MILC-re fejlesztve: Sigma 16mm f/1,4 DC DN (C)

0

A Sigma 16mm f/1,4 DC DN (C) kifejezetten tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépekhez készül, ezek közül is a max. APS-C szenzorméretűekhez (tehát a Sony full-frame MILC-ei most kiestek, de az E széria tulajdonosai még örülhetnek).
A kisfilmes formátumban 24 mm-nek, vagy m4/3 esetén 32 mm-nek megfelelő látószöget adó objektív elég méretes darab, ez persze reális is lehet az f/1,4 fényereje miatt.

A Contemporary sorozat tagjaként arra számíthatunk, hogy ára nem lesz túlzottan elborult, így a főként amatőr fotósokat célzó új modell vélhetően 800-1000 dollár körüli áron jelenhet majd meg, árát azonban még nem közölte a gyártó.


Az időjárásálló kivitelű 16mm f/1,4 DC DN Contemporary modell 16 lencsetagot tartalmaz, ezek közül három F-típusú alacsony szórású (FLD), kettő szuper alacsony szórású (SLD) és kettő aszférikus kialakítású, hogy minél kisebb lehessen a színhiba, a geometriai hiba és a sarkokban jelentkező kóma. Az objektív mikro NégyHarmadon kívül Sony E bajonettre is elérhető lesz, viszont más rendszert nem említ a Sigma, így a Fujifilm X és a Canon EF-M egyelőre továbbra is kérdőjeles. De korábbi 30mm f/1,4 DC DN objektívüket is csak mFT és Sony E bajonettel készítették el, így vélhetően ezek ezúttal is kimaradnak.