Kipróbáltuk: Panasonic Lumix DMC-GF2 teszt

0

Különlegességek

i-Dinamika

A Panasonic ebben a modellben i-Dinamika módnak nevezi a korábban intelligens expozíciónak hívott szolgáltatást. A korábbi változat csak a sötét, árnyékos területeket világosította, az új a gyártó ígérete szerint „intelligensebb” és a csúcsfények kiégésére is figyel. Példánkban ettől függetlenül ismét csak a sötét területeket vette kezelésbe. Erőssége három fokozatban állítható.

Intelligens expozíció

i-Felbontás

A másik újdonság az előző modellben még nem szerepelt intelligens felbontás. Egyfajta szelektív élesítésként kell elképzelnünk, mely a homogén képterületeket érintetlenül hagyja (így nem növelve a zajszintet), a részleteket azonban kiemeli. Kikapcsolt állása mellett négyféle fokozatban használható.

3D fényképezés

Állókép módban térhatású felvételek is készíthetők, mégpedig egyetlen expozícióval. A 3D fotózáshoz azonban egy külön objektívre is szükségünk lesz a LUMIX G 12.5mm / F12 személyében, mely egy dupla optikás, kimondottan ilyen használathoz fejlesztett „lencse”. Ilyen esetben legfeljebb 1600 x 1200 pixeles (2 Mpx) felbontásban dolgozhatunk és képeket MPO formátumba menti a gép. Lejátszásuk külső megjelenítőn, például 3D Viera televízión lehetséges.