Célegyenesben a Sigma full-frame Foveon X3 szenzoros MILC-e?

0

Idén február végén a Sigma egy közleményben magyarázta el, hogy az egy évvel ezelőtt még béta fázisban újraindított fejlesztésű Foveon X3 full-frame szenzor a kis prototípusnál tart, amely azt jelenti, hogy a Leica képkockánál kisebb méretű, felbontásban a végső célterméktől kisebb felbontású, de egyébként pixel szinten azonos felépítésű prototípus készítésénél és tesztelésénél jár a projekt.

Kis prototípusnál tart a Sigma full-frame Foveon X3 szenzora

Ma egy új információ látott napvilágot a Sigma full-frame Foveon X3 szenzoros gépének fejlesztéséről, igaz, nem hivatalos forrásból.
A photorumors.com szerkesztőjének írt egy olvasó, miszerint Mr. Yamaki Kazuto, a Sigma vezérigazgatója személyes levelet írt a Sigma egyik szlovákiai nagykövetének, amelyben tájékoztatja, hogy az új full-frame szenzort összerakták, tesztelték és már használható állapotban van, így most már az egyéb komponensek fejlesztése következik.

Persze ebből nem derül ki az, hogy ténylegesen készen áll a full-frame szenzor tömeggyártása, erre nincs is nagy esély, elnézve az eddigi fejlesztési ütemet és azt a tényt, hogy két hónapja még a kis prototípusnál tartanak. Az is érdekes, hogy egy ilyen remek hírt nem oszt meg publikusan a japán cég, csak épp a világ egy másik felén élő nagykövettel egy személyes levélben. Az a gyanúm, hogy a valóság inkább az lehet, hogy a kis prototípus tesztelése lezajlott és már készül a full-frame verzió, ezt pedig azért közölte a nagykövettel a nagyfőnök, mert a nagykövet írt egy érdeklődő levelet. S mi mást is válaszolhatna egy vezérigazgató egy fotósok ezreivel kapcsolatban álló, vélhetően az instagramon és a facebookon is aktív nagykövettel, mint azt, hogy minden tökéletesen rendben halad?

Fogadni mernék, hogy jövő év közepére ebből a gépből nem lesz kapható példány, ha egyáltalán addigra megtörténik a hivatalos bejelentése.