Galéria: Sigma 65mm f/2 DG DN | Contemporary (tesztfotók)

0

Elég rendesen belehúzott tavaly a Sigma, hiszen nem kevesebb, mint hat új objektívet jelentett be.
Ezek közül a három legújabbat december elején mutatta be.

Noha a Sigma 105mm f/2,8 DG DN Macro | Art tesztjénél még azt gondoltuk, hogy az az év utolsó objektívtesztje, a Sigma objektívek forgalmazója még tavaly év végén megkapta a decemberben megjelent objektívek első tesztelhető példányait. A 24mm f/3,5, 35mm f/2 és 65mm f/2 közül elsőként a portréobjektívet, azaz a 65mm f/2-t próbáltuk ki karácsony és újév között (de már nálunk van a 35mm f/2 is).

A Sigma 65mm f/2 DG DN | Contemporery kifejezetten tükör nélküli full-frame szenzoros gépekhez készült, ezek közül is a Sony E és a Leica L bajonettel érhető el. Első ránézésre azt hihetnénk, hogy kifejezetten filmezős objektív, hiszen a gyűrűk fogaskerekeknek néznek ki, amit leginkább videózásnál a follow-focus rendszernél alkalmaznak. A külső azonban csalóka, ez ugyanis fotózásra termett objektív (persze videózni is lehet vele), a dizájn inkább a retró vonal miatt ilyen.

A kellemes fényerő és a hasonló szériás Sigma 45mm f/2,8 DG DN tapasztalatai alapján talán azt gondolhatnánk, hogy nyitott blendén majd kutya lágy lesz ez is. Bár nem akarom lelőni a poént, de előre bocsátom, mindenki nyugodjon csak meg, itt brutál mértékű lágyságról szó sincs! Ettől függetlenül lesznek meglepetések, de a cikkből majd ezek is kiderülnek.

Részletes bemutató cikkünk jövő hét elejétől lesz olvasható, de hogy addig is lehessen ismerkedni az objektívvel, már közzétesszük az elkészült tesztfotóinkat, amelyek között nem csak statikus témák (amiken a képsarki leképezés és a torzítás is ellenőrizhető), de valódi portrék is megtalálhatók. A képre kattintva a tesztfotó galéria új ablakban nyílik meg!

Sigma 65mm f/2 DG DN | Contemporary tesztfotók