Sony FE 400mm f/2,8 GM OSS

0

A Sony bejelentette legújabb G Master szériás teleobjektívét, a Sony FE bajonettes full-frame MILC-ekhez tervezett (de E bajonettes APS-C szenzoros Sony tükörnélküliekkel is használható) 400mm f/2,8 GM OSS modellt.


Az időjárásálló szigetelésekkel ellátott, optikailag stabilizált objektív 23 lencsetagból épül fel, amelyből 3 fluorit lencse, 1 pedig extra alacsony szórású (ED – Extra low Dispersion). A gyors élességállításért az újonnan kifejlesztett XD (extreme dynamic) lineáris motor felelős, amely 5× jobb témakövetést kínál, mint a korábbi 300mm f/2,8 G2 objektív. A kiváló képminőség nem csak a képközépen, de a képszéleken és az extrém sarkokban is elérhető, köszönhetően a felhasznált fluorit lencsetagoknak és a precíz lencséknek.

A lencsék nano AR bevonata a minimális becsillanást, illetve a kontrasztvesztés elkerülését szolgálják, míg a frontlencse fluorin bevonata a könnyebb tisztíthatóságot és vízlepergető képességet hoz.

A méreteihez és gyújtótávolságához képest az objektív csupán 2,95 kg tömegű, amelyet a napellenző sem növel meg túlságosan, hiszen könnyű szénszálas kompozitból készítették.

A fókusz preset (beállított tárgytávolság visszatöltése) és a többféle stabilizátor üzemmóddal rendelkező Sony FE 400mm f/2,8 GM OSS szeptembertől lesz kapható, ára 12.000 euró lesz. A hozzá készült becsúsztatható körpolarizációs szűrő 480 euróért lesz megvásárolható decembertől.