Kipróbáltuk: Nikon Z 6II – teszt

0

Mért értékek

A fényképezőgép mért értékeit az alábbi táblázat mutatja. Érdekes látni, hogy a DSLR-ekkel szemben a Z 6II is szinte minden tekintetben lassabb egy kicsit. A legszembetűnőbb az 1 mp-es bekapcsolási idő, amin azért már bőven túlhaladt a mai technika. Ez kicsit soknak tűnik, de alapvetően azért nem vészes. Haszjálnyival problémásabbnak tűnik viszont, hogy ha a gép az energiatakarékosság jegyében alvó módba vált, akkor is kb. ennyi idő után hozható használható állapotba.

A képek közötti lapozás sebessége viszont rendben van, a 8 kép/mp elég ahhoz, hogy gyorsan megtaláljuk azt a képet, amit keresünk. Ha nagyobb lépésekben kell haladnunk, akkor az indexképes nézetet használhatjuk, ahol egyszerre akár 72 kép is megjeleníthető (egy sorban 9) és így 18 képet lapozhatunk 1 mp alatt.

Gyors XQD kártyával már megvizsgáltuk a Z 6-ot, ott 200-215 MB/s-ot kaptunk a kártya által ígért 400 MB/s helyett. CFexpress kártyával most nem tudtunk próbát tenni, de UHS-II-es SD kártyával készítettünk egy mérést, ahol átlagos 165 MB/s-ot kaptunk.

Mért értékek
Bekapcsolástól az első felvétel elkészítéséig szükséges
idő (MF)
1 mp
Lapozás a képek között 8 kép/mp
Két felvétel közötti minimális idő (MF) 0,2 mp
Kártyára írás sebessége
SanDisk Extreme Pro 64 GB UHS-II W:260 MB/s SDXC
165 MB/s