Nem lesz Pentax MILC!

0

Nincs túl kedvező jövőképük a Pentax fanoknak, hiszen azon túl, hogy idénre csak egy APS-C szenzoros DSLR várható az eddigi információk alapján, az szinte biztos, hogy a Ricoh nem tervezi full-frame, vagy középformátumú tükör nélküli Pentax fényképezőgép kiadását. Erről legutóbb Kimio Tanaka twitter csatornáján győződhettünk meg, ahol kategorikusan kijelentette, hogy nem várható ilyen gép a Ricoh műhelyéből, ezt pedig hivatalos állásfoglalásként közölte.

Egyébként ezt Tanaka úr már tavaly is elmondta a japán Nippon Camera magazinnak adott interjújában,amikor is úgy nyilatkozott, hogy a Ricoh fontosabbnak érzi kiszolgálni a jelenlegi ügyfeleit, mint követni a trendeket. Kérdés persze, hogy meddig lesznek még a Ricohnak Pentax ügyfelei, ha ilyen módon bezárkóznak a ritkán és lassan frissített DSLR szegmensükbe. Ezek a nyilatkozatok inkább egy visszafogott büdzséjű R&D részleg képét festik, mintsem előrelátó (vagy nevezzük előre menekülő) stratégiáét.
Korábban egyébként olyan mondatok is elhagyták már Tanaka úr száját, miszerint nem baj, ha a Pentax fotósok elhagyják a brand-et a MILC-ek miatt, mert úgyis visszatérnek… Magabiztosságból tehát nincs hiány!