Kalahari K-209 Torra Pro

0

A Kalahari igyekszik az átlagtól eltérő, kicsit extrább, kicsit extrémebb, vagy akár a luxus felé kacsingató termékeket kínálni, erre voltak jó példák a már korábban bemutatott bőr fotós válltáskák, amik valóban igazán szépre sikerültek.

Cikkünk alanya, a Kalahari K-209 Torra Pro pont annyira nem beszédes nevű, mint az előzőleg linkelt Kaama és Makoba táskák. A fantázianév alapján tehát sok mindenre nem derül fény, de pont ezért vagyunk mi, hogy a „titokban” az üzlet mélyén megbúvó, ámde ígéretes termékekről lerántsuk a leplet.

A Kalahari Torra Pro családban jelenleg hat modell található, ezek között két kis méretű kamera vagy kompakt gépekhez való táskát, két közepes méretű, riporter jellegű válltáskát és két hátizsákot találunk. A nálunk járt modell a hátizsákok közül a nagyobb méretű változat.

Az egyszerű megjelenésű táskát elől cipzárral zárhatjuk, a félig lehajtható elülső rekesz mintegy 48×32 cm-es belméretű, kb. 10 cm mélységig nyitható, azaz ide egyéb holmijaink is elférnek (pulcsi, szendvics, stb.).

Szintén cipzárral, de teljes magasságban nyílik le a fényképezőgépet és kiegészítőket tároló fő rekesz, amelyben a nagy méretű, 16 cm mély, 50×32 cm méretű belső helyet szivacsos elválasztó lapokkal oszthatjuk több részre. Mivel az elválasztó lapok áthelyezhetők, igen jól szervezhető, testre szabható táskát kapunk. Alapesetben két, objektívvel felszerelt DSLR és nyolc objektív fér el a táskában (max. hossz 16 cm, az ennél hosszabb objektíveket egy-egy rekeszt összevonva tárolhatjuk). Igény esetén a teljes belső rész kiszedhető, így akár hagyományos hátizsákként is használhatjuk.

A lenyitható előlap belső felén két méretes tárolórekeszt alakítottak ki, ezek is cipzárral nyithatók. Azért, hogy a cipzárak húzókái ne karcolhassák meg a sapka nélkül behelyezett objektíveket, a húzókákat egy-egy aprócska zsebbe tolhatjuk be.

Az előlap véletlen lenyílása ellen egy csatos pánt véd, de a beltartalom illetéktelenekkel szembeni védelmére nem gondolt a gyártó, így a cipzárakat nem lakatolhatjuk össze (ráadásul a húzóka nem is fém, így erre tényleg esélyünk sincs).

A fotóstáka elején lévő csatos hurokkal az állványt fogathatjuk fel (célszerűen a két belső oldali lábat tartja majd ez a hurok, míg a középoszlop és a külső láb ezen kívül foglal majd helyet).

A kényelmes hordás érdekében a vállpántokat szélesen és vastagon bélelték, a derékpánt segítségével a vállunk terhelését csökkenthetjük, a mellpántok pedig a táska ide-oda csúszását gátolják, ha éppen keményebb terepen kell kissé előre hajolva felfelé másznunk. A hátsó részbe szellőzést elősegítő bordákat is építettek.

A Kalahari K-209 Torra Pro ára bruttó 61.990 Ft.

A táskát az AdvesPhoto-tól kaptuk kipróbálásra.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését.