Tenba Shootout 14L Actionpack

0

A Tenbatól már mutattunk be válltáskákat, most viszont egy sokkal különcebb modell következik, amely a Shootout széria tagja.

A Shootout szériáról annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy főképp az aktívabb fotózási munkákhoz készülnek, így találunk köztük fotós hátizsákot, fogantyúval ellátott gurulós példányt, de extrém akciófotózáshoz kitalált változatot is. Nálunk utóbbi járt, amely a Tenba Shootout 14L Actionpack nevet kapta.

A kifejezetten akciókamerákhoz fejlesztett táska elején négy cipzáras rekeszt találunk, amelyek között függőlegesen fut végig a jó láthatóságot fokozó fényvisszaverő csík. Az elülső zsebekbe szokás szerint a kisebb kiegészítők, iratok, tárca kerülhet.

A két elülső zseb felett egy méretesebb, 30 cm mély, de vékonyka tároló foglal helyet, ide akár szendvicset is helyezhetünk, bár feltéve ha nem dupla hamburgert akarunk belegyömöszölni a táskába. Azért egy vékonyabbra vágott szelet kenyérből alkotott szendvics gond nélkül elfér itt.

E felett egy még mélyebb, még öblösebb rekesz található, amely már 37 cm mély, szélessége pedig 19 cm, de ez sem túl vastag, max. néhány centiméteres.
A táska oldala sem maradt tárolóhely nélkül, a bal oldalon italos flakonnak alakítottak ki elasztikus anyagból egy zsebet, s felette pántok is szolgálnak a stabilabb rögzítésre.

A táska legtetején puha anyagú, cipzáras szemüveg, vagy napszemüveg tartót alakítottak ki.

A táska hátulról nyíló részébe helyezhetjük az akciókamerát és egyéb kiegészítőket. A lenyíló részbe két külön memóriakártya tartót helyeztek, a beltartalom pedig külön fakkokba szervezhető, ehhez összesen három tárolórekeszt hoztak létre, amelyeket igény esetén fel is címkézhetünk.

A GoPro rengetegféle kiegészítője így könnyedén rendszerezhető, s magunkkal vihető. Az egyes fakkok tépőzáras módon rögzíthetők a táska belsejében.
A kényelmes hordáshoz vastag vállpántokat, mellkas elé húzódó kiegészítő pántot és övpántot is nyújt a Tenba, így sportolás közben is hordható marad. Jóllehet, a belső tartalomhoz csak hátulról férhetünk hozzá, a Shootout 14L-t elegendő a vállunkról levenni, majd az övpánt mentén magunk elé húzni, s máris elérhetők a GoPro kamerák is kiegészítőik.

Természetesen ha már akciókamerázás akkor gondolnunk kell az időjárás viszontagságaira is, amelyről a fejlesztők sem feledkeztek meg. A táska elülső zsebéből varázsolható elő az esővédő huzat.

A Tenba Shootout 14L Actionpack ára bruttó 57.000 Ft.

A fotóstáskát a Studio Line Fotótech-Nikától kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!