Vanguard kis méretű táskák

0

Vanguard 2GO 10

A Vanguard 2GO sorozata az egyszerűen hordozható, kisebb méretű táskákat tartalmazza, bár a legnagyobb változat akár SLR-ek fogadására is bőséges helyet ad (azt a modellt a következő cikkünkben bemutatjuk). A 2GO széria tagjai közül is a legkisebb a 2GO 10, melyet a gyártó elsősorban digitális kameráknak szán, de kompakt, vagy kisebb bridge fényképezőgépek hordozásához is kiválóan alkalmas.

A poliészterből készült kicsi tok a vállon hordható megoldáson kívül övre is fűzhető, ezt a hátulján kialakított pánt teszi lehetővé.

A táska nyitását az elől lévő zipzárral végezhetjük, amely a felső rész teljes egészének felnyílását teszi lehetővé.

A tok belsejében nincsenek térelválasztó elemek, a legkisebb és legegyszerűbb modellnél ezen nem is kell csodálkoznunk. A külső és belső részt elválasztó fal kb. 1 cm vastag habszivacsból készült, így biztonságos hordozást nyújt a fényképezőgépünknek.
A felső rész belső oldalán egy 6×4 cm-es belméretű gumis zseb található, melybe pl. memóriakártyát, vagy más vékony kiegészítőt helyezhetünk.

Külső tárolóból kettőt találunk a táskán, ezek közül az egyik elöl egy zipzár mögött található, ide kb. 7×9 cm méretű tárgyakat helyezhetünk, pl. memóriakártyát, akkumulátort, vagy az iratainkat. A másik zseb a tok jobb oldalára kerül, a 6×8 cm belső méretű tároló nyitott, de gumis kialakítású.
A táska bal oldalán az ún. Hanging System részeként egy-egy vékonyabb, levarrt pántot találunk, melyre maximum 2 db opcionális kiegészítő tokot helyezhetünk.

A Vanguard 2GO 10 belső méretei: 100×90×125 mm, tömege 220 gramm.
A tok ára bruttó 3.780 Ft.

Vanguard 2GO 14Z

A hat terméket tartalmazó 2GO család méretben középmezőnybeli tagja a 2GO 14Z.

Az előzőleg bemutatott 2GO 10-hez képest szinte csak méreteiben találunk eltérést. A vállpánton kívül ez a modell is hordható övre fűzve, ehhez a hátoldalon már két levarrt pántot is találunk.

A szintén poliészterből készült táska már egy méretesebb bridge, vagy akár egy kitobjektívvel ellátott DSLR befogadására is alkalmas. A felső rész zipzárjának nyitását követően a teljes felső rész felnyílik, így könnyedén helyezhetjük bele gépünket.
A tok belsejében térelválasztót nem találtunk, csak az előző modellnél már megismert gumis zsebet, amely itt 6×10 cm belméretű.

Külső tárolóból erre a táskára is kettő került, az elöl lévő zipzár mögött 12×13 cm-es, míg az oldalsó gumis zseb 9×9 cm-es belmérettel rendelkezik.
A bal oldalon találjuk a már megismert Hanging System fogadó részt, ahová maximum 2 db opcionális kiegészítő tokot helyezhetünk.

A Vanguard 2GO 14Z belső méretei: 140×110×160 mm, tömege 275 gramm.
Ára bruttó 5.230 Ft.

Vanguard Pampas 10

A Pampas széria modelljei a hagyományos válltáskák formavilágát idézi, külseje stílusos kialakítású, melyről első ránézésre nem derül ki, hogy fényképezőgép tok. Kivételt ez alól csak a legkisebb, Pampas 6 jelent, a közös tulajdonság azonban itt is tetten érhető: piros-fekete kivitel, s tépőzárral rögzíthető, nagy, előre hajló felső rész, amely gyors kinyitást tesz lehetővé.

A Pampas 10 a sorozat második legkisebb tagja, egyben az egyetlen, amely kisebb bridge gépnek is képes helyet adni, de nem tartalmaz belső elválasztó tagokat. Aki belső térelválasztó lapokat is szeretne használni, a Pampas 15-től felfelé (15, 22, 25) talál ilyen modellt is.

A táska elején a Vanguard termékjelzés mentén egy függőleges irányú zipzárat találunk, amely egy kissé szűk, s nem túl nagy, 6×5 cm-es zsebet rejt. Ide objektívsapkánkat, vagy bankkártyát, iratokat helyezhetünk

A már korábban említettek szerint az előre hajló felső részt tépőzár tartja a helyén, melynek felnyitása után egy másik zipzáras zsebet találunk. Ez 10×8 cm belvilágú, s viszonylag méretesebb tárgyaknak is elég helyet biztosít. Ezen belül egy gumis 10×5 cm-es rekesz kapott helyet, főként memóriakártyáknak, vagy kisebb akkumulátoroknak.

A Vanguard Pampas 10 belső méretei: 100×90×125 mm, tömege 210 gramm.
A táskát bruttó 4.420 Ft-ért vásárolhatjuk meg.

Vanguard Up-Rise 14Z

Bár a bevezetőben azt ígértük, hogy a kisebb táskákkal foglalkozunk, a végére azért maradt egy DSLR hordozására is alkalmas változat. Az Up-Rise sorozat a Vanguard egyik legbővebb szériája, mely nem kevesebb, mint egy tucat modellt tartalmaz. Az Up-Rise 28, 33 és 38 jelzésű „aktatáska” szerű kialakítású modellek egyikével már korábbi cikkünkben találkozhattak olvasóink. Az Up-Rise 34, 43 és 45 modellek egy, illetve két pántos hátitáskák. A maradék Up-Rise 14Z, 15Z, 16Z hosszúkás, a 15, 18 és 22 jelűek inkább széles és magas, kicsit iskolatáskára hasonlító kialakításúak, de belső elválasztókkal is rendelkeznek.

A Vanguard Up-Rise 14Z tehát a család legkisebb tagja, s nyilván ez az oka annak is, hogy ebbe a cikkbe került, s nem a nagyobbakat tárgyaló következő írásunkba. Az Up-Rise 14Z első ránézésre akár össze is keverhető a 2GO 14Z-vel, de természetesen van különbség.

Az Up-Rise 14Z kisebb DSLR-nek, vagy komolyabb bridge gépnek nyújt kellő méretet. Az övön is hordható kialakítású táska elején praktikus méretű, 11×8 cm belvilágú zipzáras zsebet találunk, amelyen belül egy 11×5 cm-es további, de már gumis zseb kapott helyet.

Az Up-Rise 14Z jobb oldalán egy 9×6 cm belső méretű gumis zsebet, bal oldalon pedig egy műanyag fél karikát találunk, melyre kiegészítő tok akasztható.

A táska nagyjából felső harmadán végigfutó zipzár elhúzásával harmonikaszerűen megnövelhetjük a tok méretét, igaz, csak 1,5-2 cm-nyivel.

A Vanguard táskák időjárásálló kivitelűek, de akinek ez nem volna elég, masszív esőben egy esővédő huzatot is felhúzhat az Up-Rise 14Z-re, melyet hátul találunk egy zipzáras zsebben. A huzat nem vehető ki teljesen a zsebből, így elhagyásától nem kell tartanunk.

A belső részhez a szintén zipzáras felső rész felnyitása után férünk hozzá. Belül nincsenek térelválasztó lapok, van viszont két külön tok memóriakártyáknak, egyenként 5×5 cm belmérettel.

Érdemes kiemelni, hogy a táska belseje narancs színű borítást kapott, ami azon túl, hogy esztétikusabb, az objektívgallér könnyebb megtalálását is lehetővé teszi. A gépet ugyanis objektívvel lefelé kell elhelyezni a tokban úgy, hogy körülölelje az objektívbölcső, így még stabilabb „raktározást” téve lehetővé.

A Vanguard Up-Rise 14Z belső méretei: 140×110×160 mm, tömege 420 gramm.
Ára bruttó 8.420 Ft.

A táskákat a kipróbálás idejére a Vanguard márkát idehaza képviselő Bluechiptől kaptuk. Köszönjük!