Gazdára találtak az EISA díjak

0

Mint hosszú évek óta minden nyár végén, úgy idén is közzétették az Európai Kép és Hang Szövetség, nemzetközi nevén az EISA (European Imaging & Sound Association) által megítélt díjakat. Az elismerést több mint 20 ország 50 szakmai magazinja osztja ki az elmúlt időszak legjobbnak ítélt kép és hangtechnikai berendezései számára. Fotótechnikai téren a következő termékek kaptak elismerést:

Európa legjobb haladó szintű fényképezőgépe: Olympus E-3 tesztünk

Európa legjobb haladó szintű kompakt fényképezőgépe: Casio Exilim EX-F1 tesztünk

Európa legjobb fényképezőgépe: Sony Alpha DSLR-A350 tesztünk

Európa legjobb kompakt fényképezőgépe: Panasonic Lumix DMC-TZ5 tesztünk

Európa legjobb belépő szintű fényképezőgépe: Canon EOS–1000D hír

Európa legjobb belépő szintű objektíve: Tamron AF 28-300mm F3,5-6,3 XR Di VC LD Aspherical (IF) Macro hír

Európa legjobb objektíve: Sony 70-300mm F4,5-5,6 G SSM hír

Európa legjobb szuperzoom fényképezőgépe: Fujifilm FinePix S100FS tesztünk

Európa legjobb professzionális fényképezőgépe: Nikon D3 tesztünk

Európa legjobb professzionális objektívjei: Nikkor AF-S 14-24mm és AF-S 24-70mm f/2.8 G ED hír

Európa legjobb ultrakompakt fényképezőgépe: Olympus µ 1030SW hír

Európa legjobb fotónyomtatója: Epson Stylus Photo R2880 hír

További díjazottak:

  • Európa legjobb családi videokamerája: JVC Everio GZ-MG330
  • Európa legjobb HD videokamerája: Canon HV30
  • Európa legjobb HD flash kamerája: Sony HDR-TG3
  • Európa legjobb HD videó szerkesztője: Pinnacle Studio Plus 12
  • Európa legjobb mini fotónyomtatója: Canon Selphy ES2
  • Európa legjobb kamerás mobiltelefonja: Samsung SGH-G810
  • Európa legjobb fotószerkesztő szoftvere: Adobe Photoshop Elements 6.0
  • Európa legjobb professzionális fotószerkesztő szoftvere: Apple Aperture 2
  • Európa legjobb memóriakártyája: SanDisk SDHC Plus Extreme, Ducati Edition

Nikon sajtóközlemény

A Nikon fényképezőgépei és objektívjei két jelentős EISA díjat nyertek

Amszterdam, Hollandia, 2008. augusztus 15. – a Nikon örömmel jelenti be, hogy a vállalat három professzionális terméke újabb két EISA díjjal gazdagodott. Az EISA (European Imaging and Sound Association) Európa legnagyobb, multimédiás szerkesztőségeket tömörítő szervezete, amelynek tagságát 50 audió-, videó- és fotómagazin adja Európa 19 országából. A tagújságok minden évben javaslatot tesznek a legjobb audiovizuális eszközök különféle kategóriáinak nyerteseire az előző 12 hónap folyamán Európában piacra dobott termékek közül. Idén a Nikon nyerte a European Professional Camera 2008-2009 (Professzionális fényképezőgép) kategóriát a Nikon D3 digitális tükörreflexes géppel, valamint a European Professional Lens 2008-2009 (Professzionális objektív) kategóriát két NIKKOR objektívjével: az AF-S 14–24 mm f/2.8G ED és az AF-S 24–70 mm f/2.8G ED objektívvel. A díjak tovább erősítik a Nikon professzionális fényképezés terén betöltött vezető pozícióját, elismerve a vállalat következetes erőfeszítéseit, amelyeket a kiváló teljesítmény folyamatos fenntartása érdekében tesz.

Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere a következőket mondta: „Örömmel tölt el bennünket, hogy mérnöki erőfeszítéseinket ilyen átfogó és egyértelmű módon elismerik, ahogy az az idei évben már a TIPA díjak esetében is történt. Ez a két díj tovább erősíti elkötelezettségünket, amellyel a fotográfiai ipar legjobb képalkotási és optikai technológiáinak kifejlesztésére törekszünk.”

European Professional Camera 2008-2009: Nikon D3

Az EISA zsűri indoklásából: „A Nikon D3 az első teljes képes Nikon. Fantasztikus képminőséget kínál annak köszönhetően, hogy a CMOS-érzékelő 12 millió képpontja a szokásosnál jóval nagyobb méretű. Ezek a nagy képpontok segítenek a zaj rendkívül alacsonyan tartásában, még nagy ISO beállítások esetén is. A gyors működés és élességállítás, valamint a 9 kép/másodperc sebességű sorozatfelvétel révén a gép ideális akció- és sportfotózásra, valamint a profi fotósok általános értelemben vett ideális digitális tükörreflexes gépe lehet.”

European Professional Lens 2008-2009: NIKKOR AF-S 14–24 mm f/2.8G ED and NIKKOR AF-S 24–70 mm f/2.8G ED

Az EISA zsűri indoklásából: „Ez a NIKKOR objektívpár a Nikon professzionális teljes képes gépeinek ideális optikai kiegészítője. Az f/2,8 rekeszértéknél széles gyújtótávolság-tartományt fednek le, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a Nikon FX-formátumú digitális tükörreflexes rendszere a piac élvonalába kerüljön. Fantasztikus első lencséjével – és az egyedüli hátrányát jelentő, tetemes tömegével és méretével együtt – az AF-S 14–24 mm új rekordot állít fel a teljes képes érzékelővel kompatibilis, rövid gyújtótávolságú zoom kategóriában. Az objektív képminősége rendkívül kedvezően hasonlítható a fix gyújtótávolságú objektívekéhez. Az új AF-S 24–70 mm szintén kiváló objektív, fejlett optikai és mechanikai kialakítással, amely kiemeli a NIKKOR nagy látóüszögű és általános zoom objektívjei közül. A közelpontja 0,38 méter, ami kiváló általános zoom objektívvé teszi.” A Nikon kiváló termékeinek folyamatos fejlesztésével arra törekszik, hogy valamennyi fotós első számú partnerévé és szolgáltatójává váljék.

Olympus sajtóközlemény

Két elismerést kapott az Olympus az EISA-tól

Az Olympus E-3 és a µ 1030 SW tekintélyes EISA Díjat nyert

Hamburg, 2008. augusztus 15. – Az Olympus két tekintélyes címet nyert az EISA Díjkiosztón. A legjobb „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009” címet az E-3 – az Olympus digitális tükörreflexes sorozatának zászlóshajója vihette haza. A legjobb „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009” címet az Olympus ellenálló sorozatából a vízálló és ütésálló µ 1030 SW nyerte el. A díjak az Olympus vezető újító erejének újabb bizonyítékai.

Olympus E-3: „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009”

Az EISA zsűrije számára nem kellettek nyomós érvek, hogy a legjobb „Európai Felsőkategóriás Tükörreflexes Fényképezőgép 2008-2009” címet az Olympus E-3 modellnek ítélje. Abszolút lelkesedtek az Olympus zászlóshajós digitális tükörreflexes modelljéért: „Nagyon hatékony képstabilizációt, pormentesítést és a több irányban elforgatható LCD kijelzőn Élőkép funkciót alkalmaz, de a leglényegesebb, hogy nagyon meggyőző a képminősége és egyszerű kezelhetősége”, mondta az EISA, továbbá dicsérve a fényképezőgép robusztus felépítését és fröccsenésálló tulajdonságát. A zsűri az alábbiakban összegezte a jellemzést: „Az Olympus E-3 tökéletesen megfelel a professzionális igényeknek”.

Olympus µ 1030 SW: „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009”

A 10 méteres mélységig vízálló, 2 méteres magasságig ütésálló, -10°C-ig fagyálló és 100 kg terhelésig törésálló, kompakt µ 1030 SW rendkívül ellenálló jellemzőihez kiváló képminőség párosul. Az EISA természetesen közelről szemügyre vette a funkciók eme egyedülálló kombinációját, és a fényképezőgépet a legjobb „Európai Ultra Kompakt Fényképezőgép 2008-2009” Díjjal jutalmazta. A zsűrit megnyerte a „jó fotografikus teljesítmény és a fizikai ellenálló képesség“ kombinációja. Impresszív funkciói közül az EISA a µ 1030 SW „kiváló fénymérést, a pontos színvisszaadást, továbbá azt emelte ki, hogy ez az első olyan fényképezőgép, amely 28 mm-nél kezdődő gyújtótávolsággal (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) rendelkező belső zoomot alkalmaz”. Az elismerés az alábbiakkal folytatódott: „A fényképezőgép gyenge fényviszonyok és nagy kontrasztú feltételek mellett is jól teljesít, ahol más kompakt modellek már általában túlexponálják az égboltot”.

EISA

Az EISA (European Imaging & Sound Association / Európai Kép és Hang Szövetség) 20 európai ország körülbelül 50 prominens audió, videó, házimozi, mobil elektronika és fotózás témájú magazinját fogja össze. Minden évben díjazza az új termékeket funkcióik, minőségük és általános felhasználói tetszetősségük alapján.

Panasonic sajtóközlemény:

A Panasonic ismét négy díjat nyert el az EISA 2008-2009-es díjátadóján — „a digitális szórakoztatás új világa” – mondják a bírák

Wiesbaden, Németország (2008. augusztus 15.) – A Panasonic a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. vezető márkája a tavalyi év után ismét rekordszámú díjat söpört be a neves EISA Díjátadón a 2008-2009-es idényben. Az 1982-ben alapított EISA, az Európai Kép- és Hangszövetség multimédiás szerveződés, amely elektronikai termékeket tesztel. Tagjai között húsz európai ország ötven audio-, mobiltelefonos, video- és fotós magazinja szerepel.

Az idei év négy díjnyertes termékei: a Panasonic DMP-BD50 mint 2008-2009 európai Blu-ray lejátszója; a Panasonic VIERA TH-46PZ85 (Magyarországon TH-46PY85 modellként analóg tunerrel kerül forgalomba) mint 2008-2009 legjobb értéket képviselő európai plazma televíziója; a Panasonic DIGA DMR-EH68/685 mint 2008-2009 európai DVD/HDD felvevője; és a Panasonic Lumix DMC TZ5 mint 2008-2009 európai kompakt fényképezőgépe.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy ismét négy EISA-díjat ítélt nekünk az Európa vezető fogyasztói elektronikai újságíróiból álló testület. Azonban ezután sem fogunk a babérjainkon ülni. Tovább folytatjuk termékválasztékunk fejlesztését, és arra törekszünk, hogy az embereknek világszerte lehetővé tegyük, hogy az életet jobban élvezzék és átélhessék” – nyilatkozta Joachim Reinhart, a Panasonic Europe elnök-vezérigazgatója.

Az EISA elbíráló testülete a Panasonic DMP-BD50 termékét választotta 2008-2009 európai Blu-ray lejátszójának, a következő indoklással: „A DMP-BD50 több mint látványos Blu-ray lejátszó. Hagyományos DVD-ket is lejátszik […] és a digitális szórakoztatás egész új világát tárja a fogyasztó elé.”

A Panasonic plazma televíziója – amelyet 2008-2009 legjobb értéket képviselő európai plazma televíziójaként emeltek ki – vonta magára a szakértőkből álló testület figyelmét. „Az első 117cm-es képátlójú full-HD plazma televízió képernyője nem csupán a nagyméretű kép erejével hat, hanem kitűnő képminőséget is nyújt. A VIERA Link igazi kényelmet jelent, lehetővé téve, hogy a kompatibilis termékeket, például DVD- és Blu-ray lejátszókat vagy házimozi rendszereket egyszerre vezéreljünk. Kiemelkedő értéket nyújt az áráért!”

A házimozi kategóriában a Panasonic DIGA DMR-EH68/685 modellt választották 2008-2009 európai DVD/HDD felvevőjének a következő indoklással: „Ez a sokoldalú készülék annyi hasznos digitális videofelvételi funkciót kínál, hogy megszámolni is nehéz. Tekintélyes, 320GB-os merevlemezzel rendelkezik, amelyre csaknem 570 órányi felvétel készíthető. Ráadásul a felhasználók videokamerájukról is átmásolhatják a készülékre filmjeiket, vagy zenei CD-jeiket tárolhatják rajta tömörítésmentes formátumban.”

Végül, de nem utolsósorban a zsűri a Panasonic Lumix DMC-TZ5 modellt nevezte meg 2008-2009 európai kompakt fényképezőgépének. A népszerű Panasonic Lumix TZ-sorozat idén tavasszal bemutatott kiválósága – a DMC-TZ5 – kompakt vázban tartalmaz 10-szeres optikai zoomos (35 mm ekv.: 28-280 mm) objektívet. A Leica szigorú minőségi előírásainak megfelelő lencserendszer egyszerre kínál valódi nagylátószöget és kiterjesztett tele tartományt, így csaknem minden típusú téma fotózásához alkalmas. A 9 megapixeles felbontás, a nagy zoomátfogás és a keskeny, kompakt kialakítás praktikus kombinációja ideálissá teszi a készüléket utazáshoz, és mindennapi használathoz.

A 2008-as EISA díjakat az IFA alkalmával adják át a Díjkiosztó gálán Berlinben 2008. augusztus 29-én.

Casio sajtóközlemény:

Az EXILIM Pro EX-F1 nagysebességű digitális fényképezőgépe EISA-díjazott!

Tokió, 2008, augusztus 18. – A Casio Computer Co., Ltd. bejelenti, hogy az EXILIM fényképezőgépeinek zászlóshajója, az EXILIM Pro EX-F1 megnyerte az EISA díját a 2008-2009 Európa legjobb fejlett kompakt fényképezőgépe kategóriában. Az EISA díjakat európai szakmai magazinok támogatják és adják át.

A Casio EX-F1 elképesztően gyors, másodpercenként 60 állókép rögzítését teszi lehetővé (60 fps) 6 megapixel felbontás mellett, így akár egy mozgó téma mozgásának minden részletét megörökíthetjük. A fényképezőgép rendkívüli, az emberi szem számára sem elérhető gyorsaságú, 1200 fps sebességű mozgókép rögzítésre képes, mely nagyon lassú lejátszás esetén is élvezetes eredményt ad. Ezekkel a forradalmian új tulajdonságokkal az EX-F1 a digitális kamerák teljesen új generációját mutatja be. Segítségével a fényképezés soha nem ismert lehetőségeit tapasztalhatjuk meg és a lenyűgöző felvételek által sokak elismerését vívhatjuk ki.

Az EISA-díjakat az European Imaging and Sound Association (Európai Kép és Hang Szövetség) adja, mely 18 európai ország 49 fényképezéssel, video és hangtechnikával foglalkozó szaklapját egyesíti. A nagy presztizzsel rendelkező díjak minden évben az európában forgalmazott termékek legjobbjait emelik ki.

Az EX-F1 által elnyert EISA díj a 2008-2009 Legjobb fejlett kompakt fényképezőgépe Európában. A díjra jelölés során az EX-F1 magas pontszámot kapott a Casio forradalmian új fejlesztéseire, úgy mint az extra nagysebességű álló- és mozgóképkészítés technológiára, valamint a zárkioldó megnyomása előtti felvételkészítés funkcióra, melynek segítségével a későn lenyomott exponálógomb sem lehet akadálya a legjobb pillanat megörökítésének.

Az EISA díjátadó ünnepsége 2008. augusztus 29-én, Berlinben kerül megrendezésre. Az EISA díjjal az EX-F1 a digitális képalkotás három legnevesebb díját is magáénak tudhatja (Legnagyszerűbb fejlesztés a képalkotásban – Technical Image Press Association /TIPA/, valamint a Fejlesztésért járó díjat – Digital Imaging Websites Association /DIWA/).

Az EX-F1 csak egy példa a Casio fejlesztés és fejlődés iránti elkötelezettségére, mely a digitális fényképezőgépek között az igazi előnyt jelentheti. A Casio továbbra is készen áll az újszerű, találó és lélegzetelállító funkciók fejlesztésére és így piacvezető termékek bemutatására.

Epson sajtóközlemény:

Az Epson® Stylus Photo R2880 Európa legjobb fotónyomtatója az EISA szerint

Budapest, 2008. augusztus 26. – Az Epson fotónyomtatóját, a Stylus Photo R2880 készüléket az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) a Legjobb fotónyomtató díjával jutalmazta.

Az EISA zsűrijét leginkább a kiváló minőségű nyomatok nyűgözték le, amelyek különösen az Epson fotópapírján érvényesülnek jól. Az Epson Stylus R2880-nal készített A3+-os nyomatok rendkívül részletesek, még a legfinomabb színátmeneteket is gyönyörűen adják vissza. Mivel három fajta fekete tinta is használható – szürke, világos szürke, fotófekete – a tónusok tökéletesek fekete-fehér képeknél is.

Legfontosabb tulajdonságok:
• Professzionális képminőség az Epson LUT technológiájának és a vivid magenta színnel kiegészített UltraChromeTM K3 tintakészletnek köszönhetően
• Új Epson MicroPiezo nyomtatófej: a tintalepergető bevonattal ellátott fej javítja a tintacseppek pozicionálásnak pontosságát, ezáltal pedig a kép minőségét
• A továbbfejlesztett illesztőprogram révén a felhasználók maguk állíthatják be a fekete-fehér képek tónusait az analóg fényképezés sötétkamrás módszereihez hasonló hatásokat érve el ezzel
• Tartósan jó minőségű nyomatok számos különböző hordozón
• Kompatibilis számos nyomathordozóval, beleértve a szépművészeti papírokat, a max. 1,3 mm vastagságú merev hordozókat és a CD-ket, DVD-ket is
• Ajánlott fogyasztói ár: 199 000 Ft