Szétkapták a Canon EOS R-t

0

Roger Cicala, a Lensrentals.com bloggere és szakértője a napokban szedett szét egy Canon EOS R-t, hogy megvizsgálja belső felépítését.

Tapasztalatai többnyire pozitívak, nem csak a felépítést tekintve, de az anyaghasználatot is. Kezdve a felragasztott gumi borítással, amely könnyebben szedhető le, mint a korábbiak, de visszahelyezni is egyszerűbb, hála a megmaradó ragacsosságának. Cikkében arról is beszámol, hogy sok helyen oldották meg ügyesen az időjárásálló szigetelést, nem csak a kártyafoglalat és akkuajtó körül, de az EVF dioptria korrekciós tárcsájánál, a vezérlőtárcsáknál és az LCD-nél is.

A csatlakozók egy részét külön panelre vezették ki, de a HDMI és az USB Type-C csatlakozó az alaplapon maradt, ami Roger eddigi megfigyelése alapján pont a két leginkább igénybe vett csatlakozó, így nem feltétlenül ez a legjobb választás (a kontakthibássá váló csatlakozók cseréje egyszerűbb, ha azok külön panelen foglalnak helyet egy flexibilis szalagkábellel az alaplaphoz csatlakoztatva – ez persze csak a szervizelés szempontjából lényeges).

Érdekes, hogy a szenzort több ponton is rugós csavarokkal fogatták fel, így van lehetőség az optikai tengelyhez való kalibrálásra.

További részletek a Lensrentals.com-on olvashatók, többek között az állványmenetre vonatkozóan is.