Kipróbáltuk: Olympus PEN E-P7 – teszt

0

Mért értékek


Az Olympus PEN E-P7 működési sebességének mérésénél nagyon szép eredményeket kaptunk. Igaz, a bekapcsolási idő egy kicsit kiesik ebből, hiszen 1,6 mp-et kell várnunk az élőkép megjelenéséig. Minden egyéb azonban tényleg remek.

A lejátszás módba váltva kevesebb, mint 0,3 mp után már láthatjuk is a képet az LCD-n (annyira gyors, hogy nehezen is mérhető), a képek közötti lapozás is nagyon fürge, ez alól a videófájlok közötti lapozás a kivétel, ahol kicsit belassul a képváltás. Fotózáskor sorozat módon kívül viszonylag gyors egymásutánban készíthetünk felvételeket az exponáló gomb gyors „pumpálásával”, ilyenkor a képek 0,25 mp-enként követhetik egymást (4 kép/mp).

A kártyaírási sebesség remek, UHS-II-es kártyát használva folyamatosan fotózhatunk a gyors sorozattal RAW formátumban, sőt, akár az elektronikus zárral történő 15 kép/mp sorozat is elérhető, a puffer telítődése után kicsit visszalassul a sorozat, de ez alig észlelhető. Méréseink során 160 MB/s-ot mértünk egy elméletileg 260 MB/s írási sebességre képes Lexar UHS-II-es kártyával. Ez a sebesség egyébként megegyezik a komolyabb OM-D modelleknél mért UHS-II-es sebességgel. Érdemes lehet tehát UHS-II-es kártyát vásárolni az E-P7-hez, hiszen ki tudjuk használni az előnyét (UHS-I-es kártyával 60-70 MB/s érhető el, akkor is, ha a kártya maga 95 MB/s írási sebességre képes).

Mért értékek
Bekapcsolástól az élőkép megjelenéséig szükséges
idő
1,4 mp
Bekapcsolástól az első felvétel elkészítéséig szükséges
idő (MF)
1,6 mp
Lejátszás módba lépés és a kép megjelenéséig szükséges
idő
<0,3 mp
Képek közötti lapozás sebessége 15 kép/mp (a videók közötti lapozát 6-7 kép/mp)
Két felvétel közötti minimális idő (MF) 0,25 mp
Kártyára mentés sebessége (RAW)
Lexar Professional 32 GB SDXC UHS-II Write: 260MB/s
160 MB/s