Sigma 24mm f/3,5, 35mm f/2 és 65mm f/2 DG DN | Contemporary

0

Könnyű és kicsi objektívekkel bővítette a MILC gépekhez készült objektívjeinek kortárs sorozatát a Sigma, amelyen belül egy új, „I” szériát indított útjára.
Igazság szerint ebbe az „I” szériába sorolható a korábban már megjelent, általunk is tesztelt Sigma 45mm f/2,8 DG DN | Contemporary, amely nem fényerejével, hanem inkább kis méretével és szép küllemével tudja megdobogtatni a fotósok szívét.

Sigma 24mm f/3,5 DG DN | Contemporary

Az új trió legnagyobb látószögű tagja 24 mm-es gyújtótávolságú, azaz 84 fokos látószöget kínál. Ez az objektív sem a fényerejével fog hódítani, így elsősorban nappali, kültéri fotózáshoz, tájképekhez, utcafotókhoz lesz jól használható.

A teljesen fém tubusba épített objektív 225 grammot nyom, fókuszmeghajtását léptetőmotor adja. Az objektív belső élességállítású, azaz nem változik majd meg a hossza fókuszálás során. Közelpontja 11 cm, amelynél 1:2 leképezési arányt kínál, így a közelképek szerelmesei is örömüket lelhetik ezen képességében.
10 lencsetagjából három aszférikus, egy pedig speciálisan alacsony szórású (SLD).
Hasonlóan a már említett 45mm-es modellhez, ez az objektív is rendelkezik a bajonett csatlakozónál időjárásálló szigeteléssel. A frontlencse elé pedig hasonlóképp 55 mm-es szűrőt tekerhetünk.
Az objektívhez gyárilag jár a szirom formájú napellenző, valamint az első és hátsó műanyag kupakok, de újdonságként egy mágneses elülső kupakot is kapunk, amelyhez egy karabíneres kupaktartót is használhatunk.

A rekeszgyűrűvel is rendelkező Sigma 24mm f/3,5 DG DN | Contemporary egyelőre Leica L bajonettre és Sony E bajonettre jelenik meg, fekete festéssel és festés nélküli (fém) kivitelben is megvásárolható lesz 2021. január közepétől. Ára 550 amerikai dollár, illetve 540 euró lesz.

A részletes specifikáció a hírünk alatt elérhető linken tekinthető meg.

Sigma 35mm f/2 DG DN | Contemporary

Szintén teljesen fém tubusban érkezik a 35mm-es gyújtótávolságú változat is, amelynek azonban már kellemes, f/2 fényereje van, így kevés fényben, akár egy lagziban, vagy esti városképeknél is jól használhatjuk, de akár asztrotájkép készítésnél is megállja a helyét. A kényelmesebb fogásért (a bal kezünk hüvelykujjának megtámasztására) egy bemélyedést is kialakítottak a tubuson.

Ez az objektív is 10 lencsetagból áll, amelyből három aszférikus, egy pedig speciálisan alacsony szórású (SLD).
Léptetőmotoros fókuszmeghajtással, belső élességállítással, időjárásálló szigetelésekkel és rekeszgyűrűvel is rendelkezik, emellett pedig AF/MF kapcsoló is került a tubusra.

A mellékelt kiegészítők között napellenző és a műanyag első kupak mellett egy mágneses elülső kupak is megtalálható.

A Sigma 35mm f/2 DG DN | Contemporary objektívet is Leica L és Sony E bajonettel lehet majd megvásárolni 2021. január elejétől 640 amerikai dollárért, illetve 620 euróért.
A részletes specifikáció a hírünk alatt elérhető linken tekinthető meg.

Sigma 65mm f/2 DG DN | Contemporary

Kétségtelenül a legérdekesebb objektív az új Sigma trióból a 65 mm-es gyújtótávolságú, amely viszonylag szokatlan értéknek számít. Standard látószög esetében inkább a 45-50 mm a szokásos, portréhoz pedig többnyire a 85 mm. Makróknál előfordul a 70 mm-es gyújtótávolság, de ez a modell nem makrózásra, inkább portrézásra, vagy beltérben sportfotózásra való.

A szokásos portréobjektíveknél kissé nagyobb látószöget kínál (36,8° szemben a 29°-kal), de nem kell annyira közelre menni vele, mint egy 50 mm-es változattal. A 65 mm-es gyújtótávolságnak köszönhetően klasszikus portrékon kívül kétharmados portrék is könnyedén készíthetők, anélkül, hogy túl közelre, vagy túl távolra kellene mennünk, ugyanakkor ha szükséges, akár 55 cm-ről is fotózhatunk (az elérhető leképezési arány azonban marad 1:7, mint az átlagos portréobjektíveknél).

12 lencsetagjából kettő aszférikus, egy pedig speciálisan alacsony szórású (SLD).

A fém tubuson itt is megtalálható a rekeszgyűrű, valamint a hüvelykujj megtámasztására szolgáló bemélyedés. Az automatikus élességállítást léptetőmotor végzi, ami ezúttal is belső élességállítást jelent.
További jellemzők közé sorolható az időjárásálló szigetelés, a rekeszgyűrű, az AF/MF kapcsoló, a gyárilag mellékelt napellenző és műanyag mellett egy mágneses fém első kupak.

A Sigma 65mm f/2 DG DN | Contemporary csakúgy, mint előző társai Leica L és Sony E bajonettel készülnek, 2021. január elejétől lesz majd elérhető 700 amerikai dollárért, illetve 700 euróért.
A részletes specifikáció a hírünk alatt elérhető linken tekinthető meg.