Canon EOS R

0

A Canon ma jelentette be új tükör nélküli cserélhető objektíves full-frame szenzoros vázát, az EOS R-et és a hozzá fejlesztett objektíveket, valamint az új Digital Photo Professional Express szoftvert.

A 30,3 Mpixeles szenzorral szerelt tükör nélküli fényképezőgép az új RF (Reduced Flange) objektíveket fogadja közvetlenül, amelyből a gyártó ma négyet jelentett be indulásképp:

 • RF 24-105mm f/4 L IS USM
 • RF 50mm f/1,2 L USM
 • RF 28-70mm f/2 L USM
 • RF 35mm f/1,8 MACRO IS STM

A fotók maximum 6720×4480 pixel felbontásúak, s nem csak JPEG és RAW, de erősen tömörített C-RAW illetve utólagos fókusz finomhangolást lehetővé tevő Dual Pixel RAW fájlként is elmenthetők.
Ezeken kívül adapter segítségével EF és EF-S objektíveket is használhatunk, utóbbi esetben 4176×2784 pixeles (11,6 Mpixeles) képeket készíthetünk az 1,6×-es automatikus kivágás után.
Adapterből egyébként négy készül, mindegyik időjárásálló szigeteléssel. A standard EF-EOS R adapteren túl egy vezérlőgyűrűs EF-EOS R, egy hátsó szűrőtartós, vario ND szűrős EF-EOS R és egy hátsó szűrőtartós, körpolarizációs szűrős EF-EOS R modell is elérhető lesz.

Az élességállítást Dual Pixel CMOS AF rendszer szolgálja, amely 5655 fókuszmezőt kínál a teljes képmezőt vízszintesen 88%-ban, függőlegesen 100%-ban levedve. Az AF rendszer érzékenysége -6 Fé.

A gép érzékenységét ISO100 és ISO40000 között 1/3 Fé lépésekben állíthatjuk, ezen kívül ISO50, ISO51200 és ISO102400 kiterjesztett érzékenységek is használhatók.
A mechanikus redőnyzár akár 1/8000 mp-es zársebességre is képes.

Videókat Ultra HD felbontásban max. 30 kép/mp-cel rögzíthetünk, a tömörítés lehet ALL-I vagy IPB, előbbinél 420 Mbps, utóbbinál 120 Mbps sávszélesség használható. A gépen belüli videomentés 8 bites, 4:2:0 kvantálással, de HDMI kimeneten 10 bites 4:2:2 jelfolyam is elérhető. Full HD-ben a képfrissítés maximuma 60 kép/mp. Van lehetőség time-lapse videók felvételére is, illetve slow-motion anyag is menthető HD felvontásban 100 vagy 120 kép/mp sebességgel.
A londoni sajtóbemutató alkalmával megnéztük az Ultra HD videofelvételt és a tapasztalatunk az, hogy ilyen felbontásban elég jelentős képkivágással dolgozik a gép. Megkérdeztük: Super 35 méretű az elmentett képterület.

A képek komponálását 3,69 millió képpontos (1280×960 pixeles), 0,76×-es nagyítású OLED elektronikus keresőben, vagy a hátsó, kihajtható és elforgatható 3,15″-os, 2,1 millió képpontos, érintésérzékeny LCD-n végezhetjük el.

A Canon EOS R főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 30,3 Mpixel, 36×24 mm-es „full-frame” CMOS
 • Érzékenység: ISO100-40000 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO50, ISO51200 és ISO102400 értékekre
 • Objektív: RF bajonett, adapterrel EF és EF-S objektívek is használhatók
 • Dual Pixel CMOS AF, fáziskülönbség és kontraszt alapú (1 pontos AF, kiterjesztett AF terület, arcgelismerés és témakövetés)
 • 384 zónás kiértékelő, középpontosan súlyozott átlag, részleges (6,1%), szpot (2,7%) fénymérés
 • max. 8 kép/mp sorozat, AF követéssel max. 5 kép/mp
 • 3,69 millió képpontos OLED elektronikus kereső, 100% lefedettség, 0,76× nagyítás
 • karcsú(bb) felépítés
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • több féle RAW formátum támogatása (RAW, C-RAW, DP RAW)
 • LCD: 3,15″ 2,1 millió szubpixel, kihajtható, elforgatható, érintésérzékeny
 • 3840×2160 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely, UHS-II támogatás
 • Li-ion akkumulátor (370 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
 • beépített Wi-Fi és Bluetooth adapterek
 • USB 3.1 Type-C és micro HDMI csatlakozás

További műszaki adatok a fényképezőgép adatlapján érhetők el.

Az EOS R és kiegészítői az alábbiak szerint lesz kapható:

 • EOS R váz: 2.500 euró, október 9-től
 • EOS R + RF 24-105mm kit: – 3.500 euró október 9-től
 • RF 24-105mm f/4 L IS USM: 1200 euró október 9-től
 • RF 28-70mm f/2 L USM 3250 euró decembertől
 • RF 50mm f/1,2 L USM 2.500 euró október végétől
 • RF 35mm f/1,8 Macro IS STM 550 euró decembertől
 • EF-EOS R adapter 110 euró október 9-től
 • vezérlőgyűrűs EF-EOS R adapter 220 euró október 9-től
 • becsúsztatható szűrős EF-EOS R adapter (V-ND) 450 euró, jövő februártól
 • becsúsztatható szűrős EF-EOS R adapter (körpolarizációs) 330 euró jövő februártól

Sajtóközlemény:

A fényképezés és filmkészítés forradalmi újítása: a Canon vadonatúj EOS R rendszere

2018. szeptember 5. Budapest – A képalkotás terén vezető Canon a fényképezés és filmkészítés eddigi határain túllépve ma bemutatja a vadonatúj fejlesztését, az EOS R rendszert. Harminc évvel az eredeti, akkor korszakalkotó EOS elindítása után ez a merész újítás számtalan módon tágítja a képkészítés lehetőségeit. Az új RF objektívfoglalat optikai, mechanikai és elektronikus összhangja tökéletes megoldást nyújt azoknak, akik a különleges pillanatokat korábban elképzelhetetlen módon örökítenék meg.

Forradalmi objektívfoglalat a legjobb EOS örökség mentén
1987-es születésétől az EOS rendszer – beleértve a Cinema EOS rendszert is – a legelismertebb képalkotó rendszerré fejlődött. Az EOS platformot új magasságokba emeli a ma bemutatott fejlesztés, az eredeti rendszer legjobb elemeivel, de még nagyobb teljesítménnyel, jobb objektív design lehetőségekkel és a kreatív munkavégzés rugalmasságával. Az új RF foglalat a korábbi, elismert EF foglalat erősségeire épül. A Canon mérnökei alapos kutatásokat követően fejlesztették ki ezt a különleges optikai rendszert. A szenzorsík 20 mm, az objektív foglalat átmérője 54 mm, amely paraméterek minden eddiginél nagyobb rugalmasságot biztosítanak az objektívek fejlesztésekhez. Az új foglalat 12-pines csatlakozása magasabb szintű kommunikációt és áramátvitelt tesz lehetővé az objektív és a váz között, még jobb képminőséget és változatosabb használhatóságot eredményezve.

Ishizuka Yuichi úr, a Canon EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió elnök-vezérigazgatója így üdvözölte az új terméket: „30 évvel ezelőtt, amikor bevezettük az EOS rendszert, azt ígértük, hogy a fotográfia jövőjét kínáljuk. A világ egyik ikonikus képalkotó rendszerének gyártójaként elkötelezettségünk nem változott. A Canon folyamatosan beruház olyan fejlesztésekbe, amelyek az EOS világ fényképezőgépeinek, objektívjeinek és kellékeinek teljesítményét magas színvonalon tartja, törekedve a képminőség és az optikai kiválóság tökéletességére, miközben vásárlóink változó igényeit és szükségleteit is szem előtt tartjuk.”

Kivételes minőség minden részletben
Az új RF rendszert mérnökeink a profi és lelkes fotósok és filmkészítők felbecsülhetetlen értékű meglátásait figyelembe véve, alapjaitól tervezték újra. Az EOS R rendszer az RF objektívfoglalattal és a Dual Pixel CMOS autófókusszal egyedülállóan tökéletes optikai teljesítményt nyújt: a világ eddigi leggyorsabb autófókuszát1 és a korábbinál gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé a váz és az objektív között. Az EOS R rendszer szívében tovább viszi a legjobb EOS hagyományokat: gyors teljesítmény, kiváló ergonómia és magas szintű, kompromisszumoktól mentes képminőség. A fényképezéshez és filmkészítéshez egyaránt innovatív technológiát nyújtó EOS R rendszer gyenge megvilágítás esetén is pontosan fókuszál a Dual Pixel CMOS autófókusz segítségével. Az EOS R rendszer kényelmes és diszkrét: kicsi mérete és rendkívüli halksága nagy előnyt jelent. A legmagasabb szintű filmminőséget képes adni bármelyik Canon EOS fényképezővel, amely nem a Cinema EOS sorozat része. A filmkészítők a történeteiket új minőségben rögzíthetik 4K, 10-bit felvételeket, HDMI csatlakozón keresztül. Az egész rendszerre jellemző a finom kezelhetőség és továbbfejlesztett ergonómia. Az elektronikus, változatosan beállítható, személyre szabható keresővel a felhasználó még inkább a tárgyra összpontosíthat és nem a gép beállítására.

A rendszer, amelyet az objektívekre hangolva terveztek
Az EOS R rendszer megörökölte a korábbi rendszer előnyeit, és természetesen kompatibilis az EF és EF-S objektívekkel és kiegészítőkkel 2 a három újonnan fejlesztett objektív adapterek használatával, kiszélesítve ezzel az képrögzítés eddigi határait. A Canon ma még négy új objektívet is bemutat, amelyek kompatibilisek az új EOS R rendszerrel: RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM és a RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. A vadonatúj, csúcsminőségű optikai elemekkel és a továbbfejlesztett képfeldolgozással a Canon objektívek eddigi előnyeit magukban hordozva, az új nagy teljesítményű objektívek az álló és mozgóképek rögzítése terén egyaránt áttörik a kreativitás eddigi korlátait. A meglévő Canon EOS full frame vagy APS-C DSLR fényképezőkkel dolgozó felhasználók is kihasználhatják az EOS R rendszer előnyeit meglévő EF és EF-S objektívjeikkel, hiszen az új adapterekkel ugyanazt a teljesítményt elérhetik, mint DSLR-el használva, és kompatibilis más EOS kiegészítőkkel és a Speedlite vakukkal.

Gyarapodik a full frame család
Az EOS full frame választékot mától kiegészíti az első EOS R nevet viselő Canon fényképezőgép váz, az RF objektív foglalattal – magasabb színvonalat teremtve a holnap fényképezéséhez. A világ eddigi leggyorsabb autófókuszával3 ez a fényképezőgép szintén világelső abban, hogy -6EV4 értékű alacsony fényviszony mellett is képes pontosan fókuszálni, miközben némán exponál, minden alkalommal megkapó képeket megörökítve. Az EOS R újra definiálja a fotó és video teljesítményt, csúcsminőségű képminőséggel, példaértékű kapcsolódási lehetőségekkel, továbbfejlesztett ergonómiával és kényelmes kezelhetőséggel.

Sajtóközlemény:

Canon új full frame fényképezőgép és objektívek Bemutatkozik a forradalmian új EOS R rendszer

2018. szeptember 5. Budapest – A képalkotás terén vezető Canon kompromisszumoktól mentes és ikonikus sorozatában ma büszkén mutatjuk be az új EOS R rendszert és az új RF foglalattal szerelt első fényképezőgépét. Minden képrögzítésnél profi eredményt várhatunk a jelenleg világelső1 termékkel, amelynek eddigi leggyorsabb1 az autófókusza és akár -6EV2 értékű fényviszonyok közepette is éles képet készít. Az vadonatúj RF objektív sorozatot a Canon kiváló optikai öröksége mentén fejlesztettük. A kapcsolódó kiegészítőkkel a fotográfusok és filmkészítők minden eddiginél több kreativitást és változatosabb kezelhetőséget tapasztalhatnak.

EOS R
Alapjaiban újra tervezve, az úttörő EOS R rendszer az innováció teljesen új szintjén sokkal részletgazdagabb eredményt adnak, utánozhatatlan élességgel. Az EOS R az első olyan fényképezőgép, amelynek 12-pines csatlakozója, 20 mm szenzorsíkja és 54 mm átmérője van, ezzel minden eddiginél nagyobb rugalmasságot adva az objektívek fejlesztéséhez. A nagyteljesítményű RF objektívek, a 35 mm full frame CMOS érzékelő megközelítőleg 30,3 millió effektív pixellel 3 és a legfrissebb DIGIC 8 képfeldolgozó processzorral az EOS R rendszer mindig jó minőségű képeket készít. A folyamatos exponálás sebessége4 miatt felmerülő esetleges torzítást a DLO (digitális objektív optimalizáló) javítja úgy, hogy korrekciós adatokat továbbít az objektívből a vázba. A világ leggyorsabb1 autófókusza – amely mindössze 0,05 másodperc5 – és a mozgó témákat pontosan elkapó EOS R magabiztos fényképezést tesz lehetővé: 8 kép/mp folyamatos exponálással (fix AF) és 5 kép/mp AF követéssel. Az EOS R autófókusza az érintőképernyőn könnyedén áthúzható (touch and drag), és ezzel kategóriájában kivételes1, 5,655 választható AF pozíciót6 képes intuitívan szelektálni. Az EOS R autófókusza kifejezetten jól működik gyenge fényviszonyok esetén is, ebben a továbbfejlesztett EVF (elektronikus kereső) segíti, melynek 3,69 millió pontja 100%-ban visszaadja a képet, így a kép sötét részei is jól kivehetők. Az EOS R teljesen némán exponál, így a legintimebb körülmények között is diszkréten rögzíthetjük a képeket, ezért kifejezetten ideális sajtófotósok és esküvői fotósok számára. Az EOS R megkapó 4K felbontású képeket készít, full audio vezérlése, a kihajtható és forgatható érintőképernyője és a manuális fókusz beállítása tökéletes filmkészítő eszközt eredményez. A filmesek számára szintén óriási előny, hogy akár 10-bites, Canon Log-os képeket készíthetnek semleges kontraszttal 12 lépéses dinamikatartományban (ISO 400), úgy, hogy az utómunkánál minden szín apró részletekre bontható, az árnyékos és fényes területeken egyaránt.

1 A bevezetés napján 2018. szeptember 5-én elérhető fulframe tükörnélküli fényképezőgépeket vizsgálva.
2 A 35 mm full frame ekvivalens képérzékelővel és fázis-különbség érzékelővel rendelkező AF, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek között. 2018. szeptember 4-ig (a Canon felmérése alapján). Canon sztenderdek alapján. (Beállítások: állókép, f/1.2, középső AF pont, One-Shot AF, 23°C/73°F, ISO100).
3 Valós pixel szám: kb. 31,7 millió pixel
4 Folyamatos képrögzítési sebesség csökkentése, ha a nagysebességű folyamatos exponálást állítjuk be.
5 2018. szeptember 5-ig a CIPA irányelvek mentén mérve; belső mérési módszer az RF 25-105mm f/4L IS USM objektívvel 24 mm és OneShot AF beállítással.
6 Kis területen, 1pt AF beállítással

A felhasználók könnyen tudnak dolgozni az EOS vázzal, mert szinte minden beállítása személyre szabható. Az ismerős, de továbbfejlesztett ergonómia és a magabiztos kezelhetőség, az időjárásálló robusztus magnézium alloy váz kényelmes markolatával a hosszú időn át tartó munka sem megterhelő. Ahogy elsőként a Canon EOS sorozatban, az EOS R beállítható multifunkciós skálával rendelkezik. A csúszkát állítva rögzíthetjük kedvelt beállításainkat, pl. az ISO értékét. Akik mozgásban vannak, azok számára az állandó Bluetooth kapcsolat lehetővé teszi, hogy párosított okostelefonnal rögzítsék a GPS adatokat is. A Canon Camera Connect alkalmazással távirányítható, ezzel még nagyobb a képalkotás szabadsága.

Minden új RF objektíven lesz olyan személyre szabható vezérlőgyűrű, amelyen a fotós a rekeszt, a záridőt és az ISO-t állíthatja – így nem kell elnéznie a témáról a beállításokra és még természetesebb képet rögzíthet.

Csúcsminőségű optika
Az RF objektív foglalat gyökeresen új optikai designt kapott – a 20 mm fókuszsík és az 54 mm átmérőjű foglalat eddig elképzelhetetlen objektív fejlesztéseket tesznek lehetővé a Canon mérnökei számára. Az EOS rendszer alapjain nyugvó objektívek mellett ma a Canon 4 vadonatúj EOS R objektívet is bemutat, amelyek az optikai lehetőségeket emelik magasabb szintre. Új sztenderdeket nyitnak a minőség és a gyorsaság terén: az RF 50mm f/1.2L USM kategóriájában most a leggyorsabb 50mm f/1.2 L-sorozatú fix gyújtótávolságú objektív. Amit kapunk vele: rendkívüli részletgazdagság, szuperéles, meglepő mélységélesség és gyenge fények mellett is figyelemreméltóan éles képek. Az RF 24-105mm f/4L IS USM szintén L-sorozatú, ideális a filmesek számára, ha a természetesség visszaadása a fő cél és kiegyensúlyozott fókusz átmenetekkel, a téma finom lekövetése szükséges, ahogy elmozog sztori a kamera előtt. Kompakt méretű, könnyen kezelhető, fix f/4 rekesszel. A gyors, csendes autófókusz és az 5-lépéses képstabilizátor tökéletes mozgóképek rögzítésére. Az RF 28-70mm f/2L USM standard zoom objektív nagy rekeszértéke és változatos használhatósága új szintre emelheti a fotós kreativitását. Ez a világ első nagy látószögű full frame kompatibilis standard zoomja, amely f/2 fényerőt képes adni a teljes zoom skálán. Sőt, az objektív háza ellenálló ütődés-elnyelő kialakítása tartóssá is teszi. Végül, de nem utolsósorban az RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM egy szupergyors makro objektív, nagylátószögű perspektívában, hibrid képstabilizátorral, nevéből adódóan, közeli képek készítéséhez ideális. A fókusz, a rekesz és a képstabilizátor vezérlő mind egy egységet képeznek.

Objektívek egy mozdulattal
A három új objektív adapter olyan rugalmasságot tesz lehetővé, hogy több, mint 70 EF és EF-S objektívet7 csatlakoztathatunk az innovatív EOS R rendszerhez. A meglévő optikák mellett új funkcionalitást kapunk, miközben a korábban megismert EOS DSLR-ek8 kiváló teljesítményszintjét és funkcionalitását biztosítják. A Canon adapter az RF objektíveken található vezérlőgyűrűvel is rendelkezik, hogy a felhasználók megtarthassák beállításaikat objektív csere esetén is. A drop-in szűrő adapter a drop-in polarizáló szűrő vagy a drop-in változtatható semlegesség-szűrő egyszerű csatlakoztatását segíti. Ideális eszköz filmkészítők számára és olyan objektívek esetén, amelyekre nehéz szűrőket csatlakoztatni. Az ND szűrő javítja a képet, mindemellett a körpolarizációs szűrő csökkenti a becsillanásokat és a színeket élénkíti. A különleges történetek elmesélése különlegesen élénk képekkel – ezt a jogos igényt szolgáljuk.

A képalkotás lépései személyre szabhatók Az EOS R innovatív kiegészítők széles választékát kínálja: erős és változatos markolatot és vakut. A BG-E22 markolat 2 nagy teljesítményű lítium-ion (LP-E6N) akkumulátora USB-n keresztül tölthető, így tovább tud dolgozni a fotós. A BG-E22 PC csatlakozásra is képes, ezzel hagyományos, vezetékes vakut is használhat a fotós a különleges fények érdekében. A Speedlite EL-100 kompakt, könnyű és nagy teljesítményű vaku, amely automatikus beállításban kommunikál a vele kompatibilis fényképezőgépekkel, megkönnyítve az amúgy tapasztalatot igénylő vakus fotózást. Több tárgy egyidejű megvilágítására is elegendő ereje egy sötétebb a zárt térben vagy a szabadban napsütésben ügyesen visszaverődő fényeket produkál, így a képeink csodásan természetesek lesznek.

7 Nincs közte az EF-M vagy az EF Cinema objektív. Az EOS R objektívekhez nem szükséges adapter
8 A fényképezőgép paramétereinek függvénye, bizonyos EF objektív funkciók nem kompatibilisek.

Digital Photo Professional Express (DPP Express)
A képekből a legtöbbet kihozhatjuk a nyersanyag utómunkáival. A Canon ma vezeti be a DPP Express alkalmazást9 , először iPad®-re10 , amely intuitív, könnyen kezelhető szoftver az EOS és EOS R fényképezőgépekkel készített nyers képek ellenőrzésére, szerkesztésére, kiváló végeredményekhez. A képek a Camera Connect alkalmazással importálhatók és közvetlenül az iPad alkalmazással feldolgozhatók, a fehéregyensúly állításoktól a tónus karakterisztikán keresztül a dinamikatartomány finomításáig. A DPP Express nyerskép szoftver az állóképeket PQ (Perceptual Quantization)11 átviteli funkcióval HDR formátumban jeleníti meg 12 , amely a filmiparban ismert és kedvelt nagy dinamikatartományú, magas minőségű képeket.

9 A CR3 nyers formátummal kompatibilis fényképezőkkel működik. 2018 október végétől tölthető le az alkalmazás áruházban.
10 iPad Pro minden modell/iPad(5. generációs) /mini4/Air2 (iPad minimum 2GB beépített RAM kapacitással). Első generációs iPad mini2/mini3/Air re letölthető, de nem támogatott. Koárbbi verziókkal nem kompatibilis, Androidra nem elérhető.
11 A Perceptual Quantization egy új gamma görbe, az emberi látás jellemzőin alapszik. Nemzetközi HDR standardok alapján ITU-R BT.2100 and SMPTE ST 2084.
12 A HDR képek megjelenítéséhez Ultra-HD-bizonyítvánnyal rendelkező monitor szükséges, OS kompatibilis (Windows 10 64bit). A képeket SDR monitoron vagy nem kompatibilis operációs rendszerek esetén SDR konverzión keresztül jeleníti meg.

Input – output szolgáltatások
A Canon ma tovább erősíti input-output ajánlatát új nyomtató szoftverrel is. Az új szoftver a Professional Print&Layout13, melynek használatával a DPP-vel szerkesztett magas minőségű képek nyomtathatók, megőrizve a képek eredeti tónusait, élességét és színazonosságát. A szoftvercsomagban az új DPRAW nyomtatófunkció HD nyomtatást tesz lehetővé. Ez a funkció a DPRAW file-ok mélységét képes úgy feldolgozni, hogy reprodukcióknál a képet készítő fotós szándékai szerinti részletgazdagság és textúrák megmaradjanak. Ez a képek egyfajta háromdimenziós feldolgozása. Az úgynevezett HDR nyomtatás is benne értendő, vagyis a képek erőteljes kontrasztjait is visszaadja nyomtatásban. Tovább is van: az ELO (Exhibition Lighting Optimisation) funkcióval kiterjesztett dinamikatartomány jeleníthető meg, ellenpontozva a kiállítótermek erőteljes fényviszonyait.

Az EOS R rendszer köré a Canon megannyi eszközt fejlesztett, amelyek a jövő képalkotóinak munkáját segítik, kiszélesítve a fényképezés eddigi határait. Az EOS R, az új RF objektívek és kiegészítők több kreatív szabadságot és lehetőséget adnak, mint eddig bármikor, új, izgalmas történetmeséléshez. Érkezik az új EF-M 32mm f/1.4 STM egy innovatív 32 mm objektív az EOS M tükörnélküli sorozathoz. Jön még két forradalmi, könnyű súlyú, profi teleobjektív: az EF 400mm f/2.8L IS III USM és az EF 600mm f/4L IS III USM. A fotográfusok és filmesek minden eddiginél jobb megoldásokat kaphatnak vizuális történeteik megörökítéséhez és átadásához.

13 Letölthető 2018 decemberében.

EOS R – Legfőbb jellemzők

 • Nagy teljesítményű RF objektívek, 35 mm full frame CMOS érzékelő 30,3 millió effektív pixellel és a legfrissebb DIGIC 8 képfeldolgozó processzorral
 • -6EV értékű fényviszonyok közepette is részletgazdag képek – eddig egyedülállóan a világon
 • A világ leggyorsabb1 autófókusza – mindössze 0,05 másodperc
 • Digital Lens Optimizer
 • Touch and Drag AF – 5,655 választható AF pozíció
 • Néma exponálás
 • 4K, 10-bit video készítés HDMI-n keresztül

RF 50 mm f/1.2L USM – Legfőbb jellemzők

 • Standard objektív szuperéles, magas képminőséggel, az EOS R rendszer előnyeivel
 • Gyors és precíz optika
 • A legendás L-sorozatra emlékeztető minőség és tartósság
 • Mindennapos professzionális használatra készítve

RF 24-105mm f/4L IS USM – Legfőbb jellemzők

 • Általános célokra fejlesztett praktikus profi zoom
 • Megbízható profi teljesítmény
 • 5-lépéses képstabilizálás
 • Gyors, könnyű, halk Nano USM fókusz álló- és mozgóképekhez egyaránt ideális
 • A legendás L-sorozat minősége kiváló részletgazdagsággal, mélységekkel és élességgel

RF 28-70mm f/2L USM – Legfőbb jellemzők

 • A világ első nagylátószögű full frame kompatibilis standard zoomja, f/2 élességgel a teljes zoom tartományban
 • Újra definiálja, mit várhatunk el egy standard zoom objektívtől
 • Könnyed, szinte néma autófókusz a Canon USM technológiájával
 • Okos vezérlés és intuitív ergonómia a természetes képalkotásért
 • A legendás Canon L-sorozat pedigré magabiztosságot ad

RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – Legfőbb jellemzők

 • Szuper képminőség, természetes nagylátószögű objektív kompakt méretben
 • Sötétben vagy gyenge fénynél is részletgazdagon rögzít képet
 • Finom részletek megörökítése fél-életnagyságú makro nagyításban 5-lépéses képstabilizálással
 • Utazz vele könnyen, fotózz ösztönösen, kreatívabban

Canon objektív adapterek (Canon EF-EOS R, Canon vezérlőgyűrűs EF-EOS R és Canon drop-in szűrő adapter EF-EOS R)

 • Használd EOS R fényképeződön a meglévő EF és EF-S objektívfoglalattal
 • Változtass a beállításokon a vezérlőgyűrűvel (csak vezérlőgyűrű foglalat adapter)
 • A drop-in szűrő adapter a drop-in polarizáló szűrő vagy a drop-in változtatható semlegesség-szűrő egyszerű csatlakoztatását segíti
 • Profi felhasználásra fejlesztve

BG-E22 markolat – Legfőbb jellemzők

 • Hosszabb ideig tudsz fotózni
 • Vertikális használat
 • Könnyű – 330 gramm
 • PC kapcsolódás a stúdió vakuzáshoz

Speedlite EL-100 – Legfőbb jellemzők

 • A vakus fotózás megkönnyítése
 • Természetes fények létrehozása
 • Kreatívabb lehetsz a világításban
 • EOS fényképezőgép és objektív család tagja

Digital Photo Professional (EPP) Express

 • Új nyers formátum – CR3 kompatibilis
 • Intuitív és könnyű használat érintőképernyőn
 • Egy képen belül több szerkesztési variáció mentése
 • Állóképek HDR minőségű megjelenítése a filmes területen ismert PQ-val (Perceptual Quantization)
 • iPad®-re
 • Együttműködés a Camera Connect alkalmazással

Professional Print & Layout

 • Reprodukáld a világot, ahogy a te szemed látja
 • Színazonos reprodukciók
 • Éles részletes
 • Tiszta tónusok