Kipróbáltuk: Panasonic DMC-L1 teszt

0

Mért értékek

A Panasonic DMC-L1 mért értékei alapján elmondható, hogy a bekapcsolás sebessége kategóriájában elfogadható, igazából se nem gyors, se nem lassú. Az ultrahangos képérzékelő tisztítás következtében (amely minden bekapcsolás alkalmával végbemegy) nem csak néhány tized másodpercet kell várnunk a gép feléledésére. Az első kép készítéséig a bekapcsolástól számítva 1,6 mp telik el. Ehhez hozzátartozik, hogy a gép kikapcsoláskor az objektívet mindenképpen végtelen állásra forgatja, így bekapcsoláskor az autofókusznak újra be kell állítani az élességet.

Két kép elkészítése között kicsit kevesebb, mint 1 mp-nek kell eltelnie, amely a tükörreflexesek között közepes, vagy kissé közepes alatti érték. Ezzel 1,25 kép/mp sebességet érhetünk el, ami jó szolgálatot tehet, ha nem tudjuk előre, hogy sorozatot kell lőnünk, bár a sorozat módot nem válthatja ki.

Az élességállítás sebessége jó, nagy látószög és tele állásban is 1 mp alatti AF időt mértünk. Ennél több időre csak igen gyenge fénynél, illetve a vaku AF segédfényként való használatánál van szükség.

A kártyára írás sebessége jó, a Panasonic Pro High Speed kártyára másodpercenként közelítőleg 6 MiB/s sebességgel rögzíti az adatokat. Ez elegendő ahhoz, hogy JPEG-ben normál minőségben kártyakapacitásig tartó sorozatot készítsünk.

Mért értékek
Bekapcsolástól az első felvétel elkészítéséig szükséges idő (AF) 1,5 mp
Fókuszálás ideje Leica D Vario-Elmarit 14-50 mm/F2,8-3,5 Asph optikával 0,1-0,8 mp
(max. 3,5 mp)
Két felvétel közötti minimális idő (MF) 0,8 mp
Kártyára mentés sebessége
(6 RAW alapján)
Panasonic Pro High Speed 1 GB kártyára
6200 KiB/s
Keresőben látható kép mérete 18° 45% egy filmes, 1x nagyítású 100% lefedettségű keresővel ellátott géphez képest
TTL optikai LiveView
Keresőképek lefedettségei 95% 99%
normál gyors
Sorozat-felvétel sebessége 1,95 kép/mp 2,9 kép/mp
Képváltás sebessége lejátszáskor 0,8 kép/mp képpel
5,5 kép/mp kép nélkül
Vaku távolsága az optikai tengelytől 8 cm
SuperFine Fine Normal
JPEG kép minősége 100% 98% 93%
Akkumulátor teljes feltöltésének ideje 1 óra 40 perc