböléséhez még egy felvételt készít a gép. Ezen kívül csak mosoly-, és arcfelismerés, expozíció kompenzáció, sorozat mód, önkioldó, és a képek mérete állítható be. Használhatunk mozgáskövető autofókuszt is. Úgynevezett „Egyszerűsített (Easy) üzemmód is beállítható, melynél csak a legalapabb funkciók választhatók, és a képernyőn is csak néhány adat kerül kijelzésre.

  • P programautomatika: abban az üzemmódban csak a rekeszérték és záridő beállítását végzi a gép, minden mást a fotós szabályozhat. Az expozíciós értékeket csak az exp. Kompenzációval befolyásolhatjuk.
  • M manuális üzemmód: a fotós a fényképezőgép összes funkcióját vezérelheti, beleértve a záridőt és a rekeszértéket is. A rekeszérték a zoomállástól függően mindig kétféle lehet.
  • Pásztázó panoráma mód: Négyféle irányban és kétféle képméretben (Normál, Széles) készíthetünk folyamatos panorámaképeket, melyek darabjait a gép automatikusan összerakja.
  • Mozgókép mód: ebben az üzemmódban az expo gombot lenyomva videót készít a készülék.

Hátul

(1) Lejátszás gomb: lenyomva felvételi módból lejátszásba (vagy vissza) léphetünk. A visszalépéshez használhatjuk az expozíciós gombot is.
(2) Négyirányú navigációs gombok
Felvételi módban négy alapfunkció menüjét kapcsolhatjuk be velük:
Fel irány: az LCD világossága és kijelzett információi állathatók be.
Le irány: önkioldó módok.
Bal irány: Mosoly keresése funkció.
Jobb irány: Vakumódok.
M módban az OK (középső) gomb lenyomása után a fel és le gombbal állítható a záridő, a jobb és bal iránnyal pedig a két rekeszérték.
Menükben a különböző opciók közti navigációra használható.
Lejátszáskor fel és le gombbal a képernyőn megjelenő adatok, valamint a visszajátszás hangereje állítható, a jobb és bal irányokkal pedig lapozhatunk a képek és videók között. Kinagyított fotók esetén a négy iránygombbal görgethető a képkivágás.
(3) OK: Ezen gombbal fogadhatjuk el beállított értékünket, menüopciónkat.
Lejátszáskor, M módban az expozíciós alapértékek (záridő, rekesz) állításának engedélyezésére, más üzemmódokban az arcfelismerő és mozgáskövető élességállítás bekapcsolására használható.
Lejátszáskor a képnagyítás törlésére, vagy a videók indítására használhatjuk.
(4) MENU: a beállított üzemmódnak megfelelő menü megjelenítésére használható. A menü ugyanezzel a gombbal vagy az expo gombot félig nyomva kapcsolható ki.
(5) Súgó/Törlés gomb: Felvételkor lenyomva többoldalas, lapozható súgót kapunk a képernyőre, a gép működéséről. Az alap funkciók megértését színes képek és ábrák is segítik.
Lejátszás módban az adott kép vagy videó törlésére szolgál.